Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 582
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Универсални са.

# 316
Ееее толкова много исках да ги пробвам. Ето как губят клиенти, сега ако имаше и разновидност за цветно да съм си купила веднага. Много са прости  Mr. Green

# 317
Пробвах Деро с "тревите". Не знам как беше на български преведен Simple Smile
Разтвори се добре, аромат слаб на мокри дрехи, след изсъхване хич го няма, а мислех, че това ще е основното му качество. Петна и силно замърсено нямах, но се съмнявам да се справи. Ще го тествам по нататък и на по замърсено.
Деро идвало от detergent romanian  #Cussing out

# 318
Какво се ядосваш? Деро е много стара румънска марка, просто Юниливър я купиха след 1989 г. и си я промениха по техен вкус. И в момента Деро е най-продаваната марка в Румъния.
Ние нямахме такъв късмет или по-точно сами си го направихме, защото имаше интерес за инвестиции, но нашите умници решиха сами да се справят. Е, така се справиха, че вече нито една от старите български марки не съществува, а най-старата фабрика за прах за пране вече не произвежда прах за пране.

Е, за какво ни е това Деро тогава като нито пере, нито мирише?

# 319
Здравейте и от мен!
На какво мнение сте за турските прахове и омекотители?

# 320
  • София
Аз пък да си посипя главата с пепел - въпреки предупрежденията на Гес и останалите тук, си купих омекотител на Фрош. С пълна сила усетих консистенцията на малеби, дето вика Гес, върху дрехите не мирише, но май омекотява (в това не съм убедена, щото ползвам сушилня и така и така е меко).

И един въпрос към Гес - с какво мога да третира безопасно фиксирано петно от лютеница  Crazy
 върху кашмирен пуловер. Майка ми го е прала много пъти с препарат за вълна, но нищо. Направо ми се дорева, като видях баща ми с него.......
(Успокоението е, че пуловерът е бежов, а петното кафяво, демек можеше и по-зле - да е зелено примерно)

# 321
Да, на стар Фрош си попаднала.

Повечето препарати за петна ще са много агресивни за кашмира - той е много фин и не търпи нито оксидиращи агенти, нито ензими. Евентуално може да се ползва сапун за пране или сапун за петна. Примерно така хваления Капус, който се намира почти навсякъде. Или пък ето този:
Скрит текст:
Намирам го за доста добър. Мокриш петното, натъркваш леко със сапуна, разтъркваш докато се разпени и проникне в тъканта, изчакваш десетина минути и плакнеш и така докато има успех и петното изчезне. После в пералнята с препарат за вълна. Това е моята идея. Ще ми е интересно да прочета и други предложения.

# 322
Този сапун от къде го купуваш?

# 323
От Елитис го взех за 60 стотинки. Никъде другаде не съм го виждала, но май го имало и по аптеките.

# 324
Тук няма Елитис. Ще потърся другаде.
/Не обичам да се мотам безцелно из магазини,но ще се прежаля някой ден./ Града ни е малък.

# 325
  • София
Гес, благодаря. Щесе опитам да намеря този сапун, ако ли пък не, Капус май видях в ДМ. Дано нещо помогне, направо е грехота такава дреха така да се съсипе... Ама и аз, и баща ми нечовешки се капем, но аз поне се преобличам, а той! Може ли мухаш лютеница в кашмирен пуловер, да не си някой английски лорд  #2gunfire

# 326
  • Варна
Guess Who благодаря за отговора за Саното, разсмя ме   bouquet
Те производителите си знаят сигурно  Wink, но като гледам много продавачи не знаят какво точно продават, а и как да те омаят като клиент, но това е друг въпрос.
Та както казали хората не питай старило, а патило - та затова и се обърнах към теб, като съвсем прясно ползваща ги   bouquet
Gali D и на теб благодарско за отговора за Скипа   bouquet

Сега един въпрос и зов за помощ - моята голяма хубостница си забоядисала снежнобелия суитчър - незнам дали се пише така  Simple Smile - с някаква цветна чантичка, която носила докато я валял дъжд. Сега на доста места си има прекрасни розови петънца  Mr. Green
Та питам още преди да съм почнала да се правя на герой да не стане по-зле как да оправя тази мацаница - имам вениш, май и спот ми се намира, белина Аче също, а иначе на малките петната ги оправям с ръчно търкане първо със сапун Тео бебе, даже ако се налага и ги оставям да поседят така натъркани известно време и тогава пране - всичко се маха идеално, но все пак техните са натурални петна от ако, а нейното боядисано  ooooh!

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 13:51 от didnik

# 327
Ev_e, като каза DM се сетих, че там имат ето тези препарати за премахване на петна, собствена марка:
Скрит текст:

Едното е твърд сапун, а другото - течен. Те обаче са с ензим от говежда жлъчка, но предполагам, че няма да повредят кашмира. Обърни им внимание и на тях. Абсолютно същият тип продукт има и „марков“ - на Heitmann - и в DM, и в други магазини - Кауфланд, Билла и т.н.
Ще се махне лютеницата, трябва малко упорство. Аз все повече се убеждавам, че няма такова нещо като „фиксирано петно“. Днешните препарати махат всичко. Ако беше на друга материя, която се пере с нормален прах, досега да го няма петното. Но и майка ти е направила грешка - трябвало е да го третира веднага.

# 328
Според ман най-добре е петното да се накисне във Вениш и след тожа да се изпере с Ариел за бяло пране  Wink

# 329
или пък с Ариел специално за лекета също премахва упорити петна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт