Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 108 268
  • 789
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, вече тотално се обърках.... всеки ми казва различно нещо. Калориите се пресмятат на база реалните килограми или на база оптималните за ръста ни (тоест желаните)? Защото аз се храна с до 1300 на ден и мисля, че оргаизмът ми е минал на икономичен, защото съм свалила само 1 килограм за 3 седмици, а ходя на фитнес 5 пъти в седмицата - силова + кардио. Незнам къде бъркам и дали дапродължа с тези калории или да ги намаля или да ги увелича .... незнам просто. За протокола съм над 100 кг.   newsm78 newsm78 newsm78
Нужните калории се пресмятат на база сегашното ти тегло. 1300 калории за тези килограми и това натоварване си е чисто гладуване, имаш нужда от повече.

# 526
Здравейте, вече тотално се обърках.... всеки ми казва различно нещо. Калориите се пресмятат на база реалните килограми или на база оптималните за ръста ни (тоест желаните)? Защото аз се храна с до 1300 на ден и мисля, че оргаизмът ми е минал на икономичен, защото съм свалила само 1 килограм за 3 седмици, а ходя на фитнес 5 пъти в седмицата - силова + кардио. Незнам къде бъркам и дали дапродължа с тези калории или да ги намаля или да ги увелича .... незнам просто. За протокола съм над 100 кг.   newsm78 newsm78 newsm78
Нужните калории се пресмятат на база сегашното ти тегло. 1300 калории за тези килограми и това натоварване си е чисто гладуване, имаш нужда от повече.

А на мен пък ми се струва,че е ок. Аз приемам макс. 1200 ккал.,но по-често около 1000 се движа, ходя на 5 силови тренировки и две дълги кардио ( 7 пъти в седмицата тренирам) и съм 70 кг. Отслабвам доста бавничко (3 кг за три седмици), а от една седмица някъде ту падам с грамове под 70 кг- ту кача някой грам. Мисля,че не трябва да ям повече от това,което ям. Обаче имам проблем с протеините. Вече се отвращавам от месо и съвсем скоро тотално ще го бойкотирам. Пия протеини на прах, но само след силова тренировка,защото са доста калорични и въглехидратни (направо на едно парче пица се равняват) и вече незнам от къде да си набавям протеини, освен месо и на прах. Яйцата също не ги броим, защото и те ако са със жълтък са калорични,а пък само белтък да ям ....по-добре месо тогава Mr. Green

# 527

А на мен пък ми се струва,че е ок.
Shocked 70 кг. не са 100. Вижте който искате калкулатор, за бавно отслабване жената има нужда от 2000 калории, за драстично около 1700.
Тялото има нужда от около 1200 калории на ден само за да се поддържа. 1000 калории дневно не е добра идея, особено в дългосрочен план.

# 528
  • 1st floor
Отчитам за вчера 1300, за днес малко под хиляда  newsm78 ...ама, нищо...

# 529
  • София
Ще вдигна калориите на 2000, за да видя дали ще се размърда кантарът ...

# 530
  • Виена, Варна
Здравейте! Имам питане : колко калории има в 1 супена лъжица ленено семе? Благодаря ви предварително.

# 531
Здравейте! Имам питане : колко калории има в 1 супена лъжица ленено семе? Благодаря ви предварително.

Има 210 кал в 100 грама, в 1 суп лъжица може би се събира около 15-20 грама ленено семе - т.е. около 40 кал в една лъжица по мое изчисление

# 532
  • Русе
Хей, хей, здравейте отново.
Дъъъъълго време не съм броила, но вече е време.
Имам да чистя последни 2кг. и без стриктен режим няма да стане. Такааа . Оптимално 1200ккал. Но ги докарвам около 800 -1000 през последните 2 дни. Не съм се нагодила още. с 3-4 литра вода. Следя и процентите сега на В-П-М.

# 533
  • София
Здравейте,

И аз спрях да броя, но от понеделник отново съм в редиците. 1200ккал. + 20 минути високо интензивна тренировка, всяка сутрин. Веднъж седмично, час и половина ,народни танци. Случва се и през фитнеса да мина, но 1-2  в седмицата. Водата е 1,5л.

Хубав ден.  bouquet

# 534
Ето ме и мен! И аз не броя вече, но продължавам да отслабвам. Вече съм 65 кг, а това са 10 свалени. Нямам представа до колко искам да стигна,а и е относително с моите стремежи за мускулна маса, която всъщност в момента май губя, защото когато не броя калории не броя и протеини и всичко останало, което трябва да следя, за да трупам маса, но както и да е. Нека първо махна манзините. Ако спра да отслабвам ще започна пак да броя и калории.

# 535
Здравейте, следя често темата, тъй като преди време успях да сваля някое друго килце именно с броене на калории, но ... вече съм забравила кое как да изчислявам, ще може ли някой да сметне калориите на днешното ми меню, бих била много благодарна (:

Кафе с 50мл мляко 1,5%
крекери около 100гр, но не повече
диня - 500гр
2 малки черни филии хляб с лимец ( по-малки са от Вита хляб)
30гр кашкавал
малък банан
2 праскови
3 обикновени вафли
сладолед - на него пишеше 207 кал
един кочан царевица

На 26 години съм, 163см и тежа 65кг, до преди 8 месеца бях 60кг и дълго време не мърдах от тях, но малко се застоях и се отдадох на хапване и резултатът веднага излезе на яве с +5кг. Сега пък не мърдам от тях.
Мисля да започна с калорийте и малко йога, тъй като обичам много сладко ще трябва да го огранича ....
Пожелавам на всички успех, а на тези които вече са го постигнали, да си задържат килограмите.

Предварително благодаря, на този който ми сметне калориите за деня.   bouquet  Nature Sunny

# 536
  • Русе
MDG89, пробвай в сайта -
калориен баланс. ком (пиша го така защото като дам сайт-а излиза нещо друго, извинявам се на тези които са гопрочели до сега, сега го видях)

направи го според твоите цели

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 14:50 от elan

# 537
  • 1st floor
Аз броя от днес за да оправя великото освинване след морето. Blush

Броя с калорийния калкулатор тук:
https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

Гледам, че доста са го променили от преди няколко месеца. Вече има и грамовете на В М и П, а не само процентите. Намирам и нови храни. Simple Smile

За днес отчитам 1228 ккал.

# 538
 Аз броя калории от скоро. И то не е точно броене на калории, защото съм на режима Уейт Уотчърс. Той е доста популярен в САЩ и в Германия, но тук не откривам, кой знае каква информация за него. Има все пак тема в БГ мама : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641772.0;topicrefid=20. Основните неща са добре описани. В началото е трудно, точно защото трябва да се следи и записва, какво се яде, но хубавото е, че има храни, за които не е необходимо да се следи грамаж. Преди години бях отслабнала с 6-7 килограма благодарение на този режим, сега пак ще се пробвам.
 Сега искам да сваля 10 килограма, така, че ме чака доста работа. Ако има и други желаещи да се пробват с Уейт Уотчърс ще се радвам да обменяме опит.

# 539
момичета, тези килограми са моят проблем цял един живот.  отслабвам и качвам, качвам и отслабвам. Не знам какво да правя, но трябва да се реши веднъж за винаги!
Днес първи август нов месец нов късмет!  Ще записвам калории и въглехидрати. Такива дебелани отслабват с дисциплина и поддържат килограмите си, а аз не мога 5-6-10 кила да сваля. От днес започвам нов живот сериозно и посветено.

Искам да сваля по най-бързия начин до 64. От там нататък ще почна по-бавно и много здравословно. Но най-важното ми е  да стигна до 64.

Weght Watchers си е супер програма, там пак се броят калории, но са по-скоро точки. А ти към програма ли сис е записала, или просто си го спазваш с информация онлайн?

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 12:31 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт