Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 460
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Cesari, би ли споделила сивата мазилка каква е.
Мога да ти отговоря за мазилката вместо Cesari,тъй като преди няколко дена я направихме.Казва се Сахара,прави се бързо,лесно,не е много евтина и е ефектна.На изкуствено осветление става по-лъскава,докато денем приятно се вписва в боядисаните стени(те и мазилката са в един цвят).Мазилката съм поставила като акцент на едни арки.Ако се интересуваш повече,ще снимам и ще пиша цените.Пясъкът може да бъде ситен и едър,ние избрахме ситния.Много си я харесваме!

# 61
Привет, хванах се вече с проект "трапезария", много ме е шубе дали ще се получи номерът. Решила съм да пребоядисам столовете, да ги претапицирам и да им направя декупаж... Масата също, но нея последна. Купих бяла боя, четки, валяче, днес отидох за плат, харесах един, но се оказа, че това, което съм харесала е обратната страна. Предната хич не ми хареса и реших просто да го сложа на обратно, какво пък толкова Simple Smile Взех и салфетки за декупаж, вързах ги цветово спрямо плата. Доволна съм. Сложих малчо да спинка, за да не се налага да ми помага и се заех с първия стол. Разфасовах го, бях решила да ползвам същия пълнеж, но той се оказа нещо като слама в отвратително състояние, затова ще помоля за съвет какъв пълнеж да сложа и от къде да го купя... Сложих една ръка боя на стола и докато съхне се хванах да изрязвам салфетки за декупажа... За днес това ще ми е работата, че вече е време дреби да се събужда. Слагам малко снимков материал, за да ви покажа какво правя... Отворена съм за съвети и насоки всякакви... Зная, че искам да стане готино накрая, но как да го постигна още идея си нямам Simple Smile
http://marvuniq.snimka.bg/hobby/proekt-quot-trapezariya-quot.815830.33075315

# 62
  • Бургас
Момичета, бях в Практикер и не ми помогнаха с идеи нито за боя за теракот, нито с идеи за наранено иноксово покритие - само някакво спрейче, с което обаче покритието ставало неравномерно. За инокс не помня да е с поменавано в темата, не е и мебел де ;–), но за боядисване на плочки някой писа, но в хипермаркета ме гледаха като изпаднали..

Аз писах за боядисване на плочки  Simple Smile
Банята на вилата я боядисах цялата, сега е лакирана наполовина, плота е лакиран два пъти, тествах  гос разни метални кофи отгоре, за сега не е мръднал

# 63
От къде я купи? Така и не намерих, а и лошото в случая при мен е, че има и няколко спукани, а това няма как да се прикрие с боя Tired

# 64
  • Бургас
От къде я купи? Така и не намерих, а и лошото в случая при мен е, че има и няколко спукани, а това няма как да се прикрие с боя Tired

Първо почистваш плочките с влажен парцал, след това намазваш с бороконтакт /едно розово/ след час и половина два боядисваш с боя на водна основа./моята е на Декоратор, има едно жирафче на кутията/ В който и магазин да отидеш, никой няма да ти препоръча боя за плочки. След като изсъхна лакирах една ръка лак на Леко - лазурен лак за дърво на Оргахим, а на плота две ръце. Ето как изглежда нелакирана http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.31656369

Залепихте ли фолиото? Simple Smile

# 65
Мда, пукнатите плочки съвсем ще си личат, отказвам се от този вариант. До фолиото не сме стигнали, тъй като майсторът още не е довършил, а ме размотава трета седмица и ако въобще дойде, не знам какво го чака...

И пак да попитам, ако някой има идея с какво да покрия наранен инокс, както и напукан шкаф за баня - него предполагам най-добре с автолак?

# 66
  • ту тук, ту там
Няма ли начин да декорираш върху дефекта? Магнит някакъв?! На лицето ли е, голямо ли е нараняването?

# 67
Много е, става дума за уред втора употреба и външният му вид е доста зле.

# 68
  • DE
Защо не опитате да изтъркате надрасканото, а и цялата страна с тел за съдове  newsm78 От тази по-фината. Пробвайте някъде на скрито и преценете. Ние така премахваме ръжда от рамка на велосипед  Crazy Предполагам ефекта ще е същия  Thinking

# 69
О, това не важи за инокса, става катастрофа Simple Smile

# 70
Хей, приятели, моля ви пишете ми с какво мога да напълня готовите за претапициране столчета, за да станат хубави и мекички! И от къде мога да взема въпросното нещо, с което ще ги пълня. Благодаря!

# 71
  • В полите на Пирин планина
Усмимка вземи си дунапрен поне 3 см изрежи по седалката и готово!

# 72
  • София
   Може и само дунапрен , но той се смачква и като остарее се рони и силиконова вата. Слага се морска трева един слой и отгоре може и вата и дунапрен. Всичко това съм го виждала да се продава на метър и по железарии даже и по магазини и складове за тапицерски и шивашки материали и в магазини като Баумакс и Бриколаж може би го има... не съм сигурна.

# 73
Julia_21 по твоя въпрос намерих една доооста стара тема
има добри съвети и хрумки, ако искаш прочети я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?all;topic=228226.0

боя с ефект на черна дъска, или магнитна боя няма ли да послужат, та макар и само на петното?

# 74
Фолиото струва колкото миялната Joy Ще си стои грозна, то се е видяло, благодаря за линка, все пак  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт