В момента чета ... - 28

• 43 343
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • на североизток от Рая
 "Птиците умират сами" е и моя любима книга, филмът също. И сега да я прочета пак ще ми хареса, но аз я помня. Чела съм я поне три пъти.

Аз си чета "Мълчанието на агнетата" и симпатизирам на Ханибал.

# 256
  • София
Браво, браво, ти си моЙта гордост  Mr. Green Hug!

Миж, обръщам се към теб, защото сме фенки на Филипката. Това, което тя описва в поредицата за войната на братовчедите и после в Тюдорите, Хилъри е направила в този роман (предполагам и в следващия, за който казва Зори). По-кратко, разбира се, и в коренно различен стил, но много умело.

Ей, за какви книги говорите - Отнесени от вихъра, Птиците умират сами  Heart Eyes. Това са първите любовни романи, които прочетох.

# 257
  • София

Всички, харесали книгите, симпатизираме на Ханибал  Twisted Evil hahaha

Аз все още се мъча с Да дойдеш на света , историята е добра , но стилът на авторката някак ми отнема удоволствието от четенето...

При мен се случи същото  Tired
Няма да посегна към втора книга на тази авторка.
Ето моя отзив за "Да дойдеш на света":
Скрит текст:
Силна и тежка история за любов, приятелство, разочарования, война, ужас, човешки трагедии.
Ниската ми оценка е заради отчайващо лошия стил на авторката.
Книгата е пример как една много силна история е буквално окепазена от лошото писане.
Хаотичност в действието, опит за оригиналност чрез игра с времето и хронологичността на събитията, фалшиви диалози, безсмислени описания.
До последно не можах да повярвам нито на тази любов, нито на приятелството. Стилът ме застави да съм дистанцирана от случващото се.
Книгата щеше да е смазваща, ако беше написана от човек с таланта на Халед Хосейни или Алис Хофман.
Жалко! Много жалко за уникално разтърсващата история, поднесена с толкова фалш и писателско безсилие!

# 258

При мен се случи същото  Tired
Няма да посегна към втора книга на тази авторка.
Ето моя отзив за "Да дойдеш на света":
Скрит текст:
Силна и тежка история за любов, приятелство, разочарования, война, ужас, човешки трагедии.
Ниската ми оценка е заради отчайващо лошия стил на авторката.
Книгата е пример как една много силна история е буквално окепазена от лошото писане.
Хаотичност в действието, опит за оригиналност чрез игра с времето и хронологичността на събитията, фалшиви диалози, безсмислени описания.
До последно не можах да повярвам нито на тази любов, нито на приятелството. Стилът ме застави да съм дистанцирана от случващото се.
Книгата щеше да е смазваща, ако беше написана от човек с таланта на Халед Хосейни или Алис Хофман.
Жалко! Много жалко за уникално разтърсващата история, поднесена с толкова фалш и писателско безсилие!

Изразила си изключително точно и моето мнение , аз просто нямаше да мога да открия толкова подходящи думи , браво   bouquet
А колкото до Тайния дневник на Източна перла наистина има разни еротични моменти , но не са натрапващи се поне до първите 100 страници и е приятна за четене за сега  Simple Smile

# 259
  • София
Прочетох електронно Каменоделецът на Камила Лекберг.Добра криминална история.Порядъчен край.
Това,което не ми хареса е постоянното лавиране с нови герои.

# 260
Всички, харесали книгите, симпатизираме на Ханибал  Twisted Evil hahaha

Хаха  Crazy Аз не помня дали симпатизирах на Ханибал  Crazy

"Птиците умират сами" е и моя любима книга, филмът също. И сега да я прочета пак ще ми хареса, но аз я помня. Чела съм я поне три пъти.

"Птиците умират сами" е моя много, много любима книга Heart Eyes
За филма- едно време  ме беше впечатлил, миналата година пробвах да го загледам отново, но не ми се получи Outta Joint

# 261
  • София
Приключих с "Окото на Ева" - криминале, което не идненадва с нищо - 3/5

Ииии започнах "Защитна стена" от безспорния ми любимец Хенинг Манкел    Mr. Green

# 262
  • Ямбол
...
Ииии започнах "Защитна стена" от безспорния ми любимец Хенинг Манкел    Mr. Green

Ще следя за отзив. Понеже и аз го харесвам автора, а тази книга ми е най-добрата от неговите.

# 263
  • София
Лиляна, към стотина страници минах - за момента е the best of the best!
Изключително много ми харесва стила на писане на Манкел (още от "Петата жена"), начинът, по който изгражда образите, как създава атмосферата, интригата, всичко! Много добро! Всичко е на ниво!
Който го може, го може!  Peace

# 264
Пуснах в отпуска Simple Smile малко Сянката на вятъра и започнах:

# 265
  • София, България
Много ми стана интересен този Манкел, нищо не съм чела от него, предполагам че го няма в електронен формат, нали?

Аз прочетох днес за разнообразие "Езопиада" на Радой Ралин и сега съм на българска вълна с
"Сестри Палавееви" на Алек Попов

Знам, че се чете доста тази книга тук. Хареса ли ви?
Имам чувството, че само аз не съм изчела още "Да дойдеш на света" ...
"Птиците умират сами" и "Отнесени от вихъра" са част от най-любимите ми книги на всички времена, разбира се това може и да се дължи на факта, че съм ги чела като дете и имам някакви наивни спомени за тях.  Mr. Green

# 266
Мона Лиза, на мен Сестри Палавееви не ми хареса:)

Аз довърших Балканска сюита, продължавам с Българчето от Аляска.

# 267
  • на североизток от Рая
Мона Лиза, да ти пратя ли за прочит "Да дойдеш на света"? На мен не ми хареса много. Освен това е обемиста, съвсем ме беше `стегнал канапът` докато я прочета. Даже докато четях, определени моменти ми се размазваха, има някаква недобра подредба на събитията сякаш. Много съфорумки пък я преживяха, коментарите им бяха много положителни. Може и на теб да допадне. Свирни, ако искаш.  Hug

"Сестри Палавееви" доста се обсъждаше, аз проявявах интерес, гледах я в една книжарница, но не ме привлече и не си я взех. А и отзиви не съм чела, просто е споменавана книга и толкова.

Ох, чета си книгата, но все изниква някаква работа и я зарязвам. Много е досадно така...

# 268
Снощи започнах

# 269
  • София, България
Мона Лиза, да ти пратя ли за прочит "Да дойдеш на света"? На мен не ми хареса много. Освен това е обемиста, съвсем ме беше `стегнал канапът` докато я прочета. Даже докато четях, определени моменти ми се размазваха, има някаква недобра подредба на събитията сякаш. Много съфорумки пък я преживяха, коментарите им бяха много положителни. Може и на теб да допадне. Свирни, ако искаш.  Hug

"Сестри Палавееви" доста се обсъждаше, аз проявявах интерес, гледах я в една книжарница, но не ме привлече и не си я взех. А и отзиви не съм чела, просто е споменавана книга и толкова.

Ох, чета си книгата, но все изниква някаква работа и я зарязвам. Много е досадно така...

Да, Нели, благодаря ти, много ще съм ти признателна ако ми я изпратиш. Ще я прочета максимално бързо.  Hug
Решила съм да чета малко и съвременна българска литература, че не съм чела почти нищо, освен "18% сиво" и еднодневките на Иво Сиромахов, направо срамота  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт