Юлски бебета 2013 - тема 20

• 29 743
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Току-що говорих с директорката на яслата. Каза ми, че според нея нямаме никакви шансове за класиране, при все че Боци е на 5 място в списъка на останалите да чакат. Посъветва ме да преглътна и да се пробвам пак догодина. Попитах я какво да обясня на шефката, която ме чака да се върна на работа. И на която не и пука дали е приет или не....И как да живея а с 300 лв майчинство?  Tired

Бяхме и на лекар. Боци продължава да има яко разстройство. Изписа Ентерол и Еспумизан. И ако не минело да идем пак да види какво да правим. Хем му дадох вече Ентерол и Еспумизан, хем току-що пак се подриска  ooooh!

# 676
Близначе, във Варна като няма места в близката ясла/ градина, те препращат към някоя, в която има. В Аспарухово все, явно там има голяма база. Хората пътуват по 5- 10км на посока да си водят и взимат детето и така ходят на работа - евентуално. Някои с коли, други с градски транспорт. То с кола ще си похарчих надника, пък с градския транспорт ще ти свърши работното време, докато се добереш до работното си място... Не знам. За сега въпроса не стои пред мен, но когато дойде време много ми е чудно и аз какво ще правя  Thinking  Защото в района главата си залагам, че няма да ни приемат! Местата са малко, а целия град се натиска за центъра.

# 677
Пине, да ти кажа на мен ми е обидно пък...Как може да ни поставят в такова положение. Ето, оня ден платих 500 лв данъци (а някои хора и повече плащат). Градината не е ли наше право? Не трябва ли държавата с цената на всичко да осигури някак прием на всички деца? Чувствам се ужасно тъпо като знам, че някои деца са приети а моето не. С какво то е по-различно? И щом държавата не ми е предоставила място в градината, тогава да ни отпусне средства за гледачки. Бясна съм. Ами как да раждам после?? Как като ние елементарни привилегии нямаме като майки....
Ето, в същото време в Панагюрище свободни места бол. Даже искат да затварят градини. Е какво, да се върна там ли??? Да се върна с 1000 години назад ?  Tired

# 678
Оофф аз като живея в провинцията хич не ги разбирам тези проблеми,но ми става жал като ви чета. Sad Наистина е тъжно,че няма места за всички деца,а някои майки наистина се нуждаят от такава услуга.Не разбирам защо не се правят детски градини щом има такъв недостиг и всяка година е война за места. Sad
Близнче,в крайна сметка не може ли майка ти да го гледа,до като си на работа?
И аз офертирам моята да се прибира за да търся работа и аз.Не ми се дава толкова малка на ясла,но ако се наложи и това ще стане.От другия месец ми спират 100-те лева майчинство,а сметките ни се увеличават с още една.Ще започнем да плащаме наем.До сега не плащахме,защото бяхме платили за една година напред при влизането ни.Но годината изтича другия месец. Confused

# 679
Подаръче, правят нови градини. В София много повече, тук много по- малко. Тук ги правят в жилищни квартали с предимно млади семейства. Ползват си ги хората и са доволни. Но в центъра не правят! То и място няма. А всички се натискат за центъра, защото работят тук и искат да съчетават работата с воденето на детето. Преди бяха само по райони, но с хитрини пак успявах хора съвсем извън района да се натикат. Сега отпадна районирането и предполагам ще стане още по- зле.

# 680
Майка ми е абсурд да го гледа. Тя не е добре с главата, често залита, пада и кръвното или почва да "потъва". Често като е тук ми се е налагало буквално да я спасявам. Не се наема да го вдига, къпе или сменя памперси. Не се наема да тича по него. Не се наема изобщо в помагане за отглеждането му. Ако ми се наложи за няколко дни, криво-ляво се оправя. Но само ако аз съм около нея. Иначе изпада в паника. Софчето няма да обяснявам защо не става за гледачка,там е ясно.

Взех Калина от училище и решаваме задачи. Тя зацикля на елементарни неща (като например колко е 6.2 ) Да не говорим, че не разбира изобщо текстовите задачи, аз пък още повече. Сега трябваше да намерим страна на някакви квадрати...нищо не разбирам. Явно съм тъпа майка. И очаквам детето ми да е умно  Tired Виж ако трябва да пиша есе, от раз написвам 20 страници. Или пък стихотворение. Но по математика съм кръгла нула. Знанията ми се ограничават до елементарни задачи и до таблицата. Срам. Нищо, че съм печелила литературни конкурси и имах само шестици, като не мога една задача да реша.....

# 681
Банда,
Стана ми много тъпо като ви чета за яслите. Най-много ме ядосва, че има много деца, които са записани, но не ходят. Ние имаме едни познати, които от две годони са записани на детска, но детето е ходило точно един-два месеца. А те реално имат две грижещи се баби и достатъчно средства. Супер тъпо, само пълнят детските.
Близначе, колко излиза жена да идва да го гледа?можеш да правиш някакви комбинаторики с бабите, с жена под наем и с голямата кака. Сигурна съм, че ще се справите. Иначе отношението на държавата е тъпо.

# 682
Ми сигурно е най-малко 300 лв на месец. Не знам. Само че ние такива средства нямаме. Бабите абсурд. И двете не стават за нищо. Даже ще трябва ние да се грижим за тях.

# 683
Честито на Дейзи Simple Smile Бих искала и аз да мога да правя толкова красиви сладки.

Близначе, оцелява се и без баби Simple Smile Страшно изглежда, но терсенето е само в началото.

# 684
Ники, то е ясно. На мен даже ми е по-добре като си го гледам сама. Моето притеснение е, че ме притискат от работата. И вече трапове избиха да се връщам. От август месец майчинството ми става 340 лева и няма да оцелеем финансово  Confused
Но вече ми писна и се уморих от глупости. Та да става каквото ще. Пускам се по течението и все някъде ще ме отведе Simple Smile

# 685
Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 23:00 от Niki1

# 686
Тъпото е, че аз нямам никаква гаранция че и догодина ще го приемат. Нямам гаранция и че на градина ще бъде приет. А няма кой да ме търпи толкова време да ме няма , накрая има реална опасност да остана и без работа.

# 687
Преди няколко дена се коментираше около мен, че майката е защитена до навършването на три годинки на детето от уволняване. Че има вратички и начини е ясно, но все пак....

# 688
За уволнение не, ама има начин как да ме отстранят....В тая болница вече е пълна анархия. Всички са вълци.

# 689
Дейзи, честит ти троен празник!! Да си жива и здрава и ти, и домашните ти!!
Ани, да му е честит именния ден на Кирил на патерица!

Близначе, а варианта с родителските кооперативи? Не съм ги проучвала подробно, само съм чувала за тях. Пусни едно търсене в гоогъл и виж дали няма да е вариант за вас. И да се оправя бързо Боци, че много стана. Иначе на мен в такива случаи много ми помага варен ориз само с джоджан - без сол, без нищо. Ама не знам може ли джоджън на бебе newsm78

Като гледъм и нас няма да ни приемат сигурно в градина - събираме само 8.1 за първо желание, а с толкова сме за никъде. Направо се изкушавам да си търся работа в района, а хич не ми се сменя. То ние и не мислим от тази година - искаме да го пуснем на ясла на две, а тогава сигурно ще са птлни всички места за набора му. До тогава за свга мислим да го гледа баба, ама да видим.

Общи условия

Активация на акаунт