Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 870
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • оттам, откъдето започва България
Аз изключително рядко ползвам,само в екстремни случай.Този ,който съм предложила им е удобен защото не търкам с часове.
 Отлагания в тоалетната чиния не съм имала никога,явно има някоя тръба ръждива.Даже и сапунчето,което ползвам е най-евтиното от Лидл /за смешните 0,55ст./ Чистя я с препарат за баня /пак от Лидл/ ама просто за профилактика. Просто като пусна водата  и после обливам с гореща вода от слушалката на душа и после не ми се налага търкане и миене с часове.
  С кислол даже и обикновен бях измила мивка от алпака до блясък -просто действам мигновено сипвам леко търкам под течаща топла вода./Но това беше преди години,от тогава само Аква форте купувам при нужда /веднъж на 1 -2г и ползвам и изхвърлям/не обичам из къщи да ми се мяркат опаковки със силни отрови и киселини./

Аз тази профилактика си я правя постоянно, но с най-обикновена белина. Съгласна съм, че кислола много бързо действа, но наистина съм чувала това за унищожаване на гланца на чинията или плочките при ползване на кислол и вследствие на това по-бързо замърсяване.

# 136
  • от Луната
За тоалетната чиния ползвам едни таблетки от Лидъл, тяхната марка. Чистят страхотно всякакви наслоявания във водата в чинията  Mr. Green

# 137
Кислол в тоалетна чиния не съм ползвала ,но съм мила мивката -бял порцелан и няма увреждане на   гланца и нищо не съм съсипвала с кислол. Не изисква търкане с часове .

# 138
  • в огледалото на живота
Голяма смрад този кислол бе,не мога да дишам после от него.... Sick
Няма ли някой по ароматизиран и щадящ лигавицата на устата ми?

# 139
Голяма смрад този кислол бе,не мога да дишам после от него.... Sick
Няма ли някой по ароматизиран и щадящ лигавицата на устата ми?

Той си е киселина, аз обливам на юруш тоалетната и затварям  капака. Като отида след 30-ина мин, вече не мирише така силно. Само минавам с четката набързо за всеки случай и пускам водата. Да, не е приятен, но пък върши работа, а и много рядко го ползвам. Но за нула време изчисти тоалетната на една баба, дето си мислех, че е неспасяема и дали не е по-добре да се сменя.
Иначе ползвам препарат на Медикс от кварталното магазинче с аромат на лавандула и мента, не е толкова противен. Peace Сигурно има и други силни препарати, но тоя ми е известен и, като се налага, прежалвам се за минутки, почти спирам дишането или затулвам носа с ръка. Laughing

# 140
Аз да ви кажа как поддържам тоалетната чиния.
Във стойката (или както там се казва), в която стои четката, сипвам малко Доместос. Така при всяко ползване се почиства тоалетната чиния и много рядко се образуват разни наслагвания.

# 141
Моля за помощ!

Имам нова лятна рокля, с пъстри цветове. Изпрах я самостоятелно,
зеленият цвят пусна малко и оцвети белите участъци. Изпрах я
пак и пак същото се получи. Идеи какво да правя? Crossing Arms

# 142
  • София
Сложи я в леген с няколко цветоулавящи кърпички. Не знам дали ще може бялото да стане отново бяло, но ако искаш да я фиксираш така й сложи и малко оцет във водата.

# 143
  • Пловдив
Сигурно сте обсъждали тази тема, но ми трябва спешно съвет.

Връщам си за кратко старата пералня за ползване /поне докато оправят новата-гаранционна/, та въпросът ми е: стояла е 6 месеца неизползвана, като за начало ще я пусна празна на 90градуса, да слагам ли някакъв препарат или само с вода, за дезинфекция..........

# 144
  • София
Прах за бяло се слага.

# 145
  • в огледалото на живота
Сигурно сте обсъждали тази тема, но ми трябва спешно съвет.

Връщам си за кратко старата пералня за ползване /поне докато оправят новата-гаранционна/, та въпросът ми е: стояла е 6 месеца неизползвана, като за начало ще я пусна празна на 90градуса, да слагам ли някакъв препарат или само с вода, за дезинфекция..........
Ползвай  един от тези препарати:

# 146
  • Пловдив
Благодаря, момичета  smile3525 smile3525

# 147
Здравейте ,момичета ,имам въпрос-до края на тази седмица в Кауфланд продават за 7.99 лв. един уред за махане на костилки от череши с някакво бутало е и пише ,че създава вакум и си мисля ,че ще става бързо с това,някой да го е ползвал ,да има и да каже дали  върши работа,благодаря предварително  bouquet

# 148
Питай в темата за Кауфланд  Peace
Моята тениска почти се изпра, петната избледняха и не се забелязват, но голям зор видях с нея  ooooh!

# 149
  • София
Момичета, имам няколко капки кръв по бели маратонки от плат. Как да ги изчистя без да трябва да пера цялата обувка, чисто нови са, на две обувания.

Общи условия

Активация на акаунт