Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 518
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
  • При децата ми
Универсалният съдържа избелители.

Благодаря за отговора! Simple Smile Значи ще си карам с този за цветно.

# 226
Момичета, здравейте,

Някъде има ли тема за почистващи препарати? Интересува ме конкретно нещо ефикасно, но не избелващо за плочки/фуги и нещо силно против сапунени петна за стъклена душ-кабина, но да има и излъскващ ефект. В темата за баня няма каквото ме интересува.. newsm78 Ако някой от вас може да пропоръча някой препарат, ще съм благодарна. Извинявайте, че не е по темата  Peace

# 227
# 228
# 229
  • Europe
Здравейте, ако вас не попитам, не знам кой ще ми отговори.

Моля момичетата, които разбират от ПАВ - фосфати и т.н..... хич не са ми ясни, нека кажат добро ли е това прахче за хора с раздразнена и чувствителна кожа.

Моя мъж пак и отново се обрина и вече съм сигурна, че е от Бонукс. Този път го хванах, как и кога стана и защо само на него и няма две мнения. Бонукса е! Сега му търся нещо анти-алергенно.

Това прахче много ме вдъхновява, но без вас нещо не ми се рискува

- Съдържание: sodium cocoate (cocoa butter based), sodium carbonate (washing soda), borax, sodium bicarbonate, sodium percarbonate.

С това какаово масло??? Как ще маха мазнините .... малко ми е странно, но си признавам, че нищо не разбирам, сигурно е измислено  ...  

ето от тука съм го взела описонието - има и още инфо, да не претрупвам темата -  http://izi.bg/product/1410/angel-baby-naturalen-prah-za-bebeshki-drehi-0-5kg.html

еееееее .. току що видях, че е родно производство, малко се разколебавам. Ако може някой да разгадае състава.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 21:23 от aleina

# 230
  • София
Звучи супер, остава да отговаря на истината... Цената май е сериозна, но ако наистина е толкова изчистен от вредна химия, бих опитала.
Къде се продава?

# 231
Това съм го коментирала преди време. newsm78 Който го интересува, може да потърси; не ми се пише пак. Само да кажа, че в интернет се въртят рецепти за домашен прах за пране от настърган сапун, натриев карбонат, натриев бикарбонат и по желание - избелваща добавка от магазина. Това е същото. Не е прахче-добавка към прането, а прах за пране. Не мисля, че ще чудо на чудесата и че ще пере добре. Информацията в сайта за ензимите е невярна - не остават върху дрехите; обикновено се разграждат и не представляват никакъв проблем.

За информация - натриев кокоат е сапун, получен от кокосово масло, така че спокойно, ще маха мазнините.

# 232
  • Europe
Звучи супер, остава да отговаря на истината... Цената май е сериозна, но ако наистина е толкова изчистен от вредна химия, бих опитала.
Къде се продава?

Ще ти пратя на лични къде се продава, да не спамим тук.

Guess благодаря. Не разбрах много дали ме съветваш или не  Embarassed. Не видях дали имат течен такъв, може да е по-щадящ.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 22:59 от aleina

# 233
Ох, не го знам със сигурност какво представлява, но четейки състава, не ми харесва този прах. Като омекотител за вода в състава се ползва само натриев карбонат. Не е достатъчно. Може да се получат отлагания по пералнята и дрехите и да не пере добре. Има ли антипенител в него? Ами ако се пени неконтролируемо? Не ми вдъхва доверие, съжалявам.
По-добре пробвай My forest. Той също съдържа само сапун и никакви синтетични ПАВ, но поне си е пълноценен прах с всичките му нужни неща вътре - зеолити, поликарбоксилати, ензими, антипенители, полимери за абсорбиране на замърсяванията и т.н. и т.н. Има малки кутии за проба. За него мога да кажа, че върши добра работа и съм доволна.

# 234
  • Europe
Да, всъщност и аз междувременно се сетих и за него. Сега си спомних си че ти си му голяма фенка, трябва заплата да ти плащат от Май Форест и ръце и крака да ти целуват. Ще ги пробвам и двата и така ще стане ясно. Каква е приличната цена за Май Форест? При нас го има само на едно място и е на подобна цена - 13-14 лв.

На Angel Baby-то пише че не се пени.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 23:37 от aleina

# 235
Единайсетина лева е на повечето места. В промоция е под 10 лева. Аз от една промоция в Карфур се снабдих с няколко кутии и сега много-много не се заглеждам. Laughing

# 236
  • София
Почти навсякъде Май Форест в момента е около 8,49-8,99 лв. - щом и в кварталния ни супер е толкова, значи и по веригите е така. Не плащай повече от 9 лв.  Peace

Ако го мерна този Ейнджъл Бейби, бих го купила за пробата  Wink (но не и за 14-15 лв., в друг сайт го видях за 9,90 лв.)
Гес е права, че изглежда леко съмнителен - не съм се задълбавала много да търся, но на пръв search никъде не пише кой е производител.... Дори в сайта с името на праха не е е посочено, което за мен е доста странно.

# 237
  • Sredets/Burgas
Angel baby прах за пране, не си заслужава даже пробата...
Не става за нищо... не се пени, но не пере...

Sano Maxima Sensitive по-добре, а още по-добре  Persil Sensitive...
Повечето мами с малки бебоци са доволни именно от него...

# 238
  • плевен
Момичета купих си днес италиянски Даш-13лв за 25 пранета.Какво ви е мнението за него като изпиране.Отдавна съм го ползвала и доколкото си спомням бях доволна от резултата.
Относно омекотителите сега съм на вълна класически син Ленор от Германия.

# 239
  • Уистерия Лейн
Днес за пръв път обърнах внимание на нещо което ме озадачи. Купих ленор сензитив с бадемово масло , на гърба му пише следното:.Течният омекотител може да увеличи риска от възпламеняване на тъканите.Използването на по-голямо количество увеличава този ефект.Не използвайте продукта върху детско спално облекло или облекло ,което има защита от възпламеняване,тъй ката може да намали степента на защита от възпламеняване. Върху пухкава материя(като вълна,плюш,велур,хавлиени изделия).
Омекотителя уж е бебешки. Не съм обръщала внимание дали и на другите омекотитевли е така или се отнася само за този , поради наличието на бадемово масло.

Общи условия

Активация на акаунт