Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 108 218
  • 789
  •   1
Отговори
# 585
Зизy А как разбира човек как да си го направи? Кое е оптималното, към което да се стремим, за да може да започне да има ефект и за намаляване на обиколките?
Най-добре е 24ч. на вода, но не всеки може да издържи, за това някои добавят разни други течности като фрешове, чай, бистри супи, айрян и т.н. Други пък карат на плодове и зеленчуци. Примерно ако изкараш един ден на неовкусени краставици резултата ще е сходен (разбира се, една идея по-лош), но няма да изпитваш толкова глад Peace
Някои хора се хранят интервално за да им се събират по 16-18 часа на ден само на вода, което пак е вид пречистване на организма. Други пък лунуват по 24 или 36 часа Simple Smile

# 586
преди писах тук и аз, попринцип лунувам но напоследък пропускам  Rolling Eyes
днес съм на неовкусени домати и краставици, пия много вода ( само 3л в офиса правя). Вечерята мисля да ми е същата  Party А за утре на обяд мисля да съм на 2-3 праскови, но да видим  Whistling

# 587
С ананас и много вода и чай се лунува много приятно. Heart Eyes Той е много сочен плод, но залъгва и глада, и небцето. Simple Smile Също и добавянето на лимонов сок към водата.
За днес калориите дотук са около 1000. Обядът беше по-обилен, но вечерята ще е ябълки. Grinning

# 588
Зизy А как разбира човек как да си го направи? Кое е оптималното, към което да се стремим, за да може да започне да има ефект и за намаляване на обиколките?
Най-добре е 24ч. на вода, но не всеки може да издържи, за това някои добавят разни други течности като фрешове, чай, бистри супи, айрян и т.н. Други пък карат на плодове и зеленчуци. Примерно ако изкараш един ден на неовкусени краставици резултата ще е сходен (разбира се, една идея по-лош), но няма да изпитваш толкова глад Peace
Някои хора се хранят интервално за да им се събират по 16-18 часа на ден само на вода, което пак е вид пречистване на организма. Други пък лунуват по 24 или 36 часа Simple Smile

А целта на това нещо е пречистване на организма или помага да започне стопяването на мазнините? (ако през останалото време си постоянно на нисковъглехидратно и без кой знае колко калории)

# 589
Чистенето на мазнините е сложен и бавен процес, но като всяко ограничение и водните дни спомагат за тяхното горене. Все пак това са 24ч, в които тялото се зарежда от запасите, които е складирало.
За прочистването на организма и изхвърлянето на задържаната вода е ясно Peace

# 590
значи има смисъл да пробвам и аз, че съм в нещо като плато и се чудя каква промяна да направя, че да има ефект

# 591
Ако до момента приемаш малко количества храна по-добре първо пробвай с повишаване на калориите за 2-3 дни, защото може да си влязла в "икономичен режим" и тялото ти да складира. Ако пък приемаш нормални количества храна и нямаш някакви заболявания, за които 24-часовото гладуване ще е проблем - пробвай и може метаболизма да се размърда Simple Smile

# 592
Зизy ,
Определено не стоя гладна, но общо май не са много калориите, на фона на други хора. Ако реша да пробвам това с повишаването, трябва ли да е и  друг тип храна (повече въглехидрат, щото все ги избягвам) или просто да гледам калориите да увелича за тези 2-3 дни?

# 593
Здравейте на всички. Току що се регистрирах, за да пиша. Преди години имах регистрация, но се е загубила някъде. както и да е. Надявам се да се посъживи темата.
Накратко за мен - на 35, 72.5кг (в неделя  Simple Smile). Поставила съм си за цел да стана 68 до края на октомври. Изтеглих си приложението Lose It!, за да броя калориите. Засега съм доволна. Хубавото е, че преизчислява калориите всеки път, когато въведеш ново тегло. Започнах преди 21 дена - досега съм свалила 1,5кг, движа се по план. В момента съм на 1600 калории на ден.
Надявам се да се включат и други следващи този режим, защото е трудно сам Embarassed

# 594
Мислите ли, че за активизиране на горенето на мазнини, е удачно да се изключат за някакъв период 100% всякакви млечните продукти, вкл.сметаната в кафето Simple Smile? (дори и по калории да се вместват в планираните граници)

# 595
По—скоро не,особено киселото мляко е особено полезно. Може и извара или обезсолнено сирене,но не повече от 100 гр на ден.

# 596
  • Велико Търново
Мислите ли, че за активизиране на горенето на мазнини, е удачно да се изключат за някакъв период 100% всякакви млечните продукти, вкл.сметаната в кафето Simple Smile? (дори и по калории да се вместват в планираните граници)

Моят дългогодишен опит е, че всичко е индивидуално и тук няма правила Simple Smile
През последните 3-4 години имам поне 5 тетрадки изписани какво, кога и как съм яла, тренирала ли съм, как съм се чувствала и т.н.
На мен млечните не ми пречат, но пак съобразявам колко и кога да ям.

# 597
И на мен не ми пречат,дори от КМ отслабвам. Но на мен от млечните ми идват протеините,защото не ям месо.

# 598
Отчет и от мен за седмицата - 0.4 кг. В неделя ходихме с ММ в Бъргер Кинг и реших да му отпусна края и си поръчах цяло меню. После видях, че е около 1200 калории, та изядох само половината от сандвича, картофите и колата, за са не си надвиша лимита. Grinning
Иначе гледам от нищо да не се ограничавам, стига да се вмествам в калориите. Гледам да спазвам съотношение около В - 50%, Б - 20 %, М - 30%. Не знам дали ограничаване на нещо ще спомогне за намаляване на мазнините в тялото.

# 599
То не, че се уливам в количествата, ама нали казват, че е скритите източници на въглехидрати, заради лактозата.. Макар, че самото мляко и прясно и кисело съм изключила и млечните ми са придимно овче сирене (обезсолено), пармезан, ементал и сметана в кафето. Т.е., мисля, че не прекалявам, но все пак а попитам за мнението и на други.

Общи условия

Активация на акаунт