Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 763
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
Поздравления Даяна1111!
И аз не бях стриктна, но то си дава резултати. Много се впечатлих след първите 2-3 месеца  колко лесно било да си поддържам килограмите без драстични диети и без забранени храни....чувството на контрол е незаменимо...От всичко си хапвам, все някой трябва и тортите да яде, нали Simple Smile Но пък и всеки ден не е Великден.... И ден за ден не е толкова важно, стига да издокарам калориите за седмицата. Simple Smile

При това изобилие на храна по магазините трябва да внимаваме не само дали е био или не, ами и с количеството. Едно време като хванех бутилката със зехтина, че не знаех кога да спра, нали полезен бил.....да, ама ако винаги ядем калории в излишък претоварваме организма дори когато не ни се "лепят" и са от хубава храна...
Скоро четох интервю с нутришънист. Питат го за съвет за здравословно хранене : "Много просто, не купувайте храна в кутии!"... аз бих добавила - и внимавайте с калориите Simple Smile

# 151
Хора,от доста време си го мисля и все забравям да ви попитам,кажете ми,моля ви се веднъж за винаги дали постъпвам правилно с тази пуста салата,започвам да си мисля,че ям прекалено много салата,която по някакъв начин ми качва калории и то ненужни. На обяд ям пълна купа със зелена салата,лук и краставички,горе-долу половин зелена салата винаги надробвам,не знам като грамаж колко е,много ли е? Купата не е голяма,не знам като тегло колко побира,но не е голяма. Слагам малко зехтин,оцет (не обичам лимонов сок) и сол. Според вас за човек,който цели отслабване,много ли е 1 купа със зелена салата за обяд? Със салатата ям и пилешка пържола. Гледам на вечеря да разнообразявам с шопска и от нея ям по-малко. Кажете какво мислите?

# 152
Салатите много лъжат Simple Smile

-85гр. марула - 15 калории
-52гр краставици – 8кал
-15гр зелен лук – 5кал
-една супена лъжица зехтин - 100кал
-малка пилешка пържола червено месо – 95 кал

Горните количества общо са 223кал. 2-3 лъжици зехтин ще качат доста калориите. Там трябва най-вече да се внимава както и със сиренето.
-100гр.краве сирене-300 калории

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 06:46 от ell-y

# 153
Зехтин колко като количество трябва да слагам,за да не е прекалено и да не ми качи много калории,1 супена лъжица или? И последно,не ми стана ясно,много ли е половин зелена салата,да понамаля ли или?  Confused

# 154
Здравейте,момичета  Hug моля ви да ми кажете ако знаете колко калории се съдържат в качамака? Адски много обичам,но в интернет пише на 2 места калории и са коренно различни,та да попитам и вас? Полезен ли е,хубаво ли е да го ям,когато съм на режим или е по-скоро вредна храна?

# 155
Зехтин колко като количество трябва да слагам,за да не е прекалено и да не ми качи много калории,1 супена лъжица или? И последно,не ми стана ясно,много ли е половин зелена салата,да понамаля ли или?  Confused

Половин салата не е много, но не повече от 1 супена лъжица зехтин.

# 156
Здравейте,момичета  Hug моля ви да ми кажете ако знаете колко калории се съдържат в качамака? Адски много обичам,но в интернет пише на 2 места калории и са коренно различни,та да попитам и вас? Полезен ли е,хубаво ли е да го ям,когато съм на режим или е по-скоро вредна храна?

В 140гр  царевично брашно има 500 калории.
Като си се вместиш в калориите за деня според мен лошо няма Simple Smile

# 157
Аз не мога да си обясня как ще е много половин зелена салата Shocked Че то в нея почти никакви калории няма. Аз обикновено даже не ги и смятам. Калориите в споменатата салата може да идват само от зехтина. Не знам колко калории е една супена лъжица зехтин, защото аз всичко тегля, но като количество би трябвало да е добре. Ако искаш с по-малко калории яж и без зехтин Mr. Green Аз и така си хрупам понякога, но да приемем, че съм злояда и хранителните ми навици са малко по-особени.

# 158
И аз-при вас   bouquet От седмица съм регистрирана тук http://www.myfitnesspal.com . На 33г.
170/58 кг. - желано тегло 50 кг. Благодарение на сайта, можах да изчисля, че от необходимите за мен(заседнал начин на живот) 1620 кал. трябва да намаля с 420 кал. за да отслабвам здравословно, с около 0,4кг. на седмица  newsm78 но уви ...седмица съм стриктна, а няма и грам надолу! Но няма да се откажа, ще се опитам да сваля приема на калории до 1100.  За днес (до момента) 500, до вечерта ще се помъча да я карам на домати и малко сирене. Дано скоро се похваля с минусче  Party

# 159
Ясно,разбрах (: А да ви попитам също за зелевата салата,стори ми се,че веднъж неусетно съм прекалила с нея,на другия ден бая повече тежах. Колко зеле и колко моркови режете за една салата,която само вие ядете? Същото и за шопската,без сирене?

# 160
Личи си че лятото наближа - всички се активизираме в желанието си да намалим излишните килограми, което е супер...колкото сме повече-толкова по-стимулиращо е да не се издънваме...поне при мен е така:)))

Колкото до мен - днес не остана време да се претегля, че бях забравила за простирането на една пералня и след това вече закъснявах, така че утре ще кажа какво съм сътворила тази седмица.
 Hug

# 161
Ясно,разбрах (: А да ви попитам също за зелевата салата,стори ми се,че веднъж неусетно съм прекалила с нея,на другия ден бая повече тежах. Колко зеле и колко моркови режете за една салата,която само вие ядете? Същото и за шопската,без сирене?

Всеки изяжда различно количество Simple Smile най-добре да се мери.
100 грама сурово зеле има 25 калории
100 грама моркови - 42 калории
100 грама краставици - 15 калории
100 грама домати - 18 калории
100 грама чушки - 25 калории
100 грама сирене - 300 калории
1 супена лъжица зехтин - 100 калории

# 162
Мдаа,но за съжаление нямам кухненска везна и няма как да премеря кое колко тежи,затова ви питам  Cry например не мога да премеря колко зеле е 100 гр.

# 163
Мдаа,но за съжаление нямам кухненска везна и няма как да премеря кое колко тежи,затова ви питам  Cry например не мога да премеря колко зеле е 100 гр.

Ами в такъв случай може да се премери в каничка за течности Simple Smile Каничка напълнена със ситно нарязано зеле до чертичката за 1/2 литър е около 45 калории.

# 164
Само на мен ли ми звучат малко несериозно последните мнения от рода "ужас, изядох една салата, дебела съм!". Нали уж си следим калориите тук, какво стана...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт