Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 792
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
  • 1st floor
Ех, щастливка си ти!!! Аз на сладолед не мога да устоя! Sad

# 196

Още докато погледна толумбички, торта или голям сладолед  - след първоначално потеклите лиги, моментално ги връщам обратно и се отказвам  Laughing

А, пък аз като погледна към еклерите и те започват да ми говорят- "изяж меее, толкова време нищо сладко не си хапвала - света няма да спре да се върти, ако си позволиш нежният ми аромат да се усвои от всяка твоя клетка, мисъл, чувство... хайде, де-още ли се чудиш дали си заслужавам - само ме опитай - аз обещавам че няма да съжаляваш" - и така усвоявам половин кило еклери... #Crazy

Определено имам бая път да извървя преди да започна здравословното хранене на подсъзнателно ниво... но ще му дойде времето!!!

Hug  bouquet Hug

# 197
Здравейте,

Искам да Ви попитам, вчера ми се наложи да си купя сандвич от тези в триъгълните кутии www.sandwichiburger.com на тази фирма, но на тях няма означен хранителния състав, нито колко калории е. Звъннах на телефона, който е написан в сайта и от там ми казаха, че няма как да ми кажат колко е, тъй като преизчислявали. Това не е нормално, нали? Говорихме около 10 минути с някакъв човек, който ми обясняваше как не може да ми даде такава информация.

# 198
Здравейте и от мен.От днес започвам да броя калории и аз.Надявам се да приемате нови попълнения  bouquet Висока съм 170 см и тежа 57 кг.Целта ми е 54кг.Толкова бях миналото лято и се чувствах добре,но зимата се поотпуснах и неусетно качих 3 кг.Не ми се иска да съм на диета,сложно ми изглежда ,а и не ми се занимава да си говтвя отделно и да ям строго определени неща и затова смятам,че броенето на калории е по-лесно.Изтеглих си на телефона приложението за дневния прием на калории My Fitness Pal и там ми показа,че ако искам да отслабвам с 0.750 гр на седмица ,дневния ми прием на калории трябва да е 1200.Не знам обаче доколко може да се вярва на това приложение newsm78.
Отчета ми за днес е:
Закуска-435к
Обяд-369 к
Следобедна закуска-2 бисквити-132к
Остават ми за вечеря:264 калории.
Дайте ми идея какво да ям,което да покрие нужните 264 калории.Ще съм ви благодарна.Лека вечер на всички и успех в броенето на калории.

# 199
  • Варна
Хора,как ги броите толкова стриктно тези калории Rolling Eyes
Например-сандвич от 2 филийки "Вита",парче сирене(с големината на филийката) и колелце домат колко к е? (това обикновено ми е закускообядът.. +евентуално още 1/2 де).Мерси Hug

# 200
еми аз имам на телефона едно приложение за по-известните храни колко калории съдържат,ако не-приблизително си ги смятам или ги търся в интернет

# 201
Хора,как ги броите толкова стриктно тези калории Rolling Eyes
Например-сандвич от 2 филийки "Вита",парче сирене(с големината на филийката) и колелце домат колко к е? (това обикновено ми е закускообядът.. +евентуално още 1/2 де).Мерси Hug

Хапвах доста време Вита и знам със сигурност, че две филии са 70гр. => 70*2,20 = 154ккал (в двете филии), парче сирене при нормална калоричност 350ккал/100гр, значи 20гр = 70ккал. Следователно твоят сандвич е грубо казано около 230,240 ккал в зависимост от парчето сирене, разбира се Simple Smile

# 202
Здравейте и от мен.От днес започвам да броя калории и аз.Надявам се да приемате нови попълнения  bouquet Висока съм 170 см и тежа 57 кг.Целта ми е 54кг.Толкова бях миналото лято и се чувствах добре,но зимата се поотпуснах и неусетно качих 3 кг.Не ми се иска да съм на диета,сложно ми изглежда ,а и не ми се занимава да си говтвя отделно и да ям строго определени неща и затова смятам,че броенето на калории е по-лесно.Изтеглих си на телефона приложението за дневния прием на калории My Fitness Pal и там ми показа,че ако искам да отслабвам с 0.750 гр на седмица ,дневния ми прием на калории трябва да е 1200.Не знам обаче доколко може да се вярва на това приложение newsm78.
Отчета ми за днес е:
Закуска-435к
Обяд-369 к

Следобедна закуска-2 бисквити-132к
Остават ми за вечеря:264 калории.
Дайте ми идея какво да ям,което да покрие нужните 264 калории.Ще съм ви благодарна.Лека вечер на всички и успех в броенето на калории.

264ккал можеш да си ги набавиш от доста източници. Аз например много харесвам гювече с много зеленчуци, около 100гр. извара и едно яйце отгоре. Около 300гр зеленчуци (домати, чушки, тиквички, гъби и т.н.) са 60, 70ккал, изварата е 85ккал и яйцето е около 80, 90ккал, това прави общо около 240ккал. Засищащо е и богато на протеин. Можеш да подправиш с различни сухи подправки и става уникално и бързо. Аз не слагам мазнина, но ако решиш да сложиш една супена лъжица, имай предвид, че е около 100ккал.

# 203
  • Варна
M_K_P,Ice lady благодаря ви  Hug

# 204
Я, да пораздвижим темата Simple Smile

Напоследък се справям много добре... и то без да има кой да ме наглежда.
Включих някакви трици към закуската от овесени ядки с прясно мляко - в следствие на което получих няколко свекървенски реплики от сорта "да не объркаш овеса с храната за заека, че то си е едно и също". И въпреки критиките, шегите и подигравките, относно новите ми хранителни навици, се чувствам силна и уверена в себе си... и е толкова хубаво.

За днес.

з. овес и трици с мляко и лъжичка мед
о. дроб сърма + салата от краставички и доматче, череши, 1 праскова
в. супа топчета, черешки, 2-3-4 кайсии Simple Smile

и преди да ви пожелая приятен ден, да ви попитам - абе само на мен ли ми се похапват пържени тиквички, ама седи и се терзая заради всичката мазнина, в която се приготвят?

с пожелания за усмихнат ден

Hug  bouquet Embarassed

# 205
Desit@ , аз не съм спряла да пържа тиквички и пресни картофки - то това е и единственото ми готвене на последък  Blush *След пържене винаги вадя на салфетка да се отцедят. Изяждам около десетина филийки тиквички и една шепа картофки. Пържа ги в патешка мазнина Компенсирам с огромни количества красатвци, кисело мляко и малко плодове. Основно това ям. Пропих и бира, което неизбежно вдига калориите ...  Опитах се да броя - нещо не ми се получава  Rolling Eyes . Все още съм 68,9кг

# 206
  • 1st floor
Аз се връщам от морето, и съм сигурна, че освен с невероятни спомени, се завръщам и с нещо излишно по ханша и бедрата! Mr. Green Добре си прекарахме, добре се позабавлявахме, хапнахме, пийнахме...сега остава и да се набутам в униформата, щото от четвъртък съм на работа! Човек дори и добре да живее, отпуската му свършва! Mr. Green От утре стартирам броенето.... Peace

# 207
а такааа, изхващана си! имаш черна точка  Naughty плажуваш в моя район и да не се обадиш  Crossing Arms  Laughing

# 208
  • 1st floor
Лелеее, Дидке, ми, от къде толкова ъкъл в мойта тиква?! И ти ли беше на моренце?

# 209
не, аз просто си живея на моренце  Sunglasses на има-няма 30км от където сте били  Mr. Green имаш време за поправителен, сезона е в разгара  Peace
ама като гледам, има доста липсващи от форума  Thinking може би и те са тук ...

Общи условия

Активация на акаунт