Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 452
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Cesari, би ли споделила сивата мазилка каква е.
Мога да ти отговоря за мазилката вместо Cesari,тъй като преди няколко дена я направихме.Казва се Сахара,прави се бързо,лесно,не е много евтина и е ефектна.На изкуствено осветление става по-лъскава,докато денем приятно се вписва в боядисаните стени(те и мазилката са в един цвят).Мазилката съм поставила като акцент на едни арки.Ако се интересуваш повече,ще снимам и ще пиша цените.Пясъкът може да бъде ситен и едър,ние избрахме ситния.Много си я харесваме!

Моля за снимки на мазилката.
Става дума за "влачена мазилка"  ,нали?

# 76
Фолиото струва колкото миялната Joy Ще си стои грозна, то се е видяло, благодаря за линка, все пак  bouquet

А Инокс спрей дали няма да свърши работа? Има и акрилни бои с инокс ефект. Разрисувай го някак, да не се набива на очи надраното. Peace

# 77
Не става равномерно, стои на облаци.

# 78
От къде я купи? Така и не намерих, а и лошото в случая при мен е, че има и няколко спукани, а това няма как да се прикрие с боя Tired
Има как. Замазваш пукнатините и фугите, където са кухи с кит или фуга, без значение какъв цвят, нали ще ги боядисваш. После минаваш с контактния грунд и накрая боя на водна основа. Лак не е нужен отгоре, само ще оскъпи проекта.
За инокса е същата работа, като преди това го надраскаш леко, без много натиск, в една посока с финно телче. След телчето: контактен грунд и боя. Тъкмо ще ползваш едни и същи материали.
Ти нито даваш снимки, за да сме по- конкретни с насоките, нито казваш в какъв бюджет искаш да се вместиш, за да препоръчаме евтини, но качествени материали.
Между другото боите, които стават за цинкови и поцинковани ламарини, от типа на олуците също стават за инокс.
Не става равномерно, стои на облаци.
Става на облаци или на вадички при хора, които нямат опитната ръка да пръскат със спрей. Трябва мнооого опит за равномерност- да уловиш разстоянието и скоростта на движение на ръката, да пръскаш само хоризонтално или вертикално и никога в кръг. И т.н.

# 79
СедеФка , а да знаеш върху никелирано с избила ръжда тук-там какво може да се сложи? Пробвах с един сребрист спрей на малък участък, не стана лошо, но се драска много лесно. Уж го понадрах с шкурка.

# 80
      Усмивка, ако си в София, има магазинче за дунапрен и под. на бившата спирка на авт. 63 на бул "Ив. Гешов".., недалеч от кръстовището с "Цар Борис ".

# 81
Е, мислех, че е ясно, че щом се касае за уред за 100-ина лева и бюджета е ясен Simple Smile Може и да се престраша да опитам по-натам, благодаря за съветите на всички!

# 82
СедеФка , а да знаеш върху никелирано с избила ръжда тук-там какво може да се сложи? Пробвах с един сребрист спрей на малък участък, не стана лошо, но се драска много лесно. Уж го понадрах с шкурка.
Всички бои за метал 3:1 стават и за никел. Аз мразя спрея, той е като за издаване на продукт, да е красиво за малко, но е нетраен.
Едно столче с никелирани крака и мнооого ръжда по тях го почистих хубаво с шкурка от ръждата и надигналите се люспи никел, намазах го контактен грунд, отгоре 2-3 ръце остатъчен латекс и накрая 2 ръце безцветен лак. Това преди близо 2г. Ми още е като ново. Eто нагледно:
- преди - http://media.snimka.bg/s1/0454/027151988.jpg?r=0
- след - http://media.snimka.bg/s1/0454/027151994.jpg?r=0    http://media.snimka.bg/s1/0454/027152029.jpg?r=0
Същото е и за инокса.

