Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 503
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Да, лидълски е...
Всеки път като ходя го заглеждам, точно жълтия...
Допада ми аромата и все се канех да питам тук,
дали няко го е ползвал, и дали става за нещо ...
Да,точно жълтия съм ползвала. Има доста траен аромат и откъм омекотяване беше доста добър. Изненада ме приятно.  Peace

# 466
Трябваше днес да взема прах за детските дрехи. В магазина половин час стоях до Сано максима Сензитив и аааааха да го взема, не знам какво ми стана и награбих Ариел сензитив гел. Не съм го ползвала до сега, а и като цяло не съм чак такъв фен на Ариел, но необяснимо за мен го взех.
 Започвам да си мисля, че съм сгрешила. Като се прибрах и разгледах тубата - ми то на френски,а  бар кода 541.... Какъв е този Ариел?  newsm78Иначе е от магазинче за паралелен внос.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 21:57 от emocija

# 467
  • Варна
Точно лидълски е омекотителя - и аз това разбрах докато си разглеждах армаганите. Но както вече казах - той ми е подарък от роднина в Германия, пратен ми без да знам даже към поръчаните от мен нещица Wink.
На мен лично не ми харесва твърде много като аромат, но всеки знае себе си. Но аз и бездруго го ползвах с дезинфектант, така че горе-долу ми допадна съчетанието на свежест, което се получи. Това ми направи впечатление и с друг оставен неизползван омекотител поради съчата причина - в комбинация с дезинфектанта, става нов по-харесван от мен и не толкова натрапчив аромат. Та ще се изразходват де  Simple Smile Иначе и аз останах дооооста приятно изненадана от страхотното омекотяване, което направи - гледах си известно време ей така хавлиите  Shocked  Ама знам ли при мен може да е от огромната доза, която сложих и гафа, който стана  hahaha

А да питам Гес а и другите които ползват омекотителите на Сано - какво количество слагате, на мен ми се вижда много една капачка. Говоря за нормалните големи туби, не за концентратите. Отдавна ги ползвам, но винаги ми се е виждало много количеството, а сега и като сравнявам с други омекотители, то и бездруго са много силни като аромат  Thinking

# 468
А да питам Гес а и другите които ползват омекотителите на Сано - какво количество слагате, на мен ми се вижда много една капачка. Говоря за нормалните големи туби, не за концентратите. Отдавна ги ползвам, но винаги ми се е виждало много количеството, а сега и като сравнявам с други омекотители, то и бездруго са много силни като аромат  Thinking
Дозата е 100 мл, а една капачка е толкова, така че толкова слагам, но винаги може да се слага по-малко, ако ароматът се струва прекалено силен.

# 469
но винаги може да се слага по-малко, ако ароматът се струва прекалено силен.
Ако се намали дозата, ще се загуби ли антибактериалния/дезинфекциращ ефект на омекотителя?

# 470
От кога омекотителите имат  антибактериален и дезинфекциращ ефект?

# 471
От кога омекотителите имат  антибактериален и дезинфекциращ ефект?
Другите не, но Максима имат. Laughing

Ако се намали дозата, ще се загуби ли антибактериалния/дезинфекциращ ефект на омекотителя?
Най-вероятно да. Все пак дезинфекциращото средство се употребява в определена концентрация, за да има ефект.

# 472
  • Варна
Все пак дезинфекциращото средство се употребява в определена концентрация, за да има ефект.

Точно за това ми е въпроса - не е ли много като количество, точно заради силната му концентрация, особено сравнен с други препарати. А тези новите, които ползваш излиза, че са още по-концентрирари така ли - само че те май са по-на сметка - видях, че са за 40 пранета и струват около 10лв., поне тук близо до нас е толкова. Иначе 1л. е само 10 пранета, на цена от 3,80 нагоре зависи от къде е купен  newsm78

# 473
Не е силна концентрацията му, напротив. Този в големите туби 2 л за 20 пранета и в пликовете 1 л за 10 пранета е неконцентриран и дозата е 100 мл на пране.
Този, който е 1 л за 40 пранета е концентриран и от него се слагат 25 мл на пране.
За най-добър ефект трябва да се спазва указаната дозировка.
Аз имам и от двата - и от неконцентрирания, и от концентрирания, но, честно казано, по-удобен ми е концентрираният, защото отделението ми за омекотител не събира 100 мл и се налага да причаквам пералнята кога ще започне да омекотява.
Но ароматът на Максима е един път. Все се чудя как досега съм го подминавала с пренебрежение. В момента две кърпи, прани с омекотител Максима био, ароматизират цялата баня, а са прани миналата събота. Ни Коколино ми трябва, ни Ленор, ни Силан. Фантастична работа.

