Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 108 280
  • 789
  •   1
Отговори
# 510
  • 1st floor

Дидка, да не са ми в теб краката?! Thinking Mr. Green
Т.Ц. мои са си! Толкова дълго съм ги отглеждала, че още не мога да попадна на достатъчно дълъг чорапогащник!  Laughing

hahaha hahaha hahaha Ах, не!!! Направо ти завидях!!!

# 511
  • София
Изследвания съм си правила преди 2 години за последно - всичко ми беше в норма. Храня се с пилешко, риба, яйца, овесени ядки, мляко,плодове, зеленчуци, ориз и картофи. Последните 2 в минимално количество и само на обяд. Сутрин пия топла вода с лъжичка мед, а вечер след тренировка пия протеинов шейк. Пия единствено вода, икакъв алкохол, газирано или сокове. Кафе пия само преди фитнес. Не мисля, че бъркам с храната. Приемам достатъчно В, П и М. Но кантарът е бетон !

# 512
някой да знае насипната извара на олипмус в Каъфланд колко ккал за 100г е?
и едни картофи с пилешко месо на фурна (с олио) за 100г колко горе долу са?  роя 300ккал за 100г но идея нямам newsm78

# 513
За такива ястия се смята всеки продукт по отделно Peace Грамажа на картофите и съответно техните калории, грамажа и калориите на пилето и т.н. Ако искаш да е наистина точно и си го готвила вкъщи смяташ всяко нещо. Аз лично бих сметнала на око картофите и пилето, а сбора им ще ми даде цялото Peace

# 514
За такива ястия се смята всеки продукт по отделно Peace Грамажа на картофите и съответно техните калории, грамажа и калориите на пилето и т.н. Ако искаш да е наистина точно и си го готвила вкъщи смяташ всяко нещо. Аз лично бих сметнала на око картофите и пилето, а сбора им ще ми даде цялото Peace
аз съм студентка.тати ми го е затворил в буркан и ми го прати..така че какво е слагал-виждам пиле и картофи,усещам,че са с олио  Laughing това е... грамажа ми е на око и гледам на око калориите...
за пиле с печен пипер,пиле със зеле и т.н. ги смятам 200ккал за 100г (то колко са незнам до 50ккал отклонение нали ок) ама това ми се вижда по-мазно  newsm78

# 515
Аз по принцип не ям готвено, но когато се случи си смятам на око в сурово състояние. Примерно ако са 100гр. картофи - приблизително 80 калории и пиле (да речем бутче) - 100гр. е 119 калории общо около 200 без олиото и подправките.
В такива случаи го пиша малко повече - примерно 250 калории за да съм сигурна, че дори да превиша моите 1300 то поне няма да е с много Simple Smile
Разбира се, не твърдя, че това е правилния начин, но поради липсата на кухненска везна и време за теглене на всяко нещо така ми е по-лесно, а най-важното е, че минусите се увеличават Peace

# 516
благодаря  Peace да значи толкова доло горе...
аз по принцип гледам да се впиша в калориите,но ако съм гладна хапвам нещо допълнително за 100-200кал. броя калории като свялям кг,после спирам и разчитам,че на око долу горе съм свикнала колко да ям...полека се поомазвам и след 3 кг качени всичко наново  Laughing и така всяка пролет броя калории. не е точно и е на око всичко,но важното е резултат да има (то си личи по него колко вярно съм броила)

# 517
# 518
ето моето полу-нормално меню от вчера  Laughing
~1292ккал   Б32%   М19%   В49%
9ч- 200мл кафе с мляко и захар
12ч- 500гр кис.мляко + банан
15ч- 100гр.тофу + 100гр месо + 200гр салата
19ч- 2 бонбона
21ч- 220гр миди + 350гр салата + 20мл алкохол

така и не се научих да се храня в нормални часове, ама ... такъв е живота  Mr. Green Н

# 519
здравейте! Записвам се при вас, защото и аз от повече от две седмици вече си броя калориите:)

# 520
  • София
Здравейте, вече тотално се обърках.... всеки ми казва различно нещо. Калориите се пресмятат на база реалните килограми или на база оптималните за ръста ни (тоест желаните)? Защото аз се храна с до 1300 на ден и мисля, че оргаизмът ми е минал на икономичен, защото съм свалила само 1 килограм за 3 седмици, а ходя на фитнес 5 пъти в седмицата - силова + кардио. Незнам къде бъркам и дали дапродължа с тези калории или да ги намаля или да ги увелича .... незнам просто. За протокола съм над 100 кг.   newsm78 newsm78 newsm78

# 521
Изчисляваш необходимите калории за поддържане на сегашните си килограми, а след това ги намаляш с 20-тина процента Simple Smile Ако започне застой ги вдигаш малко. Ако пак няма минуси ги смъкваш за да се раздвижи метаболизма Peace

# 522
  • 1st floor
Какво му е на един килограм за три седмици? newsm78 Laughing И аз свалям по толкова, когато свалям...ще взема да поброя и аз, че се застопорих на едно място и не мърдам...а искам още килце-две да смъкна. По груби сметки, сега се движа около 2000 и то с доста въглехидрати. Ще се целя в 1500 и В под 40%.

# 523
  • София
Ами при положение, че трябва да сваля над 50 килограма е нищожно
Какво му е на един килограм за три седмици? newsm78 Laughing И аз свалям по толкова, когато свалям...ще взема да поброя и аз, че се застопорих на едно място и не мърдам...а искам още килце-две да смъкна. По груби сметки, сега се движа около 2000 и то с доста въглехидрати. Ще се целя в 1500 и В под 40%.

# 524
  • 1st floor
Щом мислих, че си минала на икономичен режим - вкарай два-три дена повечко храна, но не боклуци. Увели до към 2000 ккал на ден и нещата ще потръгнат отново. Изпитано е! Wink

Общи условия

Активация на акаунт