Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Ужас, такова земетресение люля преди малко, че ми е само до фосфати. Confused
Но все пак, в гел или течен препарат не може да има фосфати. Грешка при превода е.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 12:47 от Guess Who

# 496
Но все пак, в гел или течен препарат не може да има фосфати. Грешка при превода е.
Ох...добре, че с малката бяхме навън, та не го усетихме много.
Гес, като каза, че омекотителите на Сано са и с дезинфектант и днес веднага взех - белия. И тъй като в пералното е пълно с туби течен прах (последно и Ариел сензитив домъкнах) ми кажете Май форест колор прахообразен става ли за детски дрехи. Взех веднъж за проба от малките кутийки и много ми хареса. Чуденката ми е между него и Сано сензитив прахообразен. Гес, ти какво ще кажеш?
Така ще мога и спалното бельо да пера с него( че принцесата ми  не се научи да спи в детската стая, още е при мен в спалнята), и кърпи, хавлии.

# 497
  • Стара Загора
Много често на опаковката пише "фосфонати", а нашите го превеждат "фосфати", така че може случаят да е такъв.

# 498
Гес, това Деро, което показваш, има ли го по веригите или от паралелен внос го взе?
Какво може да се очаква от него - не беше ли слаба марка?
Извинявай, ако се повтаряме, забравил съм.

# 499
Какво да кажа, emocija? My forest е добър, но не знам дали става за деца. Никъде не се споменава изрично това, само че е с хипоалергенни парфюми. Съдържа само сапун и никакви синтетични ПАВ, но има ензими, избелители и т.н.
Максима сензитив не съм го ползвала и няма как да го препоръчам от личен опит. Той не съдържа нито избелители, нито ензими. Мненията в Интернет са от изключително положителни до изключително отрицателни относно изпирането на петна, но сякаш повечето са положителни. Ако переш дрехи с общо замърсяване - чаршафи, кърпи, със сигурност ще се справя достатъчно добре и ще си сигурна, че действително става за бебета и деца. Немалък фактор е и цената - Максима излиза по-евтин, защото даваш 7 - 10 лева, но пакета е за 35 пранета, My forest е 10 - 12 лв. за 20 пранета.
Ако се спреш на Максима, вземи безфосфатната версия.

Гес, това Деро, което показваш, има ли го по веригите или от паралелен внос го взе?
Какво може да се очаква от него - не беше ли слаба марка?
Извинявай, ако се повтаряме, забравил съм.
От паралелен внос. От един сайт (с безплатна доставка).
Да, ниския клас на Юниливър в Румъния.

# 500
  • Стара Загора

От паралелен внос. От един сайт (с безплатна доставка).

Хвърли въдицата и ме остави на сухо  Simple Smile Много ги обичам сайтовете с безплатна доставка. Ако може да го дадеш?

# 501
нареждам се за сайта Peace

# 502
Скрит текст:

# 503
Гес, тогава определено ще се спра на Максима. Малката има едни ситни пъпчици по коремчето, които не се махат вече мнооого време. Ако и сега след като мина изцяло на по-изчистени препарати относно всички нейни дрехи и спално бельо, не изчезнат ще видим какво ще го мъдрим.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 16:51 от emocija

# 504
  • София

Не просто грешка при превода, а нямат нищо общо. Отлепих българския стикер, естествено лепнат напреко, за да закрие възможно най-много от оригиналните надписи. Одтолу пише "по-малко от 5 % фосфонати" и разните там други неща. Нищо общо с преведеното.  Thinking

Гес, наистина яко ви тресна! Дано се успокоите бързо!  Hug

# 505
Сигурно си имат готов текст, който си го лепят на всичко. В крайна сметка хората не са длъжни да знаят какво внасят, че и да информират потребителя коректно. Mr. Green

# 506
Айде от понеделник в Кауфланд Персил 60 пранета на 50% за 14 лева. Peace

# 507
  • Europe
Да се похваля, че напоследък случвам на прахове и други неща. Много ми е кеф. Яд ме е че не снимах на какво приличаше дамаската на един фотьоил. От снежно бяла беше станала сиво-към екрю + огромни рисунки поне 10х10 със химикалка + същите 2-3 рисунки от пастели (гърба на фотьоила е просто като едно бяло платно за художници  Simple Smile Simple Smile Simple Smile) + лютеница и други всевъзможни капнали храни. Това е любимия фотьоил на тате, но от 1-2 месеца вече е окупиран от децата и вече за втори път го правят на мармалад. Първия път с повече киснене и усилия се изпра доста добре, за това и не припадам вече, като видя дете с филия лютеница отгоре му (а май трябва). Днес вече не издържах да го търпя такъв мърляв. Целият ми ангажимет беше да напръскам химикалката със спрей за петна и да го бухна в пералнята. Какво използвах? В секцията за пред пране - около 10 мл. Ариел за петна на прах + 50-60 грама от новата ми придобивка Диксан (пише че е мейд ин Дюселдорф - в плик), ще ида да прочета после какъв се води. В секцията за основно пране сложих още 20 гр. Ариел и 100 Диксан. И естествено Ленорче от тъмно лилавия. Резултатът е брилянтен. Не знам дали като нов беше така ослепително бял. Петната бяха десетки - малки, големи, мазни, всякакви .....
Няма такъв чист диван като този в момента. Проснах го да се суши на терасата, че не ми се рискува в сушилнята да не се свие. Ухае превъзходно и ми влиза през прозореца аромат на чистичко. Не мога да му се нагледам, през две минути погледа ми е към терасата. Обещавам че другия месец ще го снимам да видите какво чудо беше. Край похвалих се  Embarassed. Много съм радостна просто.  

Имам отзиви и за Angel baby-то но нека да изпера още веднъж поне с него преди да се изказвам.

Hug Щастлива съм. Отивам да гласувам!

П.С. От Кауфланд никога повече няма нищо да си купя. От храна - до прах за пране. Нищо! Яд ме е, че им давам парите си понякога, когато по принуда се налага да влизам за нещо.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 17:28 от aleina

# 508
  • оттам, откъдето започва България
Разбирам чувството ти на удовлетвореност от хубавотот пране, но защо си ядосана на Кауфланд.

# 509
  • Europe
Разбирам чувството ти на удовлетвореност от хубавотот пране, но защо си ядосана на Кауфланд.

Оооо Кауфланд е огромна тема, но не е тука мястото, да не спамим! С три реплики:

- първо ни отровиха с пилешко месо.  Sick И това е достатъчно.
- второ унищожиха дребния и малкия семеен бизнес  #Cussing out
- трето унищожиха огромна част от производителите и продължават да го правят  #2gunfire

Единственият принос (но и той е илюзорен, измамен) е, че дават препитание (всъщност трохи) на доста хора.

....... и така до поне още 100 причини ..... и хайде да не продължавам, и то точно днес .....

Извинявам се за отклонението от темата!  smile3505

Общи условия

Активация на акаунт