# 474
От кога омекотителите имат  антибактериален и дезинфекциращ ефект?
Другите не, но Максима имат. Laughing

за първи път чувам. Гес, сигурна ли си, защото на мен в магазина им ми казаха, че нямат този ефект.

# 475
Не е силна концентрацията му, напротив. Този в големите туби 2 л за 20 пранета и в пликовете 1 л за 10 пранета е неконцентриран и дозата е 100 мл на пране.
Този, който е 1 л за 40 пранета е концентриран и от него се слагат 25 мл на пране.
За най-добър ефект трябва да се спазва указаната дозировка.
Аз имам и от двата - и от неконцентрирания, и от концентрирания, но, честно казано, по-удобен ми е концентрираният, защото отделението ми за омекотител не събира 100 мл и се налага да причаквам пералнята кога ще започне да омекотява.
Но ароматът на Максима е един път. Все се чудя как досега съм го подминавала с пренебрежение. В момента две кърпи, прани с омекотител Максима био, ароматизират цялата баня, а са прани миналата събота. Ни Коколино ми трябва, ни Ленор, ни Силан. Фантастична работа.

Фен съм на розовия омекотител САНО! Няма такъв траен аромат!

# 476
за първи път чувам. Гес, сигурна ли си, защото на мен в магазина им ми казаха, че нямат този ефект.
Ти все още ли вярваш на продавачки? Повечето не знаят какво продават.
Да, сигурна съм. Съдържат polyhexanide (PHMB). Аз по принцип не съм любител на тези дезинфектанти, писала съм многократно, но заради супертрайния аромат съм склонна да се жертвам.

Розовият е sensitive, нали? Да ти кажа, те всичките са трайни. Знам, защото ги имам всичките (почти де). Laughing Ами казаха, че ще ги увеличават и аз се запасих. Embarassed

# 477
не мога да приема, че едно такова квадратче ще ми изпере достатъчно добре цяла пълна пералня.

Пере, пере, при това доста прилично.

Ами кажете от кои сте доволни. Досега все прах и гел ползвам. Такива щуротии не са влизали в нашата къща. Simple Smile Ползвал съм навремето от първите капсули на Ариел, когато ги пуснаха, и то тези за бяло - зелените, не бях доволен, реших, че не перат добре и спрях изобщо да се интересувам за капсули. Но ако ми похвалите нещо изпитано, бих пробвал. Преди няколко дни загледах в Лекси едни капсули колор на Диксан, но когато завъртях кутийката да направя инспекция на гърба Simple Smile гледам - белгийско-холандски и реших да не си угаждам. Mr. Green Взех един Ариел за цветно, прах, че беше на промоция. Иначе редовно от там се снабдявам с Dash Salvia Colore, че и много често е все на промоция и изобщо не ходя да го търся по магазинчета паралелен внос.

Скрит текст:
Sourcherry, задръж малко сегашния си аватар. Страхотен е. Между другото и онзи - най-първият ти много ми харесваше.

# 478
Всички, които съм пробвала досега, са ми прали. Единствен проблем ми е бил филма, с който е запечатан гела.

# 479
Ти все още ли вярваш на продавачки? Повечето не знаят какво продават.
Да, сигурна съм. Съдържат polyhexanide (PHMB). Аз по принцип не съм любител на тези дезинфектанти, писала съм многократно, но заради супертрайния аромат съм склонна да се жертвам.

Розовият е sensitive, нали? Да ти кажа, те всичките са трайни. Знам, защото ги имам всичките (почти де). Laughing Ами казаха, че ще ги увеличават и аз се запасих. Embarassed
Да, сенситив, това е любимият на мен и свекито омекотител. И така съм я разглезила, че все от него иска. Ама ,нали е добричка, и много ни помага!!!!

Общи условия

Активация на акаунт