Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 015
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Като си редактираш поста през 10 минути, накрая става една голяма безсмислица. Да не говорим, че не е позволено според правилата на форума, когато се нарушава логическата цялост на темата.  ooooh!
Не и харесаха отговорите. hahaha

Съдете ги.
Преди това трябва да докажете, обаче колко струва сакото и отделно, че точно това сако са ви загубили, защото подозирам, че в бележката от химическото пише 'сако", а не сако Елизабета Франчи, колекция 2014, примерно.
Съчувствам от сърце и пожелавам успех.

Иначе обезщетение от 300 лева за носено сако не е малко.
Не вярвам съда да ви даде повече.
И какво ако има бележка на която пише "сако  Елизабета Франчи, колекция 2014",нали то може да е втора, трета употреба, с дефект и т.н. без касова бележка в съда ще и се смеят.А 300 лева ще са мираж.
Със свидетели ще се доказва. Ще се смеят някой друг път.
Водила съм подобно дело и съм печелила на всичкото отгоре.

# 16
Авторката да сподели как е минало делото  Grinning

# 17
  • София
Ами това е принципа.
Ако не си доволен от обезщетението, оспорваш по съдебен ред.
Но и аз не вярвам да го оценят на повече, честно казано.

# 18
Виж Azzy, не сме запознати със цялата фактология.Тя авторката си изтри поста така, че аз не вярвам и на половината.Ако са и дали 300 лева е повече от добре.
За случката, че е неприятна, неприятна е. Peace
Аз не бих се занимавала със съдилища за такова нещо.

# 19
  • София
Аз го прочетох преди да го изтрие.
Дали са сакото на Елизабета Франчи и са и върнали сако на Орсе.
Разликата в цената е наистина около 500 лева.
Много е неприятна случката, но смятам, че с обезщетение от 300 лева по-добре да се приключи случката, близо е до това, което ще и дадат по съдебен ред ако води дели.
И не се и съмнявай, че ще спечели.

# 20
А кой идиот ще вземе чужда дреха?
Това е за темата за селяниите, да намажеш от чуждата грешка и да гепиш нечие чуждо скъпо сако.

# 21
Да си го търси в Продавалник най добре  Laughing

За изхода на евентуално дело не мога да знам, не съм врачка,просто смятам че 300 лева е прилично обезщетение.

# 22
  • София
Не е нужно да си врачка, ако много се интересуваш прочети съдебна практика по въпроса или се консултирай с адвокат, който има практика с подобни дела и ще добиеш представа.

# 23

И не се и съмнявай, че ще спечели.

А защо да е сигурно, че ще спечели? За да спечели трябва да докаже реална вреда. Но как ще докаже, че сакото не е било менте? Че не е било втора употреба? Че не е било вече старо и износено? Че изобщо е дала такова сако?
Не вярвам по време на предаване на сакото да е имало свидетели, които тя да познава и да може да призове.

# 24
  • София
Няма да споря.
и аз имах същите терзания и доста се интерсувах по въпроса.
Ако толкова се интересувате, прочетете съдебна практика или се консултирайте с адвокат.
Моите свидетели свършиха чудесна работа.

# 25
Бих посъветвала авторката да помоли администратор да заключи/ изтрие темата. Целта й беше да ни предупреди да не ходим в определено химическо чистене, чието име беше споменала. После разбра, че тук нещата не стават така и колкото и да е тъжен и ядосан човек и чистосърдечно да се стреми да предпази другите, на постът може да се гледа като клевета или нелоялна конкуренция. Грешки стават навсякъде и те се разглеждат в съда, а не във форум. Темата реално стана безсмислена, защото сега призивът е да не ползваме химическо изобщо. Тежко им на фирмите в бранша  Grinning Авторката реално няма съмнения дали да води дело, защото явно е твърдо решена да го води. Така, че и сегашната дискусия се обезсмисля. Авторката, и на мен ми са се случвали подобни неща, била съм бясна и съм искала да изкрещя на целия свят за съответната несправедливост, но просто не става така. Има се ред!    

# 26
Не е нужно да си врачка, ако много се интересуваш прочети съдебна практика по въпроса или се консултирай с адвокат, който има практика с подобни дела и ще добиеш представа.
Чакай малко, защо аз да се консултирам с адвокат.Аз нямам проблем. Laughing Дреме ми на шапката на кой му я няма репликата  Mr. Green

Факта че изтри поста е показателен за мен,голяма драма и рев беше, наложи се модератор да оправи заглавието. ooooh!

# 27
  • София
Ами щом не се интересувате, защо ми задавате всички тези въпроси.

Аз съм съгласна. Който има проблеми от подобен характер, има къде да ги реши.

# 28
  • София
А кой идиот ще вземе чужда дреха?
...
Мъжа ми.  Mr. Green Откри си, че едно от около осемнайсетте му черни сака, носи чуждо име като надпис на вътрешния джоб. Няма никаква идея от химическото ли е взел друго (което му става, обаче, което е чудно предвид неговите два метра) или от някъде, където са били свалени и оставени на куп много сака. Избродираното име не му говори нищо.   ooooh!

# 29
Ако си ОК да дадеш 600 лв за сако, не би трябвало да е такава драма да се разделиш с него, не мислиш ли Laughing
Разбира се, че не. Що за простотия?
Помисли пак.

Ако притежанието на сако за 600 лв е в пропорционално на стандарта на човек, то загубата на такава вещ би била еквивалентна на загуба на дреха на стойност 100 лв (примерно), съотнесено към средния стандарт за страната.
Да, кофти, че са ти затрили нещо, ама чак пък толкова?

Оттам и комичното в случката.

Общи условия

Активация на акаунт