Не знам дали може да ми помогнете, но евентуално може да дадете идеи къде да пиша.
Бременна съм с термин декември месец, но имам съмнения за тежка болест и не знам вече нито къде и към кого да се обърна. Болките, които искам да опиша по-долу са от преди бременноста и се засилват с всеки изминал ден. В края на поста ще напиша и конкретните си въпроси.
бих желала да опиша болките, които изпитвам от доста дълго време. От години имам засилена умора, която се усилва с всеки изминал месец. От декември месец насам болки в корема и невъзможност за изхождане. Изпражненията са със силен неприятен мирис и силно жълто оцветени.
Умора, от няколко години - може би поне 5, като се засили последните 6 месеца
Гърло - храчки в гърлото,особено сутрин, също слуз в гърлото - най-вече сутрин,иначе чувството е, че храчките ги гълтам постоянно, болезнено гърло сутрин с неприятен мирис, понякога храчките са леко, почти невидимо смесени с кръв, болки в гърлото
Гръб - силни болки от кръста нагоре, като болката се локализира в гръбначния стълб, невъзможност да стоя изправена, болки в гърдите
Кожа - без еластичност, силно бледа, със сърбежи, в лицето - жълто сива, акне по гърба и по врата - гнойни пъпки, болезнена при одраскване, обилен и болезнен косопад, за разлика от кожата и косата ноктите са здрави - силна разлика с предишни години
Корем - силни болки, особено след ядене, долу ниско, но не където е матката, а по протежение на корема
Уриниране - без проблеми, но урината е силно оцветена, със силен мирис
Изпражнения - оцветени в жълто, силен неприятен мирис, проблеми с дефекацията;
Болки в главата
Кости - болки в лявата колянна става, силно пукане при ходене
При ядене - парене по тялото, нервни тикове с бодежи, сърбеж
Тонус - понижен, силна умора, мускулна слабост, болки при физически усилия, задъханост
Вкусове - ужасен вкус в устата след хапване на каквото и да било, но не железен като от бременност, а нещо гадно, неприятно.
Кости - болки в костите
Правени изследвания:
- ПКК - няколко поредни, показват само занижен хемоглобин вариращ от 117 до 120
- ДКК - без отклонения
- МАТ И ТАТ - без отклонения
- перфектни елетролити
- TSH + T3 + T4 - в норма
- антистрептолизинов титър - в норма
- СУЕ - ниска, в норма
- СРП - нисък, в норма
- имуноглобулини - в норма
- проверени туморни маркери СЕА и СА 19-9 заради стомашните болки - в норма
- имунология - общи Т лимфоцити итехните субпопулации и НК клетки са в референтни граници (което имуноложката обясни че е свързано с липсата на вирусна инфекция от рода на цитомегаловирусна или епщайн бар) или флоуцитометричното изследване не показва проблеми
Тревожното:
- бременност TORCH - стари завишени титри за цитомегаловирус, епщайн бар, рубеола, токсоплазмоза - отрицателна, ИГМ за цитомегаловирус - отрицателен
- имунна система - но завишени антинуклеарни антитела ANA
- - ЧПВ - положителен скрининг за високорискови типове
- Отслабване - в 16 г с съм, по принцип тежа 63-4 кг, от декември отслабнах до 54 кг, които после вдигнах на 57, през бременността все още не съм напълняла - стоя си на 57,4, докато коремът все пак расте, отслабнали крайници и дупе
Посетени лекари:
Кана Принова - ВМА - началник отделение неврология, единствено препоръчва ЯМР
- гастроентеролози - 3 прегледа без установени проблеми в органи след ехографско изследване - др Попова ВМА е едната
- коремен хирург Пирогов - няма ОХС
- гинеколози - всичко било наред с бременността - посетени даже най-скъпите - клиника Лазаров, Тияна Николова, Мазнейкова - следене, Братя Тодорови за ехографски
- хирург Стоян Петров - МВР
Мнението на повечето: почивай си, не можем да ти правим инвазивни процедури.
Въпреки посещенията и успокоенията болките са много силни, продължават, изтощението е непоносимо, не съм същият енергичен човек.
Въпроси: познавате ли съвестни лекари? Някой, който би могъл да помогне и ме огледа добре, назначи правилни изследвания, да се заеме наистина с мен.
Засега гинеколог нямам. Приятелят ми познава др Гагова в Шейново и иска да ме води при нея.
Моля дайте съвети!
Благодаря!
Ели