Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 906
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Чувала съм, че става и с лак за коса, но не съм пробвала. За лепенки по разни повърхности става въпрос.

# 196
Как могат да се изчистят следи от обикновено тиксо върху ПВЦ дограма?

# 197
dani1712, This_season, опитайте с памук с олио. Някой го беше споменал. Ние една година имахме на хладилника упорит остатък от лепенка, бях се отказала, но благодарение на темата като разбрах за олиото и при нас стана. Просто търкаш...

# 198
  • София
Към орния пост да добав: ако не се получи с олио, крайния вариант е със спирт.

# 199
Към орния пост да добав: ако не се получи с олио, крайния вариант е със спирт.

С ацетон гарантирано пада, само да не развали ПВЦ-то . Принципно за стъкло е перфектно .

# 200
Това с олиото гарантирано действа  Peace Изчистих остатъци от лепило от етикетите върху буркани. Много съм благодарна, на потребителя споделил тази хитринка   bouquet

# 201
Сложих Вениш върху петно на розова блуза и сега имам чисто ново бяло петно.Да изпера ли цялата блуза с разреден Вениш или да опитам в пералнята на висок градус се чудя.И още един проблем -мога ли да се отърва от миризмата на нафталин? (Свекърва ми ми даде ново одеяло) С пране не стана.От един месец съм простряла одеялото и всеки ден го валя дъжд и пак си мирише. Май ще го хвърлям.Приемам всякакви съвети.

# 202
Мариана Колева
Не знам ,дали си забелязала, че има Вениш за бяло и за цветно. Аз много често ползвам, но за цветно. Все пак ми е интересно ,какъв си използвала за розовата блузка и благодаря ,че сподели.

За проблема с нафталина - дълго проветряване и пране с гел например Персил и омекотител. Много добре се справя този на Бинго софт(белия),

# 203
Здравейте, не знам дали ви се е случвало, като купите нещо ново, то да оставя дъх по храната и питиетата. Купих си тиган за палачинки на Тефал и каквото и да направя в него има странен вкус, така си купихме и диспансер за вода и при него особено на студената вода се усеща дъх , като на пластмаса ли? Ще бъда благодарна, ако някой знае как да премахна неприятното усещане от храната и водата Simple Smile

# 204
Здравейте, не знам дали ви се е случвало, като купите нещо ново, то да оставя дъх по храната и питиетата. Купих си тиган за палачинки на Тефал и каквото и да направя в него има странен вкус, така си купихме и диспансер за вода и при него особено на студената вода се усеща дъх , като на пластмаса ли? Ще бъда благодарна, ако някой знае как да премахна неприятното усещане от храната и водата Simple Smile
Освен да пробваш да накиснеш тези съдове с лимонов сок и вода, друго не се сещам.
И ДА, аз съм много чувствителна към такива миризми на пластмаса, усещам този дъх и ако не мога да се справя, понякога съм изхвърляла такива съдове.

# 205
С оцет също може. Ако позволява изваряване или на най-високата температура в съдомиялната. Бях си купила една силиконова торба за месене на тесто. Имаше много коментари от закупилите я, че мирише ужасно. Продавачът отговори, че е нужно преди първо използване да се извари. Миризмата наистина изчезна.

# 206
  • На брега на реката
С оцет също може. Ако позволява изваряване или на най-високата температура в съдомиялната. Бях си купила една силиконова торба за месене на тесто. Имаше много коментари от закупилите я, че мирише ужасно. Продавачът отговори, че е нужно преди първо използване да се извари. Миризмата наистина изчезна.

Какво представлява тази силиконова торба за месене?

# 207
Сега ще потърся снимки в нета и ще покажа. Simple Smile

Ето, това е http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=silica+gel+food+k … RW_20140623202851

# 208
Тавичката я пусках в съдомиялната и пак го има.Чудя се оцета така ли да го сложа или да го оставя да заври.

# 209
По-скоро накисни във вряла вода, разредена с оцет. 3 части вода и 1 част оцет.

Тук дават начин за почистване на тефлон с оцет и сода. http://www.wikihow.com/Clean-Teflon#Safely_Soaking_Teflon-Coated … Pots_and_Pans_sub.

Общи условия

Активация на акаунт