Помощ за диагноза!

• 4 289
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Не знам дали може да ми помогнете, но евентуално може да дадете идеи къде да пиша.

Бременна съм с термин декември месец, но имам съмнения за тежка болест и не знам вече нито къде и към кого да се обърна.  Болките, които искам да опиша по-долу са от преди бременноста и се засилват с всеки изминал ден. В края на поста ще напиша и конкретните си въпроси.

бих желала да опиша болките, които изпитвам от доста дълго време. От години имам засилена умора, която се усилва с всеки изминал месец. От декември месец насам болки в корема и невъзможност за изхождане. Изпражненията са със силен неприятен мирис и силно жълто оцветени.

Умора, от няколко години - може би поне 5, като се засили последните 6 месеца
Гърло - храчки в гърлото,особено сутрин, също слуз в гърлото - най-вече сутрин,иначе чувството е, че храчките ги гълтам постоянно, болезнено гърло сутрин с неприятен мирис, понякога храчките са леко, почти невидимо смесени с кръв, болки в гърлото
Гръб - силни болки от кръста нагоре, като болката се локализира в гръбначния стълб, невъзможност да стоя изправена, болки в гърдите
Кожа - без еластичност, силно бледа, със сърбежи, в лицето - жълто сива, акне по гърба и по врата - гнойни пъпки, болезнена при одраскване, обилен и болезнен косопад, за разлика от кожата и косата ноктите са здрави - силна разлика с предишни години
Корем - силни болки, особено след ядене, долу ниско, но не където е матката, а по протежение на корема
Уриниране - без проблеми, но урината е силно оцветена, със силен мирис
Изпражнения - оцветени в жълто, силен неприятен мирис, проблеми с дефекацията;
Болки в главата
Кости - болки в лявата колянна става, силно пукане при ходене
При ядене - парене по тялото, нервни тикове с бодежи, сърбеж
Тонус - понижен, силна умора, мускулна слабост, болки при физически усилия, задъханост
Вкусове - ужасен вкус в устата след хапване на каквото и да било, но не железен като от бременност, а нещо гадно, неприятно.
Кости - болки в костите

Правени изследвания:
 - ПКК - няколко поредни, показват само занижен хемоглобин вариращ от 117 до 120
 - ДКК - без отклонения
 - МАТ И ТАТ - без отклонения
 - перфектни елетролити
 - TSH + T3 + T4 - в норма
 - антистрептолизинов титър - в норма
 - СУЕ - ниска, в норма
 - СРП - нисък, в норма
 - имуноглобулини - в норма
 - проверени туморни маркери СЕА и СА 19-9 заради стомашните болки - в норма
 - имунология - общи Т лимфоцити итехните субпопулации и НК клетки са в референтни граници (което имуноложката обясни че е свързано с липсата на вирусна инфекция от рода на цитомегаловирусна или епщайн бар) или флоуцитометричното изследване не показва проблеми

Тревожното:
 - бременност TORCH - стари завишени титри за цитомегаловирус, епщайн бар, рубеола, токсоплазмоза - отрицателна, ИГМ за цитомегаловирус - отрицателен
 - имунна система - но завишени антинуклеарни антитела ANA
-  - ЧПВ - положителен скрининг за високорискови типове
 - Отслабване - в 16 г с съм, по принцип тежа 63-4 кг, от декември отслабнах до 54 кг, които после вдигнах на 57, през бременността все още не съм напълняла - стоя си на 57,4, докато коремът все пак расте, отслабнали крайници и дупе

Посетени лекари:
  Кана Принова - ВМА - началник отделение неврология, единствено препоръчва ЯМР
 - гастроентеролози - 3 прегледа без установени проблеми в органи след ехографско изследване  - др Попова ВМА е едната
 - коремен хирург Пирогов - няма ОХС
 - гинеколози - всичко било наред с бременността - посетени даже най-скъпите - клиника Лазаров, Тияна Николова, Мазнейкова - следене, Братя Тодорови за ехографски
 - хирург Стоян Петров - МВР

Мнението на повечето: почивай си, не можем да ти правим инвазивни процедури.

Въпреки посещенията и успокоенията болките са много силни, продължават, изтощението е непоносимо, не съм същият енергичен човек.

Въпроси: познавате ли съвестни лекари? Някой, който би могъл да помогне и ме огледа добре, назначи правилни изследвания, да се заеме наистина с мен.

Засега гинеколог нямам. Приятелят ми познава др Гагова в Шейново и иска да ме води при нея.

Моля дайте съвети!

Благодаря!

Ели

# 1
  • В страната на мечтите
Защо си допуснала бременност преди да сиизясниш от какво са всичките ти симптоми (твърдиш, че ги имаш от по-рано)?!
Докторите не могат да предприемат инвазивни изследвания, без да навредят на теб или бебето. Освен това, не искам да бъда груба, но възможно ли е да са хистерични? т.е. да си ги самовнушаваш и тялото ти да реагира на силната ти убеденост, че нещо с него не е наред (моля те, не ми се сърди за този въпрос, карала съм медицински стажове и съм виждала всякакви случаи)
Правили ли са ти гастроскопия? ЯМР също е добър вариант, но не знам дали е разрешен по време на бременност. Проблеми със зъбите?
какво ядеш, какъв е начина ти на живот изобщо?
Някои от симптомите ти вероятно са от бременността, но така написано не е много ясно кои кога са се появили...

# 2
  • София
Вчера намерих един сайт http://oncobg.info/ и се обадих на безплатния телефон. Момичето бе изключително любезно и ми каза, че някои от симптомите приличат на начало на онкологично заболяване, но единствения начин, по който можело да се установи бил образна диагностика.

# 3
  • В страната на мечтите
Да, но тя е противопоказана по време на бременността, именно затова попитах защо си допуснала да забременееш, преди да се изследваш. Сега постяваш и себе си, и бебето в опасност. Безотговорно е.
Не искам да те съдя, така или иначе вече се се случило. Потърси специалисти в онкологична болница, но не мисля, че на този етап някой ще е способен да предприемекаквито и да било действия. Най-доброто, което можеш да направиш, е да си намериш възможно най-компетентния гинеколог, който да проследи бременността ти и дай Боже след едно успешно раждане да се заемеш сериозно със собственото си здраве.

# 4
  • София
 life_is_love много ти благодаря за отговора! Бременността стана случайно, не предполагахме, че мога да забременея, защото имах някои причини. Реших да я запазя. Може и да ме уибие това... не знам.

За хистерични, разбирам те напълно. Не, със сигурност не. Не са психосоматични.Даже по-скоро досега се опитвах да се убедя, че да, ето всичко е наред, след като изселдванията излизат добри едно след друго.
Гастроскопия не е правена, всъщност най-важните не са правени - ямр и скенер, който сега е невъзможен. За ЯМР прочетох някъде, че можело след 15 седмица.

Проблеми със зъбите? - не, нямам, да чукна на дърво, те са едни от малкото части на тялото ми засега здрави.
какво ядеш, какъв е начина ти на живот изобщо? - спокоен, хапвам всичко, избягвам месо, но хапвам от време на време. Нормално като за всички бременни. Имам болнични, но ходя за по 3-4 часа на работа, за да се чувствам полезна и че животът върви напред, но все по-трудно придвижване с всеки изминал ден, безсилие, умора, слабост. Иначе желание да тръгна, да вървя...

Някои от симптомите ти вероятно са от бременността, но така написано не е много ясно кои кога са се появили - само храчките се появиха напоследък, последния месец, всички останали са от преди бременността, но се засилиха още повече по времето и...

# 5
  • В страната на мечтите
Косопадът, болките в гърдите и корема могат да се дължат на хормонални нарушения, споменаваш и че не си вярвала, че ще забременееш, което ме навежда на мисълта, че имаш такива проблеми (само предполагам).
Хапвай повече плодове и зеленчуци, за да има тялото ти необходимите витамини, и пий много течности. За съжаление не мога да ти поръчам друго към момента Sad
За гинеколог мога да ти препоръчам Д-р Илиев (работи в Токуда) - млад е, но е изключително способен и много мами във форума са се сдобили със здрави деца именно благодарение на него (провери в гугъл, ще ти се покажат само позитивни мнения). Той може да прецени какво е най-добро за теб към момента и да те насочи, където трябва, ако сметне за необходимо.

# 6
Видеозон на корем и гръден кош дали би засякал някакъв проблем? Един скенер би свършил чудесна работа, но ти е противопоказно заради бебето.
Давала ли си изпражение за изследване?
Силно се надявам да не е нещо страшно!  Hug Hug Hug

# 7
  • София
Благодаря ви много за помощта! Не знам дали писах за кожата. По наследство имам лъскава, гладка кожа " като кадифе" меко казано. Просто тя изчезна последните 2-3 години. Сега е с един странен жълтакъв цвят, не мога да потъмнея, да хвана тен на море последните години, сякаш е изтъняла, защото непрекъснато изпитвам чувство за студ, а самата кожа е непрекъснато в гънки от дрехи, от чаршафите в които спя, сякаш остаря бързо. Скенерът разбрах е като да си правиш 15000 рентгенови снимки наведнъж и не ставал...Изпражнение само за паразитология...

Косопадът, болките в гърдите и корема са сякаш придружени и причинени не от механична а от друга болка, много как да кажа .. не мога да ги локализирам.. Да, хапвам пресни неща... само дето коремът направо полудява от целулозата...  Sad

Благодаря ти за препоръката. Може би ще си запиша час при него...

Прегръщам ви сърдечно!

# 8
  • В страната на мечтите
Мяза ми на чернодробен или жлъчен проблем... някакви изследвания в тази насока?

между другото, на каква възраст си? някои заболявания (предимно раковите) са типични за по-късна възраст, не мисля, че на 20-30г.можеш да имаш рак на дебелото черво например..не е изключено, но шансът е изключително малък. Според мен не злокачествено  Hug

# 9
Щом повечето симптоми са от няколко години не вярвам да е нещо страшно.  Hug Hug Hug
Има изследване, което проверява изпраженията за ракови клетки, при съмнения го препоръчват.
Не знам изследването със сонда на дебелово черво дли може да се направи без упойка в твоето състояния newsm78

# 10
  • София
Имам камъчета в жлъчката - това установи ехография - една от трите - на вътрешно органи - но там където ми описаха, че има болка от жлъчката пък нямам болки...
Мда... за черен дроб какви трябваше да са изследванията? АЛАт и АСАт ли? защото последно тези двата бяха в норма...

# 11
  • София
HBsAg (screening)
Електро-хемилуминесценция отрицателен отрицателен

# 12
  • В страната на мечтите
да,тези са... билирубин или нещо друго?
А за тези камъни препоръчаха ли нещо, или са достатъчно малки, за да бъдат пренебрегнати засега? коремната болка по принцип е много дифузна, т.е. разпространяваща се, и не винаги е там, където очакваш да бъде...

# 13
  • София
Камалия мила, говориш за фиброколонскопия... Направо ми казаха да я забравя...

# 14
  • София
Урина – общо химично изследване
* Билирубин отрицателен

Общи условия

Активация на акаунт