Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 847
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, как да изчистя накапала боя върху инокса на батерията за мивката и душа в банята? Най-вероятно е смес от боя и мазилка от боядисването на тавана.  Thinking

# 76
  • София
Момичета, как да изчистя накапала боя върху инокса на батерията за мивката и душа в банята? Най-вероятно е смес от боя и мазилка от боядисването на тавана.  Thinking

Органичен разтворител?

# 77
Цитат на: REAL_WOMAN в Пон., 01 Окт. 2012, 14:44

Искам да си чистя варовика по пода в банята, (дебели напластявания, водата е много твърда), с нещо, което да има бърз и силен ефект, като кислола, но да не си разкажа играта на фугите  newsm78 newsm78. Някой може ли да ме посъветва нещо?
Благодаря предварително!  bouquet

Цитат: Скоро взех от ЛИДЛ препарат за баня, изчисти ми варовика след 2-3 третирания. Доволна съм. Понеже пода на банята ми е тъмно кафяво много си личеше и досега не съм успявала да го изчистя с нищо. 

Здравей, може ли да те попитам как се казва препарата. На тяхната марка W5 ли е? Искам да пробвам, че и моите плочик са тъмно кафеви и е просто ужас от водата и сапуна.

# 78
Polirapid лилав за варовик , по-добро няма . Има и други , това е най-силно .

# 79

А сапунените отлагания по плочките премахва ли. Гадно ли мирише или е ароматизиран.

# 80

А сапунените отлагания по плочките премахва ли. Гадно ли мирише или е ароматизиран.

Не мирише на сапун но не мирише гадно , като оцетна киселина е . Течен , мажеш , чакаш да шупне варовика , плакнеш и ако е наслоено много 2-3 пъти и пада всичко. Сапунка чисти ,но тя и с друго пада. Разор вземам на Медикс в последно време , за малки наслоявания и той върши работа . Има един с фъскало , по-лесно се чисти и всеки ден да се пръска не е зор. Ако е много наслоено Полирапида е перфектен , после с разора може да се поддържа . Иначе купувам и Бингозил паста, тя е като Цив , но по-хубаво чисти и е 2 пъти по-евтино , него ползвам за мазно и сапунки и леки замърсявания. Дори го добавям към верото , защото мазно трудно ми се мие от съдовете, но после пак измивам само с веро , да се подсигуря ,че няма остатъци и е безопасно .

# 81
  • от Луната
Детето има черни обувки от естествена кожа. Има ли начин да спрат да и боядисват чорапите, че стават и те черни?

# 82
Детето има черни обувки от естествена кожа. Има ли начин да спрат да и боядисват чорапите, че стават и те черни?

тц, аз такива нося само с черни чорапи.

# 83
  • Варна
Моля за съвет за следното:
детското легло на дъщеря ми е цялото в лепенки, някои от които отлепяни и останали наполовина, други скъсани, трети останала само основаната ... грозна картинка така да се каже.

Леглото е дървено, та как да ги изчистя без да наруша и надраскам дървото?

# 84
  • София
Търкай с памук, напоен с олио  Peace

# 85

Детето си намаза шапката с тъмен флумастер или химикал,  излезе като стоя един ден в сапун и вода. Сапун от тези които се продават като домашни. много съм доволна.

# 86
  • Варна
Търкай с памук, напоен с олио  Peace

Е как с олио, то няма ли да попие в дървото и да стане на петна където ще чистя скъсаните лепенки? Така изчистих една чаша върху която беше останало само лепило от етикета, но на дървеното легло  Thinking Thinking Thinking

# 87
Лепенки с мокра гъбичка от дърво съм махала лесно , но търкам внимателно да не се повреди . Казват и с мокри кърпички , че пада.

# 88
  • София
Ами обикновено лепилото е липоразтворимо, значи му трябва нещо мазно, че да го разтвори.

# 89
С тези кърпички за кола маска /напоени с някакво  олио са/,имаше и някакъв спрей  в Лидл преди точно за тази цел./Но го пускат само в тематична седмица ,ако има останал провери/.

Общи условия

Активация на акаунт