Перилни препарати и омекотители - 21

• 61 768
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
ОМО-то от Лидл е друга бира, то се води по-нисък клас в сравнение с ОМО Supreme 12, което се продава по другите хипермаркети. А Коколиното може да ви се струва по-добро от Кушелвайх, защото в предните теми някой сподели, че вече Кушелвайх в Германия не е производство на Юниливър. Друга фирма го произвежда.

# 91
  • до най-прекрасния мъж
Argent, не знам дали е португалски този Персил, който показах. Купих го от една жена с бус, която ни зарежда фирмата с почистващи препарати. Каза, че са паралелен внос. На тубата има дадени контакти в Белгия, Холандия и Португалия. И надписите са на езиците на тези държави. Баркодът започва с 54, ако се не лъжа това е Белгия, значи трябва да е белгийски.

# 92
Аз си получих гръцките омекотители - бял Куанто и син Суплин, концентрат са и двата. Купени са на промо около 1.80 EUR за опаковка. Много съм доволна - чудесни аромати, много свежи и омекотяват по-добре от Коколино Бергамот, който имам в момента. Другия път пак ще си поръчам да ми донесат.
https://www.flickr.com/photos/48314947@N08/14012114692/in/set-72157644322325384
https://www.flickr.com/photos/48314947@N08/14015317485/
Може ли да покаже нщкой как изглежда новата ТЕМА за цветно?
 ooooh! усетих се пак, че публикувах в старата тема.

# 93
# 94
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Моля, дайте ми съвет какъв перилен препарат използвате за бяло.
Трябва ми за пране на покривки за хранене и салфети от памук и сатен.

# 95
В момента ето този:
Скрит текст:
В момента гледам към балкона с простряно пране и е бяло, та бяло.
Тази показаната е за 35 пранета (1,250 кг), но има и големи опаковки за 70 пранета (2,500 кг).

Пере петната, но не съм го пробвала на наистина упорити и стари петна от манджи (щом са покривки за хранене и салфетки, значи задължително ще са лекьосани), така че за всеки случай си потърси и някой добър препарат за локално третиране на петна, най-добре на спрей, че е по-удобно.

# 96
  • София
Гес,
Този, който си показала, съдържа ли дезинфектант? Помня, че по едно време беше писала за това.

# 97
Прахът не съдържа дезинфектант. Омекотителите Максима съдържат.

# 98
Guess, а Сано-то Жавел пробва ли го? Как е? Избелва ли добре? При омекотителя милилитрите равносилни ли са на грамове, тоест за да съм напълно точна мога ли да измервам 25 грама на електронната везна, или 25 грама не са 25 милилитра?

# 99
Сано жавел не съм го пробвала още. Искам да си довърша първо advance.

Омекотителя никога не ми е хрумвало да го меря с везна, така че не мога да ти отговоря убедено. Laughing Обикновено капачките на омекотителите имат означение и аз се водя по него, т.е. меря си го в милилитри. Но не ми се вярва 25 мл да тежат 25 грама.

# 100
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Утре тръгвам още да го търся тоя прах. За първи път го виждам.

За петна  ползвам Chante Clair / сапун от Марсилия/ има на калъп и течен разтвор.
За петна на цветно една капачка в пералнята ACE GENTILLE. Същото използвам когато си пера килимите с машината.

# 101
Ако си в Кортина д'Ампецо, не знам дали ще го намериш. Ако си във Велико Търново, има го в Кауфланд за 9,60 и по малките магазини за битова химия, където е по-вероятно да е по-евтин. Това е израелски прах. Суперкомпактен е и на 4-5 кг нормално замърсено пране се слага само една мерителна лъжица (пакета има сложена). За силно замърсено - една и половина мерителна лъжица.

Ползваш готини италиански препарати за петна. Тези на Chante Clair вършат ли добра работа?
Chante Clair имат и перилни препарати и омекотители. Много са приятни. Simple Smile

# 102
Забелязвам неприятната тенденция все повече дрехи да се перат само на температури до 30 градуса  Crazy

Днес си взех 3 тънички памучни тениски с картинки, пускам ги да се перат и хвърлям само информативно поглед на етикета. Какво да видя - на едната пише - ръчно пране до 40 градуса  Shocked, а на другите две 30градуса  newsm78 Shocked Много се изненадах, аз пера на 40 градуса (само кърпите на 60). Преди това пак си взех две летни ризки от някаква синтетика - пак 30 градуса. Вече ще проверявам предварително етикетите преди да си взема каквото и да било  Crossing Arms

За бяло да похваля прахчето Snow - всичко ми светва с него като му хванах цаката. Накисвам вечерта прането за една нощ заедно с прах за бяло. На сутринта в пералнята и всичко светва. Сега не можах да го намеря да си купя и си взех на Heitmann, от него не бях толкова доволна, но ще му дам втори шанс с малко бельо и бодита.

# 103
  • София
Дрехите от много време са така, поне това съм забелязала аз. За съжаление, дори при ръчно пране (днес ми се случи с доста дрешки), с хладка, че дори и с ледено студена вода, пускат някои. Как ги боядисват, не ми е ясно... Днес видях и спално бельо с етикет до 40гр.... ooooh!
Да питам за Имперсан с омекотител, видях че има - хубав ли е?
И като имам само Имперсан, дали може след цикъла изплаквания с него, да пусна един с омекотител, или обратното е по-добре?

# 104
Можеш да ги смесиш.

Общи условия

Активация на акаунт