Възрастови разлики

• 68 089
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
  • n/a
Сексистко звучи, да, мъжете като едномерни,
еднопластови роботи. Все ми се струва, че в
историята мислителите са все мъже. Филосо-
фите, визионерите. Па и да му се не види, и
на живо познавам такива, неедномерни. Мо-
же да е въпрос на късмет, разбира се, но ще
е ужасно неприветлив светът, в който жени-
те си правят дечица с все еднопластови съз-
дания. В крайна сметка това не е тоалетна
хартия, дето да служи за едното бърсане.

# 676
Има и трета опция- законите и държавата да ти помогнат да компенсираш ефекта от раждането на деца и все пак да работиш нещо.

Но това "нещо" пак няма да е съвсем реално, няма да си от хората, които ще носят цивилизацията, а ще си от управляващия административен елит. На хартия- "успяла"...но реално- напълно заменяема, нищо особено.

Мда, ако мъжете ти стоят еднопластови, може би умееш да видиш само един пласт. Нали всичко било субективно?

# 677
Сексистко звучи, да, мъжете като едномерни,
еднопластови роботи. Все ми се струва, че в
историята мислителите са все мъже. Филосо-
фите, визионерите. Па и да му се не види, и
на живо познавам такива, неедномерни. Мо-
же да е въпрос на късмет, разбира се, но ще
е ужасно неприветлив светът, в който жени-
те си правят дечица с все еднопластови съз-
дания. В крайна сметка това не е тоалетна
хартия, дето да служи за едното бърсане.

Ами нормално е в историята мислителите да са все мъже, след като жените са имали работата да раждат този свят. А диктаторите и хората, които с лека ръка щяха да затрият света какви са? Също мъже, но някак не се казва.

# 678
  • София
Охо, всичко тече всичко се изменя. Разбирам за какво говориш, но вече не е фактор това. Няма вече "добри и способни кадри", това беше някога. С този автоматизиран свят, в който очакваме буквално чудеса от изкуствен интелект, компютъризация и т.н. няма такова нещо като "добър и способен кадър".  В бъдеще ще е още по - лесно, защото автоматизацията взема все по - голяма част от живота ни и го улеснява, така че това също е една от причините жените да се "котират" доста добре, че някъде и по - добре. Успех се дава срещу резултати ако те са в са пари. В бизнесът, а всичко е бизнес, добър резултат е равно на пари. Ако мъжът или жената дават добри резултати като пари, то тогава биват възнаграждавани и никой, ама абсолютно никой не се интересува нито колко са способни, нито умни или каквото там щеш. Това с "колко сме способни" са някакви утехи на бедните хора.
Това мнение ме изуми!
Ако всички млади хора разсъждават така, разбирам защо вече 25 години сме най- бедната държава в ЕС и защо няма скоро да се оправим!
Къде, според теб, в кой бранш на бизнеса, неспособен и неук кадър успява да даде добър резултат в пари?
Дори и да е автоматизиран процеса, пак трябва да знае да го управлява.
И ще ти кажа, че беден способен няма, освен ако не е безкрайно мързелив.
Има жени, които се котират по другите криерии, но преминат  ли възрастта, заради която ги държат по съвместителство на дадена позиция, като ги заменят с по- младички, дори и за чистачки не си намират място.

# 679
Има и трета опция- законите и държавата да ти помогнат да компенсираш ефекта от раждането на деца и все пак да работиш нещо.

Но това "нещо" пак няма да е съвсем реално, няма да си от хората, които ще носят цивилизацията, а ще си от управляващия административен елит. На хартия- "успяла"...но реално- напълно заменяема, нищо особено.

Мда, ако мъжете ти стоят еднопластови, може би умееш да видиш само един пласт. Нали всичко било субективно?

Предполагам, че постът се отнася до мен само заради въпросът за субективното. Останалата част въобще не знам към кого я отнасяш, но виждам че е към някого. Не е до мен.
Естествено, че е субективно, точно както на теб ти стоят жените. Именно.
Не знам кои наричаш успели. Всички са успели точно на хартия. Безсмъртни няма.

# 680
  • n/a
Много, ужасно много явления от човешката
история (а и от личната) подлежат на инвер-
сно преосмисляне. Като примерно, че жени-
те не се развиват след като имат деца, защо-
то са реализирали своето човешко предназ-
чение и нямат мотив. А не че са били затру-
пани с работа по отглеждане на децата. При
мъжете - точно обратното. За да мине през
тях нишката на поколенията, понеже не мо-
гат да се посветят на децата, им се налага
да се развиват и по до късно.

# 681
Продуктивни са тия, които от нищото правят нещо. Успели са тия, които използват готовата система и направеното "нещо", за да издигнат себе си.

Затрупването с работа е до време- след това винаги са се предлагали опции на жената да рестартира живота си и да се заеме вече и с по-сериозни дела. Например в Индия за жените над 50 са отворени всички врати в политиката и са много уважавани, тогава живеят втори живот.

Иначе ако утре рекламистите спрат да работят, няма да е драма. Но виж ако IT секторът спре да работи за мен, ще го разбера доста скоро.

# 682
Охо, всичко тече всичко се изменя. Разбирам за какво говориш, но вече не е фактор това. Няма вече "добри и способни кадри", това беше някога. С този автоматизиран свят, в който очакваме буквално чудеса от изкуствен интелект, компютъризация и т.н. няма такова нещо като "добър и способен кадър".  В бъдеще ще е още по - лесно, защото автоматизацията взема все по - голяма част от живота ни и го улеснява, така че това също е една от причините жените да се "котират" доста добре, че някъде и по - добре. Успех се дава срещу резултати ако те са в са пари. В бизнесът, а всичко е бизнес, добър резултат е равно на пари. Ако мъжът или жената дават добри резултати като пари, то тогава биват възнаграждавани и никой, ама абсолютно никой не се интересува нито колко са способни, нито умни или каквото там щеш. Това с "колко сме способни" са някакви утехи на бедните хора.
Това мнение ме изуми!
Ако всички млади хора разсъждават така, разбирам защо вече 25 години сме най- бедната държава в ЕС и защо няма скоро да се оправим!
Къде, според теб, в кой бранш на бизнеса, неспособен и неук кадър успява да даде добър резултат в пари?
Дори и да е автоматизиран процеса, пак трябва да знае да го управлява.
И ще ти кажа, че беден способен няма, освен ако не е безкрайно мързелив.
Има жени, които се котират по другите криерии, но преминат  ли възрастта, заради която ги държат по съвместителство на дадена позиция, като ги заменят с по- младички, дори и за чистачки не си намират място.

Ама къде съм написала, че неспособен и неук кадър ръководи бизнес? newsm78 Достатъчно е да си на средното ниво, нали точно това пише и Сирен, само че тя го вижда само у жените, у мъжете го нямало. Съвсем посредствен кадър може да даде резултат в пари, обаче зависи какво продава. Веднага ще ти дам пример. Кока-Кола, продукт, който буквално се продава сам и всички "маркетингови специалисти" в тази компания просто обират лаврите на продукт, който сам си върви. Не се изисква да си Айнщайн, досатъчно е да имаш диплома. Много са така. Много компании, които лежат на всичко друго, но не и интелект, продават много успешно. Още много мога да дам примери. Не знам защо толкова се учудваш. Разбира се има бизнесмени - предприемачи, но малко. Друго много важно за да си бизнесмен не е необходимо да си кой знае колко учен, други качества трябват, дори и безкрупулност ако щеш, но най - важно да си играч, а това не се учи в училище, нито в университет. В България играчи почти няма, защото нивото ни е ниско, но виж в САЩ има.

Жени, мъже, всеки се котира както може и докато има мъже, които оценяват секса като нещо изключително и дават буквално милиони, жени предприемачи няма да видиш, защото е много по - лесно да се ожениш за такъв от колкото ти да станеш. Или просто да преспиш за една нощ, която спокойно може да е 50 хилки. Пък вие ми обяснявайте, колко са умни и многопластови мъжете.

# 683
Много, ужасно много явления от човешката
история (а и от личната) подлежат на инвер-
сно преосмисляне. Като примерно, че жени-
те не се развиват след като имат деца, защо-
то са реализирали своето човешко предназ-
чение и нямат мотив. А не че са били затру-
пани с работа по отглеждане на децата. При
мъжете - точно обратното. За да мине през
тях нишката на поколенията, понеже не мо-
гат да се посветят на децата, им се налага
да се развиват и по до късно.

Именно подлежат на осмисляне, а не категоризиране с лека ръка.
Нямат мотив, защото залагат на мъжа затова. Защото е редно и той нещо да свърши, да не говорим, че децата на каквато и възраст да са кават първо мамо и чак после тате. Майката ги мисли нон стоп, докато таткото не. Това е логично защо е така.
Интересно е обаче колко са успелите мъже в световен мащаб? Нямат и 1% дори. Така че не може великите мъже да бъдат отъждествени с масата. Абсурд. За жените важи същото.

# 684
Но хайде да не мерим нещата в пари, защото в момента пари без златен стандарт са смешна мярка и това кой какви пари носи е още по-смешна мярка.

Да ги мерим в стойност, в материален продукт (забележка: схеми и алгоритми също са материален продукт).

Без финансовия сектор много бързо ще се разбере чий труд има стойност и кой само върти колелото на хамстера.

Аз не говоря за топ успелите мъже, говоря за това, че дори без обикновените мъже, които да вършат работа, след един ден ще се види разликата. Като за начало, трябва мъж с камион за боклук да мине и да изпразни кофите, нали? Днес един мъж окоси долу ливадките. Друг почисти двора, трети следи охранителните камери. Изобщо - ценен за мен труд, за да ми е лесно на мен и на децата.

# 685
Продуктивни са тия, които от нищото правят нещо. Успели са тия, които използват готовата система и направеното "нещо", за да издигнат себе си.

Чудесно и колко процента са от цялата мъжка популация? Смятала съм го. Нямат и 1%.

# 686
Виж по-горе. Около 90% от мъжете днес ще свършат работа, която ако не се свърши, ще се забележи.

Жените също ще свършат доста работа, но тая, дето я вършат зад бюрото, ако утре спрат да я работят, пак ще се оправим доста добре.

Говоря за истинските задачи, които явно не забелязваш, толкова нависоко хвърчиш в своя маркетингов свят...

# 687
Но хайде да не мерим нещата в пари, защото в момента пари без златен стандарт са смешна мярка и това кой какви пари носи е още по-смешна мярка.

Да ги мерим в стойност, в материален продукт (забележка: схеми и алгоритми също са материален продукт).

Без финансовия сектор много бързо ще се разбере чий труд има стойност и кой само върти колелото на хамстера.

Златният стандарт много отдавна го няма като обезпечител на парите. В момента парите се обезпечават само от наличните стоки и услуги. Не злато. Така че ние много отдавна мерим парите точно в стоки и услуги, както поясняваш.
За съжаление обаче живеем в такъв свят, в който основен измерител са парите и няма как да ги пренебрегнем, да не говорим, че и за масата хора, успял значи богат. Това като някакъв обективен критерии, де, не друго.

# 688
"В момента парите се обезпечават само от наличните стоки и услуги. "

И масово стоките и услугите се дължат на чий труд?

Тоест за да струват Х долара акциите на Майкрософт, колко точно мъжки мозъка се трудят?

# 689
Виж по-горе. Около 90% от мъжете днес ще свършат работа, която ако не се свърши, ще се забележи.

Жените също ще свършат доста работа, но тая, дето я вършат зад бюрото, ако утре спрат да я работят, пак ще се оправим доста добре.

Говоря за истинските задачи, които явно не забелязваш, толкова нависоко хвърчиш в своя маркетингов свят...

Кои са тези истински задачи?  Моля, стига си насочвала към личността ми. Казах нищо лично няма, поне аз нищо лично мое тук не влагам, даже и не изхождам.

Общи условия

Активация на акаунт