Веганството - да споделим опит - 13

• 36 050
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
adelinda,
за хидратация помага чистото алое вера. Също и глицеринът. С  хума, алое вера и кокосово масло имам опит и ги препоръчвам.

# 496
Аз исках да ви помоля да споделите най-любимата ви рецепта за сладолед. Нещо с кокосово мляко ми се иска. Посдсладители слагате ли някакви?   bouquet

Замръзени банани с кокосово мляко....ммммм, ако ти се яде по-сладичко слагам кленов сироп. Същото и с ягодите замръзени правя, уникален сладолед става

# 497
  • Sofia
към замразените банани ли добавяш кокосовото мляко и го пасираш ?

# 498
  • на острова на мечтите
Ох, да се весна и аз за малко, че напоследък smile3511 от нагажименти на работа!
Наистина голяма трагедия! Не че и тук ни подмина, не при нас точно, но към Тоскана и северна Италия голям ужас. И то неведнъж, а вече за втори или трети път Cry С огън и вода шега не бива,
ама природата страда много и ни напада с разни бедствия. Кога ли ще се осъзнае човечеството Thinking
Аз днес накупих малко зеленчуци и като се прибера имам патладжани и чушки да правя. Патладжаните мисля да ги направя по рецептата на баба Гануш Стават страхотни. Ама туй за утре. Тази вечер слата и плодове за мен, мъжо  chef каквото му се хапва. Той ми е хищник Crossing Arms
Гушкииииииииииииииииииии

# 499
   Съжалявам, че изказването ми създаде противоречия..  Peace Бъдете здрави!

# 500
Момичета,нуждая се от вашата помощ!
Бихте ли ми казали какво хапвате по време на дълги пътувания? Досега се сетих за фурми,ядки, веган бисквити,но нищо по съществено не мога да измисля. Сандвичите са временна утеха - докато стигнем до планината,но по време на 5-7-часовото изкачване какво друго бих могла да взема? Всякакви идеи и предложения приемам  Hug

# 501
  • София
Меги, да, моля те кажи каква е технологията.   bouquet

# 502
Момичета,нуждая се от вашата помощ!
Бихте ли ми казали какво хапвате по време на дълги пътувания? Досега се сетих за фурми,ядки, веган бисквити,но нищо по съществено не мога да измисля. Сандвичите са временна утеха - докато стигнем до планината,но по време на 5-7-часовото изкачване какво друго бих могла да взема? Всякакви идеи и предложения приемам  Hug

Бях гледала нинджите си правели топчета от варен ориз и брашно от елда май беше . Също будистите , темпе или нещо от сорта си правеха като салам , но веган и енергийно . Можеш да си потърсиш в нета рецепти .

# 503
Сещам се за една мацка, която като качвахме Рилските езера беше помъкнала половин кило овесени ядки и 2 кила краставици Crazy
Ние носим сандвичи, стафиди, някой енерджи бар.

Май е добре на първа страница да постнем етикет за правилно изказване в темата   Tired

# 504
за пътуване обикновено пека кюфтенца, правя садвичи с пастет, авокадо, нарязани зеленчуци, ябълки, бисквитки, ядки.

# 505
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
glamorouschoice, аз правя сладкиш с много сушени плодове, ядки, овесени ядки, малко брашно и масло.
издържа до месец, понеже е сух и е доста калоричен.
ако искаш ще изровя рецептата.

има 10 дена гости, т.е. готвех за 5 човека... ужас - само пазаруване, влачене на торби, готвене.
по едно време се замислех - ако трябваше да го произвеждам, щях ли да успея?!
като сме тримата сякаш не е толкова задължаващо... Thinking
незнам как се оправят големите семейства.

# 506
има 10 дена гости, т.е. готвех за 5 човека... ужас - само пазаруване, влачене на торби, готвене.
по едно време се замислех - ако трябваше да го произвеждам, щях ли да успея?!
като сме тримата сякаш не е толкова задължаващо... Thinking
незнам как се оправят големите семейства.
И аз се питам същите въпроси поне веднъж седмично.
Ние сме само 3-ма. Уж живеем скромно, а торбите(големи) и пазаруването са нон- стоп. ooooh!

# 507
  • София
glamorouschoice чела съм , че чиа семената помагат много за добър тонус и сила особено при натоварвания. По една лъжичка хапнете с плод или както ги добавяте и ще ви е подкрепа.
Момичета и аз имам въпросче- някой виждал ли е да се подава и къде хляб с ленени семена- опечен с тях ама не просто декоративно, а богато замесен с тях?

# 508
Благодаря ви за откликването,момичета. Обезателно ще взема от нещата,които изброихте.

asyalein,ще се радвам да видя рецептата,ако не представлява трудност   bouquet

Пролетен дъждец,овесените ядки и аз много ги мислих,ама се отказах. Иначе и аз щях да съм същата дама с овесените ядки,че и дестинацията ни е Рилските езера - двойно съвпадение  Laughing

# 509
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
пиша рецептата, но не е веган.
евентуално маслото да се замени с кокосово масло, яйцата с ленено семе или нещо друго спойващо.

тежък плодов сладкиш
за кръгла форма с диаметър 20см или квадратна 18см

875гр. смесени изсушени плодове на малки парченца
90гр. сушени череши
40мл. алкохол (може да се замени с порт. сок)
200гр. меко масло
200гр. кафява захар
3 яйца
250гр. брашно
1 1/2 ч.л. смесени подправки (канела, кардамон, инд. орехче)
45гр. бадеми натрошени
време за печене 3ч. на 140С
трайност 6 месеца в хладилник (може и в плътно затворена метална кутия) и 3г. замразен

лек плодов сладкиш
за кръгла форма с диаметър 20см или квадратна 18см

500гр. смесени сушени плодове на ситно
30гр. оранжеат и цитронат (това са сушено портокалови и лимонови корички, но са сочни)
125гр. сушени кайсии на ситно
40мл. алкохол/порт. сок
315гр. меко масло
315гр. кафява захар
4 яйца
375гр. брашно
2 ч.л. смесени подправки (канела, кардамон, инд. орехче)
време за печене 3 - 3 1/2ч. на 140С
трайност 2 седмици в хладилник (може и в плътно затворена метална кутия) и 1г. замразен

сушените плодове се нарязват на ситно и се заливат с алкохола/порт.сок, докато поемат течността.
формата за печене се намаслява и дъното и стените се облепва с хартия за печене.

маслото се разбива със захарта. едно по едно се добавят яйцата. добавят се брашното, подправките и плодовете.
разбърква се (става много гъсто), изсипва се във формата и се заравнява. пече се покрито с хартия.
оставя се напълно да изстине във формата и тогава се вади.
колкото повече стои, толкова по-вкусен става.
при мен издържа 1 месец в кутия без хладилник, много засища.

ей така изглежда горе долу

по-лесния вариант е - меки смокини и фурми ги правиш на пюре, слагаш смлени ядки, чия, овесени ядки и подобни неща и оформяш бонбони.

това също дава за дълго време сили

днес само сладки неща ми хрумват  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт