Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Едва ли ще излезе на снимка Simple Smile

AQUА , предполагам, че плочките които имат сиви петна са с наранена повърхност/пукнатини в гланца/, оттам попива вода и се получава сивия цвят.След изсъхване не личи.
Да, май нещо такова е и при мен. Като са сухи по-малко се вижда. Но странното е, че не бяха така допреди да ги изчистя.
Напълно ненормално ми звучи да се обезцветят от белина БЕЛИ плочки...
По тъмно сини плочки съм разливала неразреден Доместос, е не е имало никакъв проблем, грам не са се разваляли.
Но каквото е, такова, така или иначе не мога да върна времето назад. Занапред ще ги чистя с разтвор на Доместос, да не вземат да се петньосат и останалите.
В моята си баня и с белина съм чистила, и с киселинни препарати - е, проблем не е имало.

# 106
По-добре ги намажи равномерно с концентрат Доместос, така ще станат еднакъв цвят и няма да се набиват в очи.

# 107
От известно време в стаята, където спим изпълзяват някакви черни буболечки.По - дребни са от хлебарки.Не хвърчат. Търсих откъде излизат, но без успех. А сме с малко бебе. Имате ли идея с какво да напръскам?

# 108
  • Вила Великула
110810, най добре отиди до някоя агро-аптека и попитай.

# 109
  • в огледалото на живота
Едва ли ще излезе на снимка Simple Smile

AQUА , предполагам, че плочките които имат сиви петна са с наранена повърхност/пукнатини в гланца/, оттам попива вода и се получава сивия цвят.След изсъхване не личи.
Да, май нещо такова е и при мен. Като са сухи по-малко се вижда. Но странното е, че не бяха така допреди да ги изчистя.
Напълно ненормално ми звучи да се обезцветят от белина БЕЛИ плочки...
По тъмно сини плочки съм разливала неразреден Доместос, е не е имало никакъв проблем, грам не са се разваляли.
Но каквото е, такова, така или иначе не мога да върна времето назад. Занапред ще ги чистя с разтвор на Доместос, да не вземат да се петньосат и останалите.
В моята си баня и с белина съм чистила, и с киселинни препарати - е, проблем не е имало.
Аква,обикновени плочки ли са или фигурални/тип гранитогрес/
Твърде възможно е да е от това което по-горе са писали момичетата.

# 110
Имам нужда от съвет.
Искам да направя стъклата на една витринка непрозрачни.
Знам, че се продава специално фолио, но не ми се купува защото ми трябва за малка площ и е излишно даване на пари. Върти ми се в главата да ги намажа с нещо - разтворен желатин?
Помагайте, ако имате идеи.

# 111
Преди много време, когато нямаше такова фолио си разтваряхме английска сол в бира и си мажехме стъклата. Ставаше на много интересни кристали, но влагата след известно време разваляше ефекта.
После пак намазвахме и така...
Не помня точно пропорциите, но май беше едно пакетче англ.сол от аптеката и една бира.
Въпросът е, че не знам колко грама беше пакетчето тогава.
Не е скъпо, може да се опита. Много красиво става. Може и лесно да се измие, ако не ти хареса.

пп. Можеш да намажеш стъклата отвътре, за да не се уврежда при докосване отвън .
Но пък фолиото е по-сигурно.

# 112
  • Варна
Имам нужда от съвет.
Искам да направя стъклата на една витринка непрозрачни.
Знам, че се продава специално фолио, но не ми се купува защото ми трябва за малка площ и е излишно даване на пари. Върти ми се в главата да ги намажа с нещо - разтворен желатин?
Помагайте, ако имате идеи.
Фолиото се продава на метър. Може да си купиш колкото ти е нужно. Аз съм си купували и 60см. , не излиза никак скъпо.

# 113

Аква,обикновени плочки ли са или фигурални/тип гранитогрес/
Твърде възможно е да е от това което по-горе са писали момичетата.

Обикновени бели плочки са.
Явно наистина там, където е била наранена повърхността, се е просмукало някакси. Не е фатално, щом не е забелязано още Crazy Blush

# 114
  • Бургас
Лепенки, особено с откъснати краища, което затруднява още повече махането им, намазвам с тампон с двуфазен дегримьор. Какво ли не бях пробвала, докато един път неволята ми помогна с това. Няма значение марката на дегримьора, слагам на памук или тампонче, натривам обилно и след малко всчико пада, дори и с ръка се махат остатъците.  Peace

# 115

Фолиото се продава на метър. Може да си купиш колкото ти е нужно. Аз съм си купували и 60см. , не излиза никак скъпо.
[/quote] - Благодаря на отговорилите ми .

Купихме и залепихме това http://jysk.bg/prozorec/gotovi-zavesi/organza/folio-za-stklo-fos … -45x200-sm-asorti. -  
45  на 200 см,  9 лв.
Изглежда добре, но си мислих и ми се искаше да стане по-непрозрачно.

# 116
# 117
Момичета здравейте, купих си много красив шал, но е от изкуствена материя. Имах неблагоразумието да го пусна в сушилнята и сега е така наелектризиран, че не може да се носи - лепи се ужасно  #Cussing out Пробвах с омекотител - още лепи. Има ли друг начин, за премахване на статичното електричество, или да го хвърлям  Thinking

# 118
Пробвай да го изпереш на ръка с обикновен сапун.

# 119
Пробвай да го изпереш на ръка с обикновен сапун.

Има препарати антистатици - за пране и за директно пръскане във вид на спрей.

Общи условия

Активация на акаунт