Юлски бебета 2013 - тема 20

• 29 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Бемолче ,така де,никой не знае какво й е на главата на жената ,но чак да тръгне да си трие профила...Дано да се оправи детенцето,това е най-важното.
Лъки ,не знаех ,че Ева е родена седмица по-рано.Сега като започнат рождените дни и ще ни стане носталгично ,сигурна съм BlushПак ще си прегледам публикациите около раждането и пак ще си порева Crazy
Близначе ,дано да му хареса кухнята.Мойто все още го мързи да дъвче и не яде сухар ,та затова не вземам.Иначе при нас има опция- предлагам 5 на брой ястия ,да си избереш ,като петото винаги е някакво пюре.Има огромно разнообразние - картофено пюре с пуешко,броколи с пиле,оризова кашичка с мръвка ,днес беше нещо със сирене...Все вкуснотийки ,които си изяжда от-до и струват само 0.90 лв Shocked А за тристепенно меню от кухнята още не е готов.
Днес ще водя Петьо за първи път на кино.Баща ми ще гледа Тони ,стискайте палци да мине гладко.
КАто гледам колко често ходите на консултации и чак гузно ми става ,че съм толкова спокойна аз.Ходим когато се сетим и то винаги с повод - някой да е болен.И тогава го мерим чат /пат.Хич и не знам какви са му мерките ,само ,че е около 10 кг Joy
Моргана,прощапулник ли ще правите ?Браво на Виктор! Тони и него го очаквам до 2 седмици да тръгне,все правим залагания.И баткото проходи точно на 11 месеца,това май ще е по-скоро.Питка с краченца съм виждала из форума ,много сладурска.Аз нея ще правя като дойде времето.
Таничка,дано да няма проблем с кърмата.Май малко ще намалее само .Аз още нямам цикъл.Не ми се мисли какво ще ми е,като ми дойде пак.Сигурно ще съм 2 дни на легло.Толкова лошо ми ставаше преди Tired
Джули,ще мине всичко ,спокойно.Гушкам те и да знаеш ,че сме с теб ! Проблемите с роднините да почакат ,сега ти си важната.Какво толкова искат тези хора ,сподели ,ако искаш Hug Hug
Относно заведението и поведението на детето ...аз затова никога не сядам дори на кафе ,ако не спи малчо.Просто не мога да  си късам нервите.То да е нормално дете ,да го гушнеш и да  стои на масата.Ми то почва едно лазене,едно обикаляне,едно църкане.Всички  внас гледат ooooh!

# 601
Лъки една седмица по- рано ли е родила? Да не е един месец? Защото една седмица не е недоносено, както и две седмици. На 38 седмици се смята за напълно доносено.

Сестра ми беше седмаче, 1973г е родена, но е имала късмета родителите ни да са живели в София. Другаде не знам дали щеше да оцелее. Това, че почина на 40 години няма нищо общо с недоносеността и кувьоза, бързам да уточня за да не си направи някой неприятни паралели.
На мъжа ми баба му била седмаче. Ей там вече ми е супер интересно как се е случило оцеляването, но вече няма кого да попитам. Родена е от сорта на 1930г. (не знам точно). Беше едра и бойна жена  Simple Smile

# 602
Данче, дай идея къде да я потърся тази питка с крачета.
Виктор е роден точно месец преди термина, няма да забравя току-що родила питам неонатоложката недоносен ли се води, а тя подготвяйки да го занесе в кувиоза измрънка - "недоносен и недоразвит".Незнам защо, но бях супер спокойна, вътрешно си знаех, че той е добре, за миг не съм си помисляла, че не е.  Родените след 37ма седмица се водят доносени.

# 603
Боцик се роди 3 седмици по-рано. Точно на 37 навършени седмици. Ей го на какво кюфте е  Laughing

Ние със сестра ми също сме родени едва 2-3 дни след влизане в 9 месец. По 2 кг.

Аз днес питах педиатърката ни, възможно ли е бебе на 10 месеца да е високо 85 см. Нали Ахи беше казала, че Йоан е толкова и аз реших, че Боци нещо изостава.....(Ахи, не ми се обиждай, попитах от любопитство). Тя беше категорична, че е абсолютно невъзможно, и че до сега такъв случай няма известен в историята. Каза, че няма как бебе на 10 месеца да е толкова високо, толкова високи били 2 годишните деца. Каза, че е нормално към една годинка бебето да е средно към 75 см (плюс-минус няколко см), но 85 в никакъв случай. Показа ми някаква нейна таблица по която гледа, и там наистина точно това пишеше. Предполагам, че на Ахи лекарката не е измерила правилно.

Ние се отказахме от ходенето в Габрово  Confused Нямаме пари. Толкова ми е тъпо....Отложихме го за....Бог знае кога. Сестра ми казва, че трябва да си намеря страничен доход. Е как, та аз нищо не умея....
Даже съм решила, срам не срам, ще попитам Юлки 2012 дали нямат някакви излишни дрехи останали от децата им. Не мога да смогвам на Боци с дрешките, той е едър и почти нищо не му пасва. Пък и ако някоя има излишни, защо не...макар че ме е много срам  Embarassed
Много ми беше тъпо като някой почне да се оплаква от липса на пари, а ето че и аз станах същата  ooooh!

Благодаря за споделеното за кухнята ! Надявам се и при нас да няма проблем.

# 604
Ева е родена 5 седмици преди термин. Оцелявали са и в миналото, разбира се, но в малък процент. Ха, колко седмаци  се  показаха от миналото:) Може би тогава да се поправя на 50 години.
На курса по кърмене ни казаха, че фактически човешкото бебе се ражда недоносено дори родено на термин. Имало било нужда от още 3 месеца вътреутробно развитие, но бебе на 40 седмици е максималния размер, който може да се роди без да застрашава живота на майката. Току виж сме еволюирали и започнем да носим по 1 година . Не ми се мисли как ще става спането последните 3 месеца  Mr. Green
Пине, бабата пък как са й изчислили термина, много интересно  Simple Smile Те тогава не са ли раждали "по черешово време".

Джули, всичко ще мине, не се тревожи!

Наспахме се с Ева и главата ми е компот. Отивам за бисквити за следобедна закуска.

# 605
Лъки, зависи  Simple Smile Примерно, моята едната баба е родена 'по черешово време', на село, но тая баба е родена в София и е по- друго.

# 606
Лъки, мисълта ми беше, че си родила само 1 седмица преди 37 г.с., пределът за доносено бебе. А еволюцията на науката е в посока усъвършенстване на кувьозите и съкращаване на бременността. Слава Богу! Наскоро една от звездите в болницата на Щерев заяви, че при тях близнаците ги вадели в 34 г.с. Вероятно заради НЗОК, не мога да си представя друг аргумент.

Много мои познати се оказа, че са били недоносени, а дори не е ставало дума. Една от тях обясни, че са я държали завита в овча кожа.

# 607
Това за овчата кожа и аз съм го чувала. Също пух... Трудно ми е да си го представя.

# 608
Здравейте,и Преси е на кухня и му харесва дори много.Като види празния буркан започва да плаче. И ние сме в клуба на мрънкащите непрекъснато и незнайно защо.Не мога да отида до 00.Като му се скрия от погледа започва да крещи, като че ли го колят и после следва истеричен рев.Тогава дори и баща си не признава.Напоследък не иска да спи в количката.Заспива само ако мн обикалям и при по -силен шум се събужда и край.
И аз като Лъки се радвам ,ч родих в днешно време.Родих в 36 седмица.

# 609
Това за овчата кожа и аз съм го чувала.

# 610
Мда, овчата кожа ще да е било интересна гледка. Иначе пух си представям, нали има такова течение в бебешката фотография. А и едно време нали не е имало алерголози да всяват паника...

# 611
Писах ви нещо, но явно не е трабвало, защото тъпия таблет го затри #Cussing out

С две думи:
Дядо ми е роден 1918 и е бил седмаче. Акушерката го била отписала с думите, че от това човек няма да излезе. Прадядо ми обаче не се отказал и отишъл при някакъв фоктор гуру за онова време. Той му казал да вземе овча кожа от прясно заклано животно и да го увият в нея. И така два месеца. Доживя до 95г в цветусто здраве.
Скрит текст:
Тази пролет си отиде, след като мозъка му явно не издържа и почна да функционира все по-зле.  Cry

# 612
Аз съм доволна, че родих в Майчин дом, неонатологията им е страхотна. 33 седмица си е доста по-рано.

Доволна съм, че се доверих на инстинкта си, че децата се развиват добре, когато на 3-4 месечна възраст ни казаха, че децата не се развиват добре и защото са родени преждевременно и са близнаци трябва да започнем специална гимнастика (по Войта), която е изключително травмираща и за децата и за родителите. Потърсих 2ро мнение и се оказа,че въобще не е така.

Пъпешите са малко под 9кг, но пък са 75,5см и не се спират. Все лазят, ходят по мебелите, падат, стават и хапват стабилно. Още са само с по 2 зъба, но по 2/4 зъба са на път.

Не помня дали писах, но съм горе-долу доволна от кухня Ян Бибиан от 3 седмици взимам - почти всичко си изяждат, която е около 220-230гр.основно за обяд  или супа за вечеря, и десерта го хапвме следобяд.

# 613
Моргана - честити първи стъпки, хайде все по-важни и големи крачки да прави в живота:-)
Джули - всичко ще мине добре, бъди силна!
Моргана - в София има една пекарна на лъвов мост, където съм виждала такива питки с крачета:-)
Обаче има някаква логика в овчата кожа

# 614
1 седмица, почти 2 де като погледнеш, но имаше огромна разлика в сравнение с другите бебета. Нито плачеше, нито мърдаше, беше като кукла. Слабичка и отпусната. Другите ритаха и ревяха, тя само си лежеше. Всеки ден е важен явно.
Стига вече с тая тема, че много ми стана мъчно днес да си спомням Sad

За овчата кожа и аз съм го чувала.

Не знам какво й стана тази вечер. Чак сега заспа, а обикновено заспива в 19.30. Скапах се да я кърмя.
Моргана, честити първи стъпки  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт