Перилни препарати и омекотители - 21

• 61 714
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Аз да споделя за кауфландското Омо, понеже от скоро го ползвам - един лигавник вече втори път го пера с Бинго и пак си мирише на Омо-то от преди това  (инцидентно го прах тогава)  Peace

И за синия Ленор - летни дрехи, които сега заносвам още миришат на него от когато са прибрани.

# 586
А какво ползваш за импрегниране, че едно водонепропускливо яке го бях прала с прах и омекотител и вече си пропуска вода? Дали ще се оправи с такъв препарат?
Благодаря!
Ето ги двата препарата за пране и импрегниране:
http://www.alpinsport-bg.com/products.php?1791&osCsid=c6449e … 5ff392f848ef6aa1a
Но този за пране не пере  Laughing
Импрегниращият определено работи, но мирише гадно и дрехите на пипане са като гумирани.
Ето и друг вариант (уж био), но не съм ги пробвала:
http://www.xcosports.com/index.php?section=store&prg=14&p=41

# 587
  • Варна
Госпожица Лаленце мерси Peace Доволна си от праха,не от гела нали?

# 588
Ето ги двата препарата за пране и импрегниране:
http://www.alpinsport-bg.com/products.php?1791&osCsid=c6449e … 5ff392f848ef6aa1a
Но този за пране не пере  Laughing
Импрегниращият определено работи, но мирише гадно и дрехите на пипане са като гумирани.

На мен пък точно препаратът за импрегниране ми направи проблем. Миналата година го ползвах за планинарското яке на мъжа ми. Прах в пералнята и спазвах точно указанията. Препаратът за пране се справи горе-долу добре, но след като го пуснах с този за импрегниране стана на мазни петна. Повторих процедурата отначало, обаче - никакво подобрение. Лошото е, че вече пропуска и влага. До преди това беше съвсем наред, просто беше мръсно. Чудя се дали проблемът е в самата дреха или в препаратите. Якето е от висок клас (Millet), скъпо е, та все си мисля, че причината не е в него, но знам ли...
След препарата за импрегниране барабанът на пералнята се облепи с тънък мазен слой, подобно на восък. Оправи се след 2-3 изпирания на ежедневните ни дрехи. Понеже извадих якето капещо, няколко капки случайно попаднаха върху ризата, с която бях облечена. Пръсках ги с обезмаслител, след това я прах сигурно 5-6 пъти, докато напълно изчезнат. Гранитогресът на балкона също стана на мазни петна там, където е капало, докато изсъхне. И досега се забелязват, макар и по-слабо.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 21:10 от just user

# 589
Днес си купих прах Тема  памук за цветно - не съм доволна от това ,е че смениха аромата.Някак странен ми се вижда самият прах на вид - някак на по-едри гранули и цветните перли /ли както там се нарича/. Странно ми е и защо има и добавен език -арабски мисля . Струва ми се,е че е някак с занижено качество.
 Темата ми изпираше добре,аромата ми харесваше и беше траен и ненатрапчив. И дрехите не скриптяха.
  Някой ,ако го е ползвал да сподели дали наистина има промяна в качеството.
 Гела дали пере по-добре?/Нямаше гел за цветно в момента в магазина/.Праха е на пормо 5,59 /нещо такова / .

# 590
Не пере ли добре? Ползвах го още като го пуснаха и нямам лоши впечатления.
Какво те притеснява в това, че е по-едро гранулиран?

# 591
  • София
Пробвах да изчистя мазните петна от кафявата ми пола с обезмаслител. Резултат - петната ги няма, но полата е тотално съсипана... На мястото, където третирах, цветът е избелял... Сега я изпрах наново, но не очаквам да се подобри положението...
Внимавайте, обезмаслителите свалят цвета!

# 592
  • Стара Загора
Пробвах да изчистя мазните петна от кафявата ми пола с обезмаслител. Резултат - петната ги няма, но полата е тотално съсипана... На мястото, където третирах, цветът е избелял... Сега я изпрах наново, но не очаквам да се подобри положението...
Внимавайте, обезмаслителите свалят цвета!
Като напръска с обезмаслителя да не би да си търкала. Аз никога не търкам, а само напръсквам и слагам да се пере. Дори и със Спот когато третирам, вече не разтърквам, въпреки че на опътването пише така. Преди едно детско долнище бях третирала със Спот и действах според указанието, там където бях търкала цветът избеля. Но може да си зависи и от багрилата.

# 593
  • София
Не, не съм търкала, оставих 5 минути да постои и я изпрах ръчно.

# 594
На самия обезмаслител си пише, че се пробва преди употреба на тъканта, но някъде, където е незабележимо.
Мнението ми е, че обезмаслител не е нужно да се ползва за тъкани, вече всички прахове изкарват мазното с едно пране. Друг вариант е да се посипе с талк/бяло брашно или сол преди прането.

Съжалявам за съсипаната дреха.

# 595
  • Стара Загора

Мнението ми е, че обезмаслител не е нужно да се ползва за тъкани, вече всички прахове изкарват мазното с едно пране.
За себе си съм убедена, че ако не третирам мазно петно предварително с нещо ( най-често Спот или друг препарат п/в петна, по-рядко обезмаслител), никой прах или гел не ми го изпира. И като казвам никой, имам предвид немски, английски, израелски и такива за нашия пазар Peace

# 596
Странно, наистина...аз проблеми с мазнотии нямам, никога не третирам предварително.

Имам приятел, който работи в ресторант и работните му дрехи са винаги омазнени подобаващо. Човекът ги бори с Бонукс колър, супердоволен, без предпране.

# 597
Водата в съответния град, дори квартал на град, също има значение!  Peace

# 598
Водата в съответния град, дори квартал на град, също има значение!  Peace

Много твърда бургаска вода, а Бонукс бори мазнотиите, факт.

При мен водата е мека, но отдавам и на машината значение. Гес беше споменала нещо, явно наистина има значение и това.

# 599
  • София
Личните ми наблюдения са, че геловете вадят по-добре мазните петна от праховете. Омото (кауфландско) също ги чисти без проблем. Но пък то не се справя с петна от плодове... Изобщо и аз, и детето имаме съсипани дрехи от такива петна, които не са излезли с Омо, Тео бебе, и подобни.
Винаги (стига да не пропусна) третирам с вениш - това имам, сега свършва и ще търся ариел за петна, че ми звучи добре, и венишът обикновено няма пропуск.

Но ужасно ми се иска да имам препарат, с който да не се налага предварително третиране, а да си пера безгрижно. Кой знае, може и да нацеля такъв някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт