Автоимунно заболяване

• 1 636
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Приятелят ми има автоимунно заболяване, преди 1.5 години е претърпял няколко инфарктни шока свързани със силно затруднено дишане по време на сън, сънна апнея, болки в ставите и няколко други симптоми. Провел е редица изследвания, включително в чужбина, но няма конкретен отговор за заболяването му. Имал е преливане на кръв няколко пъти за да му се изчисти кръвта. Наскоро също така ми каза, по думите на майка му, че най-вероятно се предава генетично. Познаваме се от 2 години, но от няколко месеца задълбочихме отношенията си и мислим за сватба и деца. Аз съм на 27г., той на 31г.
Имам няколко конкретни питания към Вас, свързани с опитите за бебе, аз мисля за нещата от доста по-рано. Първо, притесни ме факта за това заболяване, каква е вероятността да се предава наистина генетично на децата и какви могат да бъдат евентуално здравословните проблеми на детето? И второ - аз по принцип съм здрава, ходя редовно на прегледи и ПАП тестове и всичко е нормално, но имам един прекаран аборт по желание преди 4 години.
Благодаря предварително и ще чакам Вашия отговор.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 18:39 от curse

# 1
Здравейте,

Вероятността това заболяване да се предаде генетично на бебето и какви здравословни проблеми може да има то - отговор на този въпрос можете да получите след като направите консултация с генетик.
Относно аборта - ако при преглед в средата на цикъла, маточната лигавица е с достатъчна дебелина и правилна структура, то няма да има проблеми от аборта.

Поздрави,
Д-р Надя Магунска
Акушер Гинеколог
Медицински комплекс "Д-р Щерев"

# 2
Благодаря за отговора.
Имам два профилактични прегледа с оглед и опипване + един с вагинален ехограф. всичко е нормално. Така ми казват, а и пише в амбулаторния лист. Не съм правила други изследвания, освен гореизброените.

# 3
За консултация с генетик - къде мога да я направя и бихте ли ми препоръчали добър специалист? Трябва ли да нося някакви документи? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт