Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 874
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Студена вода и сапун/обикновен тоалетен /ползвам даже някви турски такива /точно за целта ги купувам/ иил сапун за петна/ Но почти само с мода може да се махне под струята на чешмата/.

# 151
  • в огледалото на живота
Момичета, имам няколко капки кръв по бели маратонки от плат. Как да ги изчистя без да трябва да пера цялата обувка, чисто нови са, на две обувания.
Със стара четка за зъби натъркваш с тест-гел мястото и оставаш за кратко.После с мокра кърпичка обираш остатъка.

# 152
или на стара четка капваш Вениш за бяло и леко търкаш петното   bouquet

# 153
или на стара четка капваш Вениш за бяло и леко търкаш петното   bouquet

И после трябва да пере Вениша. Подобна случка с мои бели маратонки накапани със сок от касис , сока се изпра, Вениша остави леке . Теста е зелен и също ще остави петно цветно по моему .

Изпери си ги според мен , нищо няма да им стане . В  студена вода накисни , с малко прах после и готово .

# 154
  • София
Благодаря за съветите, момичета!

Мен също ме е страх, че изброените препарати ще боядисат плата. А четката за зъби ми се струва, че ще накъса нишките... Маратонките ми за чисто нови и не ми се рискува. Ще пробвам наистина само със студена вода да видим.

# 155
  • в огледалото на живота
Теста е зелен и също ще остави петно цветно по моему .

Няма начин.. Simple Smile
Споделям нещо което съм изпробвала за абсолютно същи бели платнени обувки,не говоря напосоки  Peace

# 156
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но се надявам на помощ.

Правим ремонт и коридорът ни е облепен по стените с някакви плоскости с хелметекс лепило. Имате ли идея с какъв препарат/разредител може да се премахне?

# 157

Правим ремонт и коридорът ни е облепен по стените с някакви плоскости с хелметекс лепило. Имате ли идея с какъв препарат/разредител може да се премахне?

Коресилинът разтваря хелметекса и го разрежда. Миризмата е много силна, но при добро проветрение изчезва.
Не разбрах точно с кое не се справяте - плоскостите ли не можете да махнете или сте ги махнали и лепилото ви създава проблеми?

# 158
Момичета, помощ! Днес от глупост наводних малко банята и коридора в общежитието си. Банята я оправих, обаче мокетът в коридора се намокри доста и вече няколко часа не е изсъхнал, въпреки че подсушавах с кърпи и държах отворен прозореца. Притеснявам се, че ще остане голямо петно, явно от водата и сапуна. Мога ли да минимизирам щетите?

# 159
  • в огледалото на живота
Момичета, помощ! Днес от глупост наводних малко банята и коридора в общежитието си. Банята я оправих, обаче мокетът в коридора се намокри доста и вече няколко часа не е изсъхнал, въпреки че подсушавах с кърпи и държах отворен прозореца. Притеснявам се, че ще остане голямо петно, явно от водата и сапуна. Мога ли да минимизирам щетите?
Каква е настилката под мокета?
Изнеси го на слънце някъде,така няма да изсъхне,а рискуваш да си навлечеш миризма на гнило..

# 160
Tempest, аз имам такава машинка. За цената е горе-долу добра, но трябва да се има предвид, че пропуска някои плодове (около 10-15%) и те остават без извадена костилка. Така може да се получи неприятна изненада от типа "трошизъб". Дано съм била  полезна.

# 161

Не разбрах точно с кое не се справяте - плоскостите ли не можете да махнете или сте ги махнали и лепилото ви създава проблеми?

Не се справяме с хелметекса. Всякакви добри хора ни съветват, че този хелметекс не се маха с препарати... а трябва да се махне, за да може да се направи замазка, иначе тя нямало да хване.

# 162
Каква е настилката под мокета?
Изнеси го на слънце някъде,така няма да изсъхне,а рискуваш да си навлечеш миризма на гнило..

За настилката не знам и няма как да го изнеса, защото е прикрепен с 7-8 метални лайсни за пода. Днес е почти изсъхнал, изглежда няма да остане петно, но явно съхне бааавно. Чудя се дали да не поискам прахосмукачка от рецепцията и да мина местата, където все още е влажно  Thinking

# 163
С какво да почистя матрака от пожълтели петна от урина.

# 164
Съжалявам Каая, но май най-добрия начин е да опитате до остържете това лепило, може и част от шпакловката да падне.
Имам спомен, че преди време се хвалеха някои като лепяха нещо като днешното фолио по стените в коридора точно с хелметекс (за вечни времена).

Вярвам, че ще се намери решение.

Общи условия

Активация на акаунт