Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 776
  • 789
  •   1
Отговори
# 165
 Добро утро, малко сгафих  снощи с едни    food002 и завърших деня си на 1445 кал.  Момичета взех си везна, която мери грамажа и показва калории http://kerliz.snimka.bg/other/vezna.823577.33421956 Някоя от вас ползва ли такава  newsm78 не знам дали мога да и се доверя.
Днес ще се набляга на кисело мляко, и обезмаслена извара...пък ще видим. Хубав ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 08:17 от klopi

# 166
Добро утро:)

Тази седмица съм - 300 грама...не е много...ама с прегрешенията си е напълно заслужено. Важното е че съм надолу:)))

Отчет за вчера:

з. овес с мляко и лъжичка мед
о. пиле с ориз + 3 корнишонки
в. 3 корнишонки, 3 пресни чушки със сирене + 200 мл домашен сок от бъз..привечер прегладнях и хапнах 3 пържени картофчета и това е:)

Спорт - 7 км пеша, че сутринта нещо прикапваше, пък бях забравила чадъра и реших че само ще се прибирам ходейки и около 100 клякания

# 167
здравейте Hug
първо бързам да се похваля, че вече съм 68,7кг  Party (това не съм говиждала от 2год.)

и към девойките със салатите - няма по-здравословна и по-ниско калорична храна от салатите! Всички излишни калории в тях идват от сосове, мазнина и разни притурки от рода на сирене, кашкавал, ядки и прочие!

ето какво ядох вчера:
з. 1ч.ч кис.мляко + 1ч.л. мляно ленено семе + 5-6 ягодки
з2. кафе - 3в1 + 7 об.бисквити
о. 1 пълнозърнеста филия + 10 черни маслинки
з3. 1/2 краставица + 1/2 кофичка кис.мляко
в. 1 тиквичка на грил + 80гр вратна пържола + чаша айран
общо: 1053ккал    Б22%   М26%   В52%

# 168
Поздравления did_ka  Hug  bouquet Hug Мноооого се радвам за теб:))) Пожелавам ти да си все така упорита, сериозна и калориоброяща:)))

благодаря ти и за менюто...много ме улеснявате, споделяйки какво хапвате, че иначе на мен ми се изчерпват здравословните идеи:)

# 169
Поздравления did_ka  Hug  bouquet Hug Мноооого се радвам за теб:))) Пожелавам ти да си все така упорита, сериозна и калориоброяща:)))
ама, моля ти се не ме засрамвай така  Embarassed не съм броила от последния си отчет , от преди повече от 10дни  ooooh! май от тогава не се бях и теглила  Thinking
и да се похваля с целодневен "фитнес" - рязане и мъкнене на клони  #Crazy сега съм с мускулна треска и бонус - слънчево изгаряне  Laughing каква жена съм аз бе! - направо половин мъж  hahaha

# 170
  • В реалния живот
Привет и от мен!  bouquet

Такива зорове имах в последните 14 дни, все си казвам това ми е най-голямото изпитание в живота, но вече не смея и това да си кажа, че винаги идва още по-голямо. Оперираха майка ми по спешност, днес е една седмица от операцията, мисля, че вече няма опасност за живота й, да видим как ще се възстанови Praynig

Много е приятна темичката в последните страници, аз ви четях и това ми беше малкото разтоварване.
Напълно подкрепям, че е важно броенето, а вида на калориите всеки може да си ги нагоди според неговия вкус, организъм и моментни възможности.

barabanche, за ориентир може да използваш и в магазина везните - ако една краставица е 250 грама, ясно е колко е половин. Има нарязано зеле и виж един пакет колко тежи и карай на око. Но при броенето на калории едно от доста важните неща е точното измерване и изчисление, така че не е лошо да си купиш везна. Последните дни си купувах готови салати от разни щандове за храна и там също се вижда колко грама е салатата и как изглежда това количество. Но най-важно е овкусяването и добавките Simple Smile

did_ka, поздравления и от мен Simple Smile

Аз не се бях мерила 14 дни нямам промяна в теглото, което си е направо постижение, че много пъти ми си похапвах от стрес, а и често нямаше какво друго да ям през деня, освен джънк.

klopi, много ми харесва кантарчето. Провери го като премериш 100 грама краставица и ще видиш колко калории ти показва.

Някой питаше за качамака - според мен е доста калоричен, особено с добавките сирене масло и т.н. Аз по едно време се бях запалила по него, защото ме държеше сит и имам няколко разновидности полента, но още му търся подходяща рецепта, а и дали ще намеря не знам.

# 171
Привет и от мен!  bouquet

Такива зорове имах в последните 14 дни, все си казвам това ми е най-голямото изпитание в живота, но вече не смея и това да си кажа, че винаги идва още по-голямо. Оперираха майка ми по спешност, днес е една седмица от операцията, мисля, че вече няма опасност за живота й, да видим как ще се възстанови Praynig

Hug Hug Hug

Стискам палци и силно вярвам че всичко ще бъде наред Hug

Аз днес стабилно се излагам с калориите - в неделя правих сок от бъз и сложих 5 лимончета, които са попили от захарта и сега така сладко се похапват...както и се лепят на д-то, + колежката почерпи парченце шоколад и като включа факта че тръгва да ми идва и ми се иска да изям хладилника, заедно с кабелите...зверски съм гладна...от толкова много захар мисля да съм на краставици като се прибера...ама дано не си остана само с мисленето...ох...ако не сте разбрали - гладна съм...

Споделих терзанията си - сега да взема да спра да мисля за ядене и да поработя:D

# 172
Добро утро:)

Днес съм по-добре, кабелите от хладилника в стомаха ми още не са се усвоили и не съм толкова гладна...вчера като се прибрах бая си похапнах...но добре че поне любимите ми хора останаха непокътнати, та само хладилника го отнесе:)

Менюто за вчера:

з. овес с мляко и лъжичка мед
о. 3 корнишончета, малко пиле с ориз, 2 натъпкани със захар лимона
с.о. още половин парченце захаросан лимон, 1 парченце шоколад, 100 мл прясно мялко
в. краставичка със сирене, пълнена чушка с кайма и ориз, един черпак боб, половин наденичка, 1 филия хляб, 3 лъжици сладко от круши - и добре че яденето свърши...мъжока седеше и ме гледаше изумен, какво количество храна поглъщам /не ми се беше случвало да изпитвам такова желание за храна от януари/...ама може ли да се спори със звяра в мен, когато е гладен - НЕ:)

И така:) Днес всичко е нормално, не съм гладна, хората спокойно се навъртат около мен - щом вчера не ги изядох..значи им се е разминало:)

Колкото до спорта - 7 км пеша...40 клякания това е  Embarassed
 Hug  bouquet Hug

# 173
Добър ден:)

Отчет за вчера:)

з. мляко с овес и лъжичка мед
о.пиле с ориз  и 1 краставичка
с.о.чаша прясно мляко
в. 2 варени яйца, 3 кайсии, 6 ягодки, и много диня

Никакъв спорт - просто така се получи Sad

Hug  bouquet Hug

# 174
  • Варна
Момичета, искам да ви попитам, мислите ли, че може да се вярва на 100% на този калкулатор:
http://www.zdravoslovno.com/calculators/
Прави ми впечатление, че понякога, когато реша да си сметна "на ръка" калориите, водейки се от този: http://spidersport.com/calories.php, дават разлики и то доста съществени...  newsm78

# 175
  • 1st floor
Аз го разцъквам всеки ден тоя калкулатор от здравословното. Не знам колко е достоверен, ама свикнах с него и сега ми е кофти с друг...отслабвам си без грешка, ако успея да се вместя в калориите... Mr. Green

# 176
klopi Впечатляващо изглежда този кантар. Аз бих се доверила, защото едва ли има големи отклонения в калориите на основните храни.
За калкулатора на здравословно имам по големи съмнения, защото примерно как знаят как е приготване мусака или ориз със зеленчуци, че да дават точни калории...

дидка, поздрави за килата! чудесно ми звучат тези 68 и нещо:)) като нещо което искам за себе си  Laughing

днес тичах и съм мн доволна, че не ме боли ключицата като тичам:)
с килата не ми се приказва, щото последния месец хич не се справям с постоянството. нооо сега съм се хванала и втори ден съм режимна. идеята е да съм под 70 до 1ви август (рд-то ми)

# 177
Някой може ли да ми каже колко на брой горе-долу череши са 100 грама? Много ще съм ви благодарна  Embarassed

# 178
Добро утро от мен:)

Шарена Сол - много се радвам за тичането - нали занеш, че съм ти фен:)

Напоследък нещо промених режима след разговор с един двама човека, дето уж ги разбират нещата, та започнах да закусвам - спрях да вечерям...лягам си гладна, едвам спя...ама така било по правилно:)

Та, преди си хапвах изкушенията предимно вечер /не че ям всяка вечер, но по принцип,ако ще се изкушавам ще е вечер.../, сега се разбрахме, че  по-добре било изкушенията да ги хапвам сутрин, за да може евентуално да си изхабя калориите...a овеса го преместихме за вечерта, ако ми се прияде зверски Simple Smile Та, отчет за вчера

з. мекичка с мед
о.половин пълнена тиквичка с кайма, половин филийка хляб, 2 краставички
с.о. от 13:00 до 17:00 - вишнап, круши, краставици, малини:)
в.  без вечеря

14 км пеша...

ще видим новият режим, как ще ми се отрази и дали е редно да се връзвам на мнението на всеки, които си има мнение...

с пожелания за по-хубав ден от моя

Hug  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 14:56 от Desit@

# 179
  • София
Desit@, според мен е грешка съвсем да изключваш вечерята. За да работи по-бързо метаболизма и за да нямаш инсулинови спадове и пикове е добре да хапваш поне 3-4 пъти на ден, като храненията да са ти разпределени на горе - долу равни интервали и калорийни порции през деня. Просто гледай следобед да не ядеш плодове и като цяло въглехидрати  Simple Smile
Разбира се, ако имаш някаква сериозна физическа активност следобед (напр. тежка тренировка), след това няма проблем да хапнеш някой и друг бърз въглехидрат, като плод, или стафиди  Wink

Аз още броя - движа се между 1800 и 2050 ккал. дневно в зависимост от това дали тренирам или не. Старая се калориите да ми идват от чисти източници, т.е. без junk. Храненията ми в тренировъчните дни са таймирани за вечерни тренировки и понеже тренирам сравнително тежко, имам доста въглехидрати след това. В нетренировъчни дни следобедната ми закуска и вечерята са с минимум въглехидрати за сметка на мазнините.

Вчерашната ми храна например беше следната (2052 ккал):
Закуска №1: Шейк с две кивита и протеин на прах;
Закуска №2: Бърканица от 50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини;
Обяд: 170 гр. пилешко бон филе на грил + 250 гр. картофи (варени) + 5-6 чери доматчета;
Следобедно: 35 гр. лешници + протеинов сладолед;
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин на прах + 40 гр. стафиди; 
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 150 гр. извара с пресен лук и табаско + 6 оризовки.

Общи условия

Активация на акаунт