Възрастови разлики

• 68 120
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В случая следва да направиш разлика между "жените" като абстракция и роля и жените като реални случаи. В повечето случаи жените си хващат женската роля.
Естествено, че правя разлика, но в контекста на това, което си написала, логично е човек да си направи извода, че говориш за жените по принцип, а не за "повечето" жени. Това като си говорим за логика Wink Виж ако ми кажеш, че логическо мислене и абстрактно мислене, каквото ти казваш, че имаш, е едно и също, тогава ще те помоля да ми обясниш защо така мислиш. Не ти слагам думи в устата, само предполагам, че това ще е следващото (разбира се, може и да бъркам).
Иначе по въпроса за това дали жените се развиват и продължават да го правят, естествено, че е така. Да се развиваш не означава непременно да защитиш някоя научна разработка или да постигнеш връх в някоя област. През   целия си живот се развиваш като човек и личност, трупаш опит, учиш се от грешките си и продължаваш напред, поне повечето хора го правят (тук не ги деля на мъже и жени), нима не е така?

# 646
Точно тези жени, на които първата им сериозна връзка е била с доста по-възрастен партньор, има доста инфантилни и смачкани, без реално самочувствие. Като вземе да им внушава дъртият пръч, че той е по-умен и по-опитен, защото е по-възрастен, че той повече ги разбира нещата и пр., и като им го повтаря няколко години, те започват да го вярват. Щото нали и нямат база за сравнение с нормални мъже на различна възраст. Затова рядко просъществуват подобни връзки. Ако преди дъртия жената е имала и други мъже, други връзки, нито тя е толкова доверчива и със склонен на промиване мозък, нито мъжът е толкова самонадеян, че да я обработва колко е по-велик от нея.

# 647
Де да знам, дори възрастни жени, които познавам, просто трупат биография, но иначе в много случаи реакциите и мисленето им остават момичешки и това дори се смята за приемливо. Независимо от преживяното, рядко се случват вътрешни трансформации, рядко се променя разбирането.

Иначе в моята среда дърт- не дърт, така се случва, че мъжете са по-печени от жените. Просто такива ги избираме, другите просто не се отчитат. Та може би понеже съм израснала от дете с мъже, които са били много умни и печени, не е само от дъртият първи мъж, Кукумицинка, просто това си е за мен хубав модел на живот, защото семейство с умен мъж начело си върви доста добре, а и децата излизат умнички.

Колкото до мъжете, жени и специалностите- аз учих в университет, в който не кандидатстваш за специалност, а си я избираш и декларираш някъде във втори курс. Съответно броят на мъжете в специалността "Журналистика и масови комуникации" беше колкото броят на жените в специалността "Информационни технологии"- около 10 човека; останалите се разделиха като олио и вода.

Иначе и мъже, и жени не мислят логично, писах вече- мислят евристично. Само че при мъжете евристиката е "работи, значи е ОК", докато при жените е "чувствам се добре, значи всичко е ОК" (даже и да не работи както трябва).

# 648
  • София
Де да знам, дори възрастни жени, които познавам, просто трупат биография, но иначе в много случаи реакциите и мисленето им остават момичешки и това дори се смята за приемливо. Независимо от преживяното, рядко се случват вътрешни трансформации, рядко се променя разбирането.
Напълно възможно, зависи от човека, от нещата, с които се е сблъскал през живота си, как са му повлияли, какви изводи си е направил или не и т.н. Много е индивидуално.

# 649
Може и да не е толкова индивидуално, а да е по-скоро на ниво "общество", особено ако е такова, че да държи жените по-защитени от външния свят и да изисква по-малко находчивост и комбинативност. Просто отбелязвам, че при жените инфантилното поведение е не индивидуална черта, а е масово, и не само това- приемливо и насърчавано.

Нали оня, Брус Дженър като си смени пола не се направи на бабичка на 60 години, а се опитва да го играе жена на 25-30, с момичешки жестове дори. Странно е, че дори в главите на транссексуалните женският пол е приравнен с момичешко поведение, жестове, визия, че дори и името на новата "жена" е такова едно момичешко- Caytlin, със странен правопис, със сладко звучене. Не се е кръстил примерно Марта или Долорес или друго сериозно женско име, а точно е избрал такова като за тригодишно момиченце.

# 650
Може и да не е толкова индивидуално, а да е по-скоро на ниво "общество", особено ако е такова, че да държи жените по-защитени от външния свят и да изисква по-малко находчивост и комбинативност. Просто отбелязвам, че при жените инфантилното поведение е не индивидуална черта, а е масово, и не само това- приемливо и насърчавано.

Нали оня, Брус Дженър като си смени пола не се направи на бабичка на 60 години, а се опитва да го играе жена на 25-30, с момичешки жестове дори. Странно е, че дори в главите на транссексуалните женският пол е приравнен с момичешко поведение, жестове, визия, че дори и името на новата "жена" е такова едно момичешко- Caytlin, със странен правопис, със сладко звучене. Не се е кръстил примерно Марта или Долорес или друго сериозно женско име, а точно е избрал такова като за тригодишно момиченце.

Подобни наблюдения са точно напълно индивидуални и субективни. Например, нищо от това, което си описала не съм наблюдавала никога. Така че точно си е "какво си видял и чул" и вече колко ти е ъкъла за да знаеш, че това, което си видял е субективно, а не обективно наблюдение, защото човек не е център на всичко, освен ако не е закостенял някъде там на инфантилното детско ниво "аз съм светът".

# 651
Добре де, а с какво обясняваш тая повтаряемост на това, което виждам? Просто отбелязвам, че има такава тенденция.

Както ще отбележа, че при мъжките самобръсначки реклатама се фокусира върху това как и колко добре работят, а при женските са едни цветя, едни богини, четкане на себеусещането...

# 652
  • София

Де да знам, в интерес на истината не съм се замисляла толкова по този въпрос. Аз казвам, че е индивидуално и ти мисля, че ме разбираш защо го казвам, а по отношение на обществото и насърчаването съм склонна да се съглася с тебе до някаква степен. Но вече от самата жена като личност си зависи до колко ще позволи на това "насърчавано" поведение да повлияе на собственото ѝ такова, когато става въпрос за взимане на важни решения.

Както ще отбележа, че при мъжките самобръсначки реклатама се фокусира върху това как и колко добре работят, а при женските са едни цветя, едни богини, четкане на себеусещането...
Психология и разбиране на това как възприемат нещата мъжете и как жените, демек кое ще проработи при едните и кое при другите, което реално не отрича това, което си казала по-горе за работата на евристиката при мъжете и жените.

# 653
А има ли личност, която да се формира в пълен вакуум, без никакво влияние от обществото? Изобщо може ли нечий темперамент да оцелее с десетилетия, докато постигне да кажем физическа и финансова независимост, та в крайна сметка да каже, че изобщо не му е повлияло обществото?

По-скоро има жени, които са приели женската роля, но в един момент са я надраснали.

Но и в този форум се вижда феноменът "кофа с раци" - ама ти, младо момиче, как смееш да не мислиш като другите жени? Силно забележима тенденция е, че сред група жени различното мнение се толерира много, много малко, дори никак. Напоследък имах такова преживяване точно с група дами. Консенсусът е много важен.

Докато в група мъже винаги може някой да изрази различно мнение и да го вземат насериозно.

# 654
Добре де, а с какво обясняваш тая повтаряемост на това, което виждам? Просто отбелязвам, че има такава тенденция.

Изобщо не е фокусирано как работи, а е фокусирано колко му е мека кожата след бръснене, когато го целува девойката, да не говорим, че в почти, да не кажа всяка реклама сексът е с основна насоченост или накратко емоцията. Защото е известно, че продава най - добре особено на "рационалните" мъже, които знаем, че са готови и апартамент да купят на някоя девойка за едното е*ане. Това нали, защото са много рационални и мъдри. Не знам как ги виждаш тези работи, но личното ми мнение е, че така искаш да ги виждаш нещата.
Аз например от малка та до сега срещам само силни, умни, можещи жени и тенденцията, която аз наблюдавам е увеличаване на можещите и умни жени за сметка на мъжете. Да не говорим, че и статистиката е такава. Това са ми личните наблюдения, с които се срещам ежедневно, но си давам сметка, че това е просто една случайност в сегмента, в който съм и че обобщения от рода на "мъжете това", пък "жените онова" в по - голямата си част не са верни. На кратко, с ясното съзнание съм, че личният ми опит е субективен. Има разбира се някаква истина в клишетата, но минимална.

# 655
А има ли личност, която да се формира в пълен вакуум, без никакво влияние от обществото? Изобщо може ли нечий темперамент да оцелее с десетилетия, докато постигне да кажем физическа и финансова независимост, та в крайна сметка да каже, че изобщо не му е повлияло обществото?

По-скоро има жени, които са приели женската роля, но в един момент са я надраснали.

Но и в този форум се вижда феноменът "кофа с раци" - ама ти, младо момиче, как смееш да не мислиш като другите жени? Силно забележима тенденция е, че сред група жени различното мнение се толерира много, много малко, дори никак. Напоследък имах такова преживяване точно с група дами. Консенсусът е много важен.

Докато в група мъже винаги може някой да изрази различно мнение и да го вземат насериозно.

Не е вярно това. Историята е пълна с примери, в които мъже убиват безмилостно мъже заради инакомислие. Инакомислието не се толерира никъде. Просто твърде много се фокусираш върху пола.

# 656
  • София

Нормално!
Мъжът така е устроен, че може и с кухненския нож да се избръсне, липсата на естетиката рядко му пречи.
Жените сме различни- масата служи за хранене, но ние ще постелим хубава покривка, че и ваза с цвете ще сложим, с което няма да променим предназначението й.
Ти как предпочиташ- да хапнеш на женската маса или на мъжката- застлана с вестник?
Аз предпочитам да си " изчеткам себеусещането"...............

# 657
Някакъв пример какво могат и какво са реализирали?

Но да е от нулата, а не просто да е "успех в обществото", защото в големи зони от обществото за жената е много лесно да се издигне, просто защото системата е феминизирана и награждава женски тип поведение. Така че моля без примери за "успяла жена на висока позиция". Без примери за добре приспособени жени, защото това не е същото като креативни. И аз виждам отстрани как девойките действат по-съвестно и изглежда, че са по-успели от момчетата, дето само лежат и мрънкат, но това е вписване, не истински успех.

Дай пример за жена, която сама е разкрила нова висока позиция и се е издигнала до нея.

# 658
А аз не схващам защо държиш да си натрапваш мнението и непремено да си права? При условие, че ти не си фактор. Всеки има различни наблюдения и виждания и някой да се опитва да си наложи мнението е липсва на възпитание и ниска култура на общуване.
Без значение дали пишеш две изречения или сто двайсет и две.  Shocked

# 659
Не знам къде ги гледате тези реклами, в които е фокусирано кое как работи. Фокусирана е девойката, целуваща гладката кожа. Заповядайте, ни дума как работи, но за сметка на това пък много емоции и край с думите fight for kissess, страшно рационално няма що. Хората обаче виждат, това, което им се иска да видят, особено когато са полово предубедени:
http://vbox7.com/play:ca5a1b6c
http://vbox7.com/play:350d794e Изключително "рационална", точно по мъжки.

Общи условия

Активация на акаунт