Нашите кухни - тема 53

• 95 105
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • В градината...
Забравих да дам линк http://www.dulux.com.au/colour/colour-wall

# 256
Момичета аз приключих с ремонта на кухнята. След два месеца и половина имам страхотна кухня. Тези дни ще я пусна да я видите. Много останах доволна от майстора и от всичко. Вчера последно дойде и масата и столовете и наредих всичко. За сега всичко ми е удобно и на една ръка разстояние точно както го исках. Peace

# 257
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета аз приключих с ремонта на кухнята. След два месеца и половина имам страхотна кухня. Тези дни ще я пусна да я видите. Много останах доволна от майстора и от всичко. Вчера последно дойде и масата и столовете и наредих всичко. За сега всичко ми е удобно и на една ръка разстояние точно както го исках. Peace

Честито, чакаме снимки с нетърпение  Peace

# 258
  • София
Честито!

Моята кухня също е готова.
Истава да наредя уредите и да пренеса масата и столовете. Още не съм намерила подходящ вариант трапезарна маса, затова си оставам със старите. Ще имам място и за трапезария, и за остров, но имам нужда още веднъж или повече пъти да премисля точно какви остров и трапезария ще направя.

# 259
Браво на