Възрастови разлики

• 68 820
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
Затова раждането на деца трябва да се планира. Или пък, жената да си търси финансово стабилен и "зрял" мъж, около 35-40 години. Младите жени, които го правят, обикновено имат голяма възрастова разлика с мъжете си - обаче не ги обвинявам. Просто трябва да помислят и за последиците, които ще станат видни след време. За една жена стабилността, която един мъж може да осигури на нея и на бъдещите деца, е от голямо значение. Така е било и така ще бъде.
Аз пък съм на мнение, че не е необходимо да "ринеш парите с лопата", за да имаш семейство. Познавам много хора, които имат финансова възможност и не са щастливи, изневеряват си, карат се непрекъснато, не могат да се понасят, изневеряват си и т.н. Познавам и хора, които нямат възможност да ходят по почивки, например, нямат възможност да се глезят със скъпи подаръци, но са родени един за друг и са наистина щастливи заедно.
Ако двамата гледат в една посока, имат еднакви стремежи и разбирания и са готови на всичко един за друг, нямат значение нито възрастта, нито сумата по банковите им сметки.

# 121
Абсолютно вярно! Прекалено консуматорско е да търсиш и да преценяваш дали мъжа е "финансово зрял", за да плануваш връзка с него и съответно раждането на деца. Идеалният вариант е да имаш финансовата възможност да отгледаш спокойно децата си, но парите не са всичко. Мисля, че основното е да почувстваш, че това е МЪЖЪТ, с него искаш да свържеш живота си, а всичко останало се нарежда по един или друг начин.

# 122
Като казвам "брак" да се чете "дете". Т.е. като казах мъж узрял за брак, имам предвид мъж узрял за семейство. Не налагам на никого мнението си, но за мен един мъж не трябва да се вкуска в семейната игра, ако няма някаква финансова стабилност. И под финансова стабилност въобще нямам предвид примерно 5 000 лв. месечен доход и поне два напълно изплатени имоти.... Не. Имам предвид следното - човекът да има честна професия и доход, който да може да гарантира поне базово съществуване на тричленен колектив. БАЗОВО! Т.е. да се знае, че ако в някакъв момент жената по една или друга причина не може да работи, доходът на мъжа да е толкова, че да им гарантира оцеляването. Може би без екстри и луксове, но да се знае, че хлябът на масата ще го има и токът ще е платен и детето ще има нужното.

Няма нищо "консуматорско" в това една жена да търси финансово стабилен мъж. Има само разум в това.

# 123
Според мен не е чак толкова важно фактическото материлано състояние на мъжа. По-скоро е важно той да е инициативен, да има някакви цели или желание да се развива и заради самия себе си. Така има по-голяма вероятност, с времето и материалното му състояние да се увеличи. То ще е някакъв резултат от усилия и инициативност. Мои приятели мъже ги виждам как с ентусиазъм правят нещата и се променят, макар и да се провалят понякога имат почва под краката си, стават и продължават.

Мъж който на 20 и нещо само мрънка и се оплаква, че някой друг му е виновен е тотално безперспективен, той ще е на същото дередже и на 40 и на 50.

# 124
Като казвам "брак" да се чете "дете". Т.е. като казах мъж узрял за брак, имам предвид мъж узрял за семейство. Не налагам на никого мнението си, но за мен един мъж не трябва да се вкуска в семейната игра, ако няма някаква финансова стабилност. И под финансова стабилност въобще нямам предвид примерно 5 000 лв. месечен доход и поне два напълно изплатени имоти.... Не. Имам предвид следното - човекът да има честна професия и доход, който да може да гарантира поне базово съществуване на тричленен колектив. БАЗОВО! Т.е. да се знае, че ако в някакъв момент жената по една или друга причина не може да работи, доходът на мъжа да е толкова, че да им гарантира оцеляването. Може би без екстри и луксове, но да се знае, че хлябът на масата ще го има и токът ще е платен и детето ще има нужното.

Няма нищо "консуматорско" в това една жена да търси финансово стабилен мъж. Има само разум в това.
Добре, четем "брак", разбираме "дете". За базовото ниво съм ОК, но не съм съгласна, че търсенето на финансово стабилен мъж, е само разум. Не всеки мъж, започнал връзката си, е бил финансово стабилен към онзи момент. По тази логика, я да не рискуваме, че я станал, я не станал стабилен, по-добре да не го включваме в житейските си планове. newsm78

# 125
Не всеки мъж, започнал връзката си, е бил финансово стабилен към онзи момент. По тази логика, я да не рискуваме, че я станал, я не станал стабилен, по-добре да не го включваме в житейските си планове. newsm78
Започване на връзка и създаване на семейство са две напълно различни неща. Да започнеш връзка с финансово нестабилен мъж е едно, да заимаш дете от него, съвсем друго. На 20 един мъж има оправдание да няма пукната пара. На 35 - не. И така, по повод казаното от теб - напълно си права за тази логика. Просто се вземат предвид годините. С мъж на 20 г. без пукната пара рискът си струва. С мъж на 35 без пукната пара... не знам... жените да кажат Wink

# 126
Според мен не е чак толкова важно фактическото материлано състояние на мъжа. По-скоро е важно той да е инициативен, да има някакви цели или желание да се развива и заради самия себе си.
"Ожени се за мен. Нека ти направя бебе. Днес може да нямам пукната пара, но имам огромни планове и амбиции. Имам и огромни цели и желание да се развивам....".

Знам, че 19482203940 жени по света досега са се хванали на това. Мъжете търтеи много рядко остават без жена до себе си. Част от изкуството да си търтей е да си убедителен Simple Smile

# 127
Не всеки мъж, започнал връзката си, е бил финансово стабилен към онзи момент. По тази логика, я да не рискуваме, че я станал, я не станал стабилен, по-добре да не го включваме в житейските си планове. newsm78
Започване на връзка и създаване на семейство са две напълно различни неща. Да започнеш връзка с финансово нестабилен мъж е едно, да заимаш дете от него, съвсем друго. На 20 един мъж има оправдание да няма пукната пара. На 35 - не. И така, по повод казаното от теб - напълно си права за тази логика. Просто се вземат предвид годините. С мъж на 20 г. без пукната пара рискът си струва. С мъж на 35 без пукната пара... не знам... жените да кажат Wink
Да де, ама при започване на връзка, особено ако ти допада човекът, си представяш и нещо по-сериозно, като създаването на семейство. Разбираш на по-късен етап, че мъжът не е от най-имащите, перспективата е някъде там, ама несигурна. Какво трябва да се направи?

# 128
Да де, ама при започване на връзка, особено ако ти допада човекът, си представяш и нещо по-сериозно, като създаването на семейство. Разбираш на по-късен етап, че мъжът не е от най-имащите, перспективата е някъде там, ама несигурна. Какво трябва да се направи, за да не изглежда консуматорско?

# 129
Да де, ама при започване на връзка, особено ако ти допада човекът, си представяш и нещо по-сериозно, като създаването на семейство. Разбираш на по-късен етап, че мъжът не е от най-имащите, перспективата е някъде там, ама несигурна. Какво трябва да се направи?
Какво ли? Мисля си за един доста прост начин. Просто слушай патило. Не че животът на човек може да се подреди по чужди дири, но със сигурност можеш да си спестиш много главоболия. Ако всяка жена отдели малко време във възрастта между 15 и 25 да разглежда житейския път на бабите си, майка си, леля си и изобщо колкото се може по-широк кръг зрели жени в обкръжението си. Да разгледа пътя на щастливите от тях, да разгледа този и на нещастните. Да направи сравнения, да си извлече изводите. Да извади закономерностите. Защото такива има. И избор на всеки е дали ще се съобрази с тях или ще опитва да открива топлата вода в живота си. И да не забравя, че цялата втора част от живота ти може да се окаже абсолютно недостатъчна за поправяне на щетите от грешките през първата половина.

# 130
Според мен не е чак толкова важно фактическото материлано състояние на мъжа. По-скоро е важно той да е инициативен, да има някакви цели или желание да се развива и заради самия себе си.
"Ожени се за мен. Нека ти направя бебе. Днес може да нямам пукната пара, но имам огромни планове и амбиции. Имам и огромни цели и желание да се развивам....".

Знам, че 19482203940 жени по света досега са се хванали на това. Мъжете търтеи много рядко остават без жена до себе си. Част от изкуството да си търтей е да си убедителен Simple Smile

Това дали е търтей мъжа се вижда след най-много 2-3 месеца връзка. Аз поне имам детектор за тях. Simple Smile

# 131
Какво ли? Мисля си за един доста прост начин. Просто слушай патило. Не че животът на човек може да се подреди по чужди дири, но със сигурност можеш да си спестиш много главоболия. Ако всяка жена отдели малко време във възрастта между 15 и 25 да разглежда житейския път на бабите си, майка си, леля си и изобщо колкото се може по-широк кръг зрели жени в обкръжението си. Да разгледа пътя на щастливите от тях, да разгледа този и на нещастните. Да направи сравнения, да си извлече изводите. Да извади закономерностите. Защото такива има. И избор на всеки е дали ще се съобрази с тях или ще опитва да открива топлата вода в живота си. И да не забравя, че цялата втора част от живота ти може да се окаже абсолютно недостатъчна за поправяне на щетите от грешките през първата половина.
[/quote]

Де да беше толкова лесно, ама в общия случай човек се учи от грешките си! Мисля си, че човек вижда това, което иска да види. Слушаш патилото, но все си мислиш, че на теб няма как да ти се случи, т.е. често се заблуждаваш или тайно се надяваш, някои от индикациите да са заблуда. Неудачниците имат една особена способност, да са много добри оратори и да успяват да внушат на човека отсреща, че имат чудесни идеи, които аха да се превърнат в реалност, но освен че не могат да постигнат нищо, все някой друг е виновен.

# 132
  • София
Това дали е търтей мъжа се вижда след най-много 2-3 месеца връзка. Аз поне имам детектор за тях. Simple Smile

Е да де, ама ние тук говорим за брак и деца. Т.е. 2-3-те месеца вече са минали, минали са поне 9. Wink
И тази, дето се е хванала на хорото, трябва да го рипа ще неще, защото ще има още един малък човек, за когото трябва да се грижи. Та да се върнем на темата и тезата ми - един мъж узрява за брак, когато реши, че е финансово готов. Е, разбира се, ако оставим алчността настрана - защото винаги може и още и още...и така може никога да не се реши, освен ако не се намери някоя жена, която да е много убедителна и да го влюби в себе си. Ако е взаимна любовта, още по-добре.

Между другото четох някъде, че само 3% от женените мъже се развеждат по собствено желание заради друга жена. Защото нека да не си кривим душите - големите възрастови разлики наблюдаваме при мъже "второ издание" и млади, неомъжвани жени. Затова са рядкост, щото мъжете всъщност трудно се развеждат заради друга.

# 133
И Блатечки не ще да се развежда, ама Диляна гордо пъчи корем.

# 134
  • София
Мъжът съзрява за брак, когато една жена реши, че е готов.  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт