Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 525
  • 725
  •   2
Отговори
# 450
  • оттам, откъдето започва България
Аз шегата я разбрах, но продължавам с чуденката, защото не ми се цеди на ръка.
Ще пробвам с цветоулавящи кърпи и някакво светло нещо в прането за проба и ще споделя за чудещите се.

Не се чуди, купи си цветоулавящи кърпи. Аз от няколко години ги ползвам, тъй като не мога да събера цветно пране само от един цвят. Купих си от Brite colour Trap от Кауфланд като бяха на промоция и съм много доволна. Блуза в бяло, синьо и червено пера с черни и всякакви други тъмни дрехи и няма промяна в бялото, но като извадя кърпата тя е оцветена.

# 451
Момичета някой да е ползвал този Скип - да дадете отзиви ако обичате. Дали става за детско при положение че е даден в тази графа с другите такива детски прахове и омекотители

http://www.minimod.bg/12815/%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%B3%D0%B … %80%D0%B0-3%D0%BB
Аз ползвам в момента,но не знам дали е същият,моята опаковка е за 28 пранета в малка бутилка е и е концентрат,друго не мога да разбера какво пише,защото е на гръцки.Доволна съм пера с него цветни дрехи на 40 градуса,но нямам петна или по силно замърсени дрехи.
Доволна съм от този Скип, има лек и нежен аромат, ползвала съм го основно за детските дрехи както и за мои дрешки за пране на ръка лятото. Не очаквай чудеса от към изпиране. Според мен е по скоро универсален, но тук вече Гес си му разбира повече.

# 452
Машината не е дефектна, просто си пише, че ако прането е под нейния минимум, тя просто няма да го центрофугира, а само ще изпомпа водата, както и прави.
Sourcherry, преди време направо се бях вкарала във филм с това центрофугиране на пералнята. Четох ..рових..че модела бих дефектен и т.н. но спрях да мисля за това, че да не се ядосвам.
В последствие разбрах, че няма нищо такова.

# 453
Машината не е дефектна, просто си пише, че ако прането е под нейния минимум, тя просто няма да го центрофугира, а само ще изпомпа водата, както и прави.
Sourcherry, преди време направо се бях вкарала във филм с това центрофугиране на пералнята. Четох ..рових..че модела бих дефектен и т.н. но спрях да мисля за това, че да не се ядосвам.
В последствие разбрах, че няма нищо такова.

А как пускате тогава почистване на пералнята?  Без центрофуга ли?

# 454
Ами като пускам почистване....пускам го на 60 градусовата програма. Странното е , че си центрофугира милата. Но не съм стояла дълго време да видя точно колко, защото и смъквам оборотите на центрофуга до минимум.

# 455
  • Варна
Гес, Гали, emocija , благодаря за отговора   bouquet

А сега пак едно запитване - моята пералня току що като си взе праха, веднага взе и омекотителя с дезинфектанта, които всички знаем са за накрая на програмата. Кво и стана и аз не разбрах. Та питанката ми е - да сложа ли пак омекотител и дезинфектант, пък колко ли ще изпере в този случай само тя си знае  newsm78 Иначе я заредих с новите придобивки от Германия  Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 10:31 от didnik

# 456
Тя щом е смесила прах и омекотител, не знам какво ще изпере и как...

Малина, аз още профилактика не съм правила. Вероятно няма да центрофугира, не зная.

# 457
Пералнята е взела омекотителя с дезинфектанта, защото си надвишили нивото в отделението за омекотител. Отделенията за омекотител имат сифонче и означение „max“, до което трябва да се пълни течност. Надвишиш ли означението, сифонният ефект се задейства и отделението се изпразва. Другият вариант е, докато пълни през отделението за основно пране да попада вода в отделението за омекотител, да се надвишава нивото и то да се източва.

Sourcherry, според мен празна ще центрофугира.

# 458
Моята пералня центрофугира празна, когато пускам профилактика, но аз спирам центрофугата, за какво да се мъчи. После оставям вратата широко отворена, за да изсъхне хубаво.

# 459
Не се мъчи. Оставяй центрофугата, но я намалявай, ако те притеснява нещо. По този начин, ако има някакви ситни частици котлен камък или мръсотия, се издухват към помпата. Иначе имало опасност да се запуши маркуча на ниворегулатора или някакви други сензори. Не знам дали е така, чела съм го в един английски сайт, но ми се струва логично и го изпълнявам.

# 460
Оооо благодаря ти Guess Who, не знаех. Ще я пускам на 400 оборота. Мислех си, че няма нужда, като няма дрехи за изцеждане Simple Smile

# 461
Тъкмо щях да допълвам, че с дрехи повече се мъчи, защото трябва да върти по-тежко. Grinning  Това са 5 или повече килограма сухи дрехи, които мокри стават доста повече. Като е празна е песен: жужи като пчеличка, няма дисбаланс и тропане. Ела да я видиш като има дрехи вътре.

# 462
  • Варна
Пералнята е взела омекотителя с дезинфектанта, защото си надвишили нивото в отделението за омекотител. Отделенията за омекотител имат сифонче и означение „max“, до което трябва да се пълни течност. Надвишиш ли означението, сифонният ефект се задейства и отделението се изпразва.

Ееее, Гес разби ме - точно това и се случи , ама като ми е за първи път такова предозиране на омекотител - реших да правя хавлиите супер омекотени и сложих повече омекотител, отколкото слагам друг път. На мен ми се стори, че после си напълни още малко вода пералнята и явно тогава ги е взела, но кой да ти знае - не бях вършила досега такава глупост де  Mr. Green

Иначе похвал, похвал - това са ми новите придобивки
- за бяло - http://www.for-me-online.de/schlagwort/ariel-nachhaltigkeit
- за цветно - в такава бутилка, но за цветно пране - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg36.prodavalni … rt=57&ndsp=38
- и един омекотител са ми пратили подарък - doussy, моят обаче е жълт - doussy sommersonne - http://javorov.all.biz/opolaskivatel-dlya-belya-doussy-1-5-l-g1999731

# 463
  • София
Този омекотител doussy не е ли марка на Лидл?

# 464
  • Sredets/Burgas
Да, лидълски е...
Всеки път като ходя го заглеждам, точно жълтия...
Допада ми аромата и все се канех да питам тук,
дали няко го е ползвал, и дали става за нещо ...

Общи условия

Активация на акаунт