# 83
Е, мислех, че е ясно, че щом се касае за уред за 100-ина лева и бюджета е ясен Simple Smile Може и да се престраша да опитам по-натам, благодаря за съветите на всички!
Ако имаш останал латекс е още по- евтино. Само ще дадеш парички за Бороконтакта и безцветен лак за над латекса. Ще си спестиш боята. Говоря за съдомиялната. Пък на по- следващ етап ще си купиш боя за банята.
Винаги има начин, няма по- изобретателен скъперник от българина Joy

# 84
Има ли латекс иноксов цвят? И друго се чудя, ако не се сложи слой лак, не се ли захабява бързо, говоря за плочките. Някак си не си представям да сложа само грунд, боя и после да удържат на ежедневно ходене и миене, става дума за подов теракот, май не споменах, а не са плочки за баня.

# 85
Има ли латекс иноксов цвят? И друго се чудя, ако не се сложи слой лак, не се ли захабява бързо, говоря за плочките. Някак си не си представям да сложа само грунд, боя и после да удържат на ежедневно ходене и миене, става дума за подов теракот, май не споменах, а не са плочки за баня.
Щом са подови НИКАКЪВ лак- ще се пребие някой Naughty Ще си купиш боя за бетон- няма мърдане. Насяш 3 ръце, като между ръцете изчакваш по 24ч. за идеално изсъхване и ще изкарат мин. 5г.

# 86
Да имаше на кой да командировам детето, че три дни да не се ползва кухня: там е споменатият теракот- хапсурд Grinning Седеф, ти си същинска енциклопедия, благодаря сърдечно за търпението и подробните съвети!

# 87

СедеФ, хиляди благодарности! Направо си бисер, диамант или рубин!  bouquet Изкопирах си всичко от последните ти постинги, че докато почна, току виж съм забравила кое, как и след кое, пък и нови неща научх, може да дотрябват.  Peace  Аз се хванах о спрея, защото по цвят беше най-близо до никела, но явно ще стане бързата работа срам за майстора. То пък един майстор Embarassed........ама хайде. Добре, че ви има тези, дето знаете и помагате!  bouquet

# 88
Да имаше на кой да командировам детето, че три дни да не се ползва кухня: там е споменатият теракот- хапсурд Grinning Седеф, ти си същинска енциклопедия, благодаря сърдечно за търпението и подробните съвети!
Ааа, гледай сега. Вечер приспиваш досадничето, намазваш с контактния грунд с четка обилно участък, който след час ще можеш да обхванеш с протегната ръка и след това го намазваш с боята.  Сутринта ще е изсъхнал и ще може да се ходи по него без да се влачат обаче столове и маси. На следващата вечер го повтаряш с боята и си лягаш. На третата сутрин, ако ти е харесало с 2-те ръце подготвяш за вечерта следващия участък. И така за 7-10 дни /не знам колко кв. е пода/ ще стане проекта. Е, дори и да има детска стъпка някъде, тя ще е по- скоро ефект, отколкото дефект hahaha  и не, няма латекс иноксов цвят, това си е сиво. Лакпром имат боя Брокат като завършващ ефект, но е скъпа и няма да ти свърши работа.

СедеФ, хиляди благодарности! Направо си бисер, диамант или рубин!  bouquet Изкопирах си всичко от последните ти постинги, че докато почна, току виж съм забравила кое, как и след кое, пък и нови неща научх, може да дотрябват.  Peace  Аз се хванах о спрея, защото по цвят беше най-близо до никела, но явно ще стане бързата работа срам за майстора. То пък един майстор Embarassed........ама хайде. Добре, че ви има тези, дето знаете и помагате!  bouquet
 Embarassed Embarassed Embarassed Айде сега, начи! За повече акъл- у фейсО https://www.facebook.com/groups/245497108902829/

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 00:01 от СедеФка

# 89

Добре че се появяваш и тук, щот аз фейс нямам, нещо го недолюбвам. Grinning За по-сигурно си направих папка Съветите на Седефка! Laughing  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт