Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 891
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, благодаря ви много!
Отчаяхте ме. Tired Не знам защо така ме влекат ремонти и обзавеждане, а така се бях ентусиазирала. И аз си мисля, че с автолака ще стои много лъснато и може да заприлича на онези стааари, бели гардеробчета с витринки.
Не мога да добия представа от снимките каква е повърхността след боядисването. Примерно ако се разлее чаша сок, ще може ли да се почисти, без да останат петна/оцветяване? С мокра кърпа ли се почиства?
Мимозка, твоята боя беше алкидна на водна основа, нали? А каква марка?
Да, моята е алкидна на водна основа, ULTRALAC AQUA на Хротекс /гръцка/.

# 466
Трънка, мерси за пояснението   bouquet

Рали,
алкидна на водна основа
такова животно няма  Wink Бята е или алкидна, или акрилна на водна основа  Peace
Е, аре ся!  Whistling Как да няма - моята си е алкидна и се разрежда /по желание/ с вода  Peace смени магазина!  hahaha Както вече коментирах в предишни постове също не мирише  Peace

# 467
1. 2кутии алкидна боя на водна основа Хротекс цвят GG-759 - 13.50лв./1бр.

Горното го копнах от Мимозка. newsm78
Преди да съм изчела постовете си намерила моя, само да допълня, че май боята е около 15,00лв., а на мен ми правят 10% отстъпка като редовен клиент  Mr. Green
Изобщо не е техническа грешка - боята, която ползвам е АЛКИДНА ѝко си спомняте го разбрах след първата ръка на масичката и изпаднах в паника... Crazy Със ситни буквички в скобки си пише alcyd
Ето и от официалния им сайт Oικολογικό αλκυδικό βερνικόχρωμα (ριπολίνη) νερού οικοδομών = Екология алкиден емайллак (емайл) на строеж вода
Айде и на Енглиш  Mr. Green
ecological water-bazed alkyd enamel paint for interior/exterior use on wood and metal surfaces=екологична вода-bazed алкиден емайллак боя за интериор / екстериор използване на дървени и метални повърхности
 Whistling Whistling Whistling

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 14:13 от mimoza7710

# 468
Ми добре, аз няма да споря  Peace Няма и да търся "алкидна" боя на водна основа. Наистина мислех, че грешката ти е техническа, може пък на производителите да е техническа грешката  Mr. Green

# 469
Благодаря, Мимозка! Hug
Ще пробвам на по скрито място да видя, как ще е. Страх ме е да не задържа петна, а лак никак не искам да има.

# 470
Ми добре, аз няма да споря  Peace Няма и да търся "алкидна" боя на водна основа. Наистина мислех, че грешката ти е техническа, може пък на производителите да е техническа грешката  Mr. Green
аличка, аз също нямам за цел да споря, но нека е ясно  Peace Няма как производител да напляска милиони кутии с техническа грешка, а и в официалния им сайт ще да е грешка....Боите са толкова напреднали вече, че след като е на водна основа май наистина не е от значение дали е акрилна или алкидна  Peace

# 471
ОК, нека да не спорим наистина   bouquet Не е важно каква е боята, а че си сътворила чудеса с нея  Hug

# 472
Натворила съм ги аз едни... ooooh! От одеве се боря с една таМбуретка смотана...ама до немай къде! На нея ще се уча да тапицирам, ама с корпуса изпаднах в шах Sad Мислех да го боядисвам, но целия е в нещо като фолио и се люпи, а отдолу ПДЧ /трици Mr. Green / върху тва чудо боя нЕма се задържи, а и страните да тапицирам ще стане боза ми се струва...трябва да измисля нещо  newsm78 Tired

# 473
Хайде, де - това ли ще ти се опре  Flutter Сигурна съм, че ще се справиш  Peace С нетърпение чакам тапицирането. С такер ли планираш да стане?

# 474
Първия ми опит в преобразяването:

Скрит текст:

# 475
Хайде, де - това ли ще ти се опре  Flutter Сигурна съм, че ще се справиш  Peace С нетърпение чакам тапицирането. С такер ли планираш да стане?
Ужаст! Защо така ми се дублират постовете ?! Сигурно защото пиша през мобилния Sad
Хайде, де - това ли ще ти се опре  Flutter Сигурна съм, че ще се справиш  Peace С нетърпение чакам тапицирането. С такер ли планираш да стане?
Оооо, няма и се дам! Не знае с кой си има работа Mr. Green
Да, с такер планирам даже електрически си намерих да не се мъча и да не издам багажа без време, че има много кво да се работи Grinning Докато умувах къде да занеса да ми облекат копчета си ги направих сама - къв кеф само! Crazy
Бънислава, разкошно е леглото и няма как да не е кат е интересен модела и свестен материала! Останалото зависи от теб и си се справила перфектно!

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 19:25 от mimoza7710

# 476
Момичета, от утре ме чака и другото такова, бяха лакиран чам - старите легла от детската на мъжо.
Та... матирахме с ММ със скоч брайт и двете, ама той хич не иска да се занимава с боядисване, постели ми, сглоби ми го и после АЗззз... пробвах с четка - несполучливо, беше ми по-удобно с дунапренено валяче. Много ми беше приятно.... ма то било много заразно това преобразяване.....

mimoza7710, благодаря!!! Ти си направила толкова много преобразявания и всички са "УАУ" страхотни!!! Не мога да те догоня  Laughing

П.П. Като ги сложим в розовата детска с матраци и т.н. (а дано) - пак ще ги снимам - нямам търпение!!!

# 477
Ми заразно е, да и вкъщи продължават да ме гледат на чомпи, но нищо Grinning Всяка сутрин очи съм отваряла в 4.30-5.00ч кафето и на нивата. Сън не ме ловеше с тая Годзила! И сега пак не ме лови - нямам ТРЕпение да разбера дали ще се справя, за мен всяко нещо е предизвикателство. Не съм веща в занаята и не го твърдя, напротив - това са първите ми стъпки също като твоите.
Надявам се след време да не открия много грешки...

# 478
Само да кажа, че от няколко години има алкидна боя, която е водоразтворима.
http://www.benjaminmoore.com/en-ca/for-your-home/product-catalog … een=793&tab=2

ADVANCE® Waterborne Interior Alkyd Paint

ADVANCE offers the application and performance of traditional oil paint in a waterborne formula that cleans up with soap and water. It is a 100% alkyd formula water-dispersible alkyd developed with proprietary new resins that keep VOCs low even after tinting. It flows and levels like a traditional alkyd with the extended open-time required to achieve high-end finishes. ADVANCE is available in unlimited colours, giving you more ways than ever to achieve the perfect look on every job.

ADVANCE Waterborne Interior Alkyd Paint - Semi-Gloss Finish (793)

Available Colours: All Colours, Ready Mix White

Sheen (or Gloss): Semi-Gloss

Cleanup: Soap and Water

Resin Type: Water Reducible Alkyd

Recommended Use: Interior

# 479
Аз да питам,отново,с дунапренено или с велурено валяче?
Купих велурено , но ми оставя власинки, и не покрива толкова добре, започнах с четката ужас Sick Утре ще купя дунапренено да видя.

И да ви питам нещо извън темата,купих нов капак за тоалетната,но няма дупки за винтовете,как се процедира?

Общи условия

Активация на акаунт