Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 525
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
При новите машини има един основен проблем и това е сериозен проблем за мен Twisted Evil - гадината не желае да центрофугира, ако прането е по нейния екзистент минимум.
Пример - имам едни червени блузетки, с къс, с дълъг ръкав, които си ги носих тези дни и исках да ги изпера, заедно с едно червено бельо. Пуснах ги, вероятно са около килограм всичките - тя не желае да цетрофугира. Бабетката въртеше без проблем и една носна кърпа, тая не ще. Та на ръка цедих, преди да ги сложа да се сушат.
Не желая да разчитам на цветоулавящи кърпи, просто имам пране, в този случай, което е мъничко и желая да се пере отделно, но не би...

# 421
„Усеща“ дисбаланс и се къта да не се повреди. Laughing

# 422
Представям си какви ще се дробят, ако обсъждаме по-сложна техника...

Има различни перални и ако вашата попада в една категория, това не означава, че няма и други.

1) Едни перални работят само на  температурата за съответната програма или на по-ниска - при тях програмите са зададени на макс температура. Примерно интензивна синтетика на 50 градуса.

2) Други обаче имат програми, на които е зададена температура по подразбиране, но можеш да я увеличаваш или намаляваш. Обикновено тази опция не съществува за програма вълна и деликатни, еко програма и подобни.

3) Може и да има трети вид, но той не е предмет на дискусията.

Да го обобщим така:

1. Перални без терморегулатор. Температурата е фиксирана от програматора за съответната програма. Няма избор за ръчна корекция на температура - нито надолу, нито нагоре.

2. Перални с терморегулатор. Дава възможност за корекция на температурата в определен диапазон надолу и нагоре, но не по-висока от зададената от призводителя за съответната програма, указана в книжката. Температурният диапазон на програма за памук може да варира от 15 до 95 градуса, за вълна - от 15 до 40 градуса и т.н.
Отново казвам, че дори и да искате, не можете да се надвишите максималната температура за съответната програма, така както е дадена в таблицата с програмите в инстуркцията за употреба. Можете само да я намалите според желанието ви, като минимумът също варира - от 15  до 30 градуса в зависимост от пералнята и програмата.

Скрит текст:
Това беше последно от мен по темата. Нямам повече нерви да обяснявам  Grinning

# 423
„Усеща“ дисбаланс и се къта да не се повреди. Laughing

Мдам, нейната кожа...
Гес, цветоулавящи кърпи ли са единствен вариант и доколко мога да разчитам на тях?
Не ми се е налагало да ползвам досега, затова питам.

# 424
Ами зависи какви дрехи са. В перилните препарати за цветно има полимери, който улавя багрилата в разтвора и не позволява да се отложат върху другите дрехи (PVP). Но в някои случаи, ако дрехата много пуска, може това да не е достатъчно.
Цветоулавящите кърпички са направени от катионизирана целулоза и вършат добра работа, но понякога и от тях една не е достатъчна (при тъмни цветове и червено). Laughing В болшинството от случаите обаче предпазват от пренос на цвят доста добре.

# 425
Ползвала съм капсулите за цветно пране на Ариел и въобще не останах очарована от тях, а на всичкото отгоре ми вмирисваха и пералнята и се налагаше да я почиствам с препарат по-често. От септември ползвам немски прах Ариел за цветни.

Аз на капсули изобщо нямам доверие. Това си е течен гел, само че под друга форма - във вид на капсула. Едно, че заради вида, в който трябва да се продават и заради цялата технология, с която се произвеждат, излишно се оскъпява крайния продукт, и друго - не мога да приема, че едно такова квадратче ще ми изпере достатъчно добре цяла пълна пералня. Оная с палката май и мен трябва да ме плесне през ръцете, но това е положението. Laughing Не съм им фен на тези капсули и това е. Предпочитам да си взема гел. Консерва съм. Mr. Green

А колкото до пералните - моята е без ръчен регулатор. На мен ми харесва думата "врътка". Simple Smile Градусите са си автоматично зададени в самите програми. Само избирам програмата и оборотите на центрофугата и общо взето и там нямам голям избор - 400, 600 или 900. И това е. Избирам програма и хич не го мисля. Кеф.

# 426
Нали е концентриран гел? Защо да не изпере?

# 427
При моята пералня пък не мога да избирам нищо,всяка програма си има определени градуси и обороти на центрофуга и толкова,но пък си пере супер.Техника,който ни чисти филтъра ни е приятел и от него знам,че колкото по малко електроника,толкова по добре,лошото е,че вече такива перални просто няма.

# 428
На програма вълна също мога да избирам темп.
Колко? Можеш ли да избереш 95°?
На програма вълна ми дава да избера студено пране или на 30 градуса. На всички др. програми си избирам аз градусите от студено пране до 90 градуса.

# 429
Мами, шивачката, която подгъна панталона за абитуриенткия бал на сина ми, ми каза да не пера ризата преди бала, нямало съм да мога да я изгладя добре. Аз от 5 дена се чудя дали да не я мушна в леген и да я изпера на ръка с течен Персил за цветно. Трудно ми е да преодолея желанието си да я изпера, някак си твърда ми стои, пък и нали на голо ще я облича ... Какво ще ме посъветвате? Купих си специално и ръкавник за гладене, но не мога да се реша. Какво ще ме посъветвате - да я изпера ли, или не?
Извинявам се за спама.

# 430
  • София
Изпери я, а ако не можеш да я изгладиш хубаво, дай я в някое химическо да ти я изгладят професионално. Не чакай обаче деня преди бала, по-рано действай, че да има време Wink

# 431
Изпери я, а ако не можеш да я изгладиш хубаво, дай я в някое химическо да ти я изгладят професионално. Не чакай обаче деня преди бала, по-рано действай, че да има време Wink
Благодаря. Трябваше по-рано да попитам, но все още имам време.

# 432
Аз си взех Формил с марсилски сапун още щом го пуснаха, но се разочаровах, защото ароматът хич не се усеща.

И на мен много ми се нрави ароматът на марсилския сапун. В Елитис има прах Spuma di sciampagna с марсилски сапун. Ето така изглежда:
Скрит текст:
Но пак е универсален: има си активен кислород, и оптични избелители.
От същата марка в Италия има омекотител с аромат на марсилски сапун.
Скрит текст:
Поне в Бургас го няма нито в Елитис, нито никъде. Ако успееш в София да го намериш, ще ти завидя. Mr. Green Ще си използваш какъвто искаш препарат за цветно, а ще се наслаждаваш на аромата на марсилски сапун от омекотителя. Не знам изобщо внасят ли го.

Аз по едно време се бях фиксирала в марсилския сапун. Взех си Spuma di sciampagna марсилски сапун за пране да натърквам петната (още го ползвам, че е гигантски калъп) и един тоалетен сапун също с аромат на марсилски сапун, но последният не ми хареса и пак се върнах да Dove за къпане.

Здравейте, момичета миналата седмица съвсем случайно намерих на Spuma di sciampagna марсилски сапун, много съм доволна, също така си взех и течен сапун с аромат на бадемово мляко уникален е.

# 433
  • София
РРР, моля те, подскажи малко, кой е този препарат за почистване на перални?

Ами от обичайните препарати за почистване на перални, които много пъти сме коментирали тук. Този път взех на Heitmann.

# 434
  • София
не мога да приема, че едно такова квадратче ще ми изпере достатъчно добре цяла пълна пералня.

Пере, пере, при това доста прилично.

Общи условия

Активация на акаунт