Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 867
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
С бебешко олио няма ли да стане?

# 91
Аз махам лепенки (всякакви) като ги накисна с по-топла вода с PUR (защото такъв препарат за съдове ползвам иначе ще стане и с друго 100%) Като постои малко и много лесно се маха докато е мокро! Само не знам как ще стане на вертикална повърхност, защото ще се стича, а не трябва да изсъхва!

# 92
  • Пловдив
аз остатъците изчистих с напоен със спирт памук, но леглото е ПДЧ

# 93
Момичета, трябва ми малко помощ за килимчетата, които си купих. Мокетени са, малки. След изпирането им, започна да се рони нещо и направо става като пясък по пода. Изтупах ги - ужас! Цялата тераса стана на фин прах. Не виждам мокетът да се е нацепил, по-скоро си представям, че има някакво, лепило и то се рони. Купих ги, тъй като са точно това, което търся за детската стая - и в крайна сметка  Cry пак сложих "стария" килим. Той не е стар, но не е ок за сегашното обзавеждане. Дайте идея дали да ги перем с пароструйка или ... и аз не знам какво. Сега си стоят от 6 месеца неизползваеми.

# 94
Няма спасение за тези килимчета. Имам същия опит със старите си пътеки, които перях в банята с четка и топла вода. Така се ронеха и изтъняха за нула време. Това е смес от някакво лепило и нещо като пресован дунапрен - поне на мен така ми изглежда.
Новите ги почиствам със специален препарат за килими и мокети, напр. Медикс.
Там е описано как се действа.
Дано успееш да намериш решение за проблема, но аз такова не намерих.

# 95
  • София
Старите ни пътеки и килимчета баха такива. Sad Един малък ад!  Ние ги изхвърлихме и купихме други.

# 96
Помагайте, моля ви!

Чистих баня с чисто бели плочки, чистих с Доместос. Пода на банята /плочки/ винаги го чистя по един и същи начин и до сега не е имало проблем, а именно - изсипвам директно без да разреждам Доместос, като правя линийки и после разтърквам с четката, оставям 20-тина минути, разтърквам отново и изплаквам с душа. Този път обаче на няколко от плочките се получи някакво обезцветяване, изразяващо се под формата на сиви петна #Crazy ooooh! Confused
Как мога да предположа, че ще се получи такова нещо, при положение, че пода на банята абсолютно винаги от години го мия така, в различни бани и такъв проблем никога не е имало! А на всичкото отгоре плочките в тази баня, където се получи проблема, са чисто бели -тъкмо като за хлорсъдържащи препарати, кой да предполага, че бели плочки ще се повредят. При това, това са плочки, фаянс, не е някакъв специален материал, та да не му понасят силните препарати...
Просто не знам какво да правя, защото банята не е моя и ще стане огромен проблем.

# 97
AQUА, дай снимка.

# 98
AQUА , предполагам, че плочките които имат сиви петна са с наранена повърхност/пукнатини в гланца/, оттам попива вода и се получава сивия цвят.След изсъхване не личи.

# 99
Здравейте.Най ефикасното срество за почистване на фуги и други замърсявания е Белината.За мен по добро няма.

# 100
Привет, с какво да обезмирися кожено яке?

Мъжът ми си купи ново яке за мотора, но на мен ми мирише изключително гадно - миризмата наподобява на гранясало олио. Намазах с препарат за кожи с друга по-приемлива миризма, но не помага. Стоя няколко дни на терасата, но нали е влажно и започна да се втвърдява кожата, та се притесних да не го съсипя. Лошото е, че в момента стои в дрешника, при останалите якета, а те определено поемат от миризмата Sick

# 101
Моят съвет е да пазиш другите дрехи от тази миризма.
Имах пътна чанта с такава миризма и я държах в шкафа при якетата.
Е, нямаше спасение, дори я сложих в полиетиленов плик и пак усещах тая гадост.
Преди това бях пробвала едни обезмирисители за чанти, но нищо.
Накрая я извадих от там, пак е в плика,  вън от шкафа. Вече не усещам миризмата, но не ми се е налагало да я ползвам.

# 102
Дайте ми съвет ,как да изчистя светло кожено яке,надраскано от химикал?

# 103
  • Пловдив
памук напоен с прясно мляко newsm78 ...евентуално newsm78

# 104
  • София
Аз пък знам памук с тоалетно мляко  Crazy
Явно памук и мляко си трябват  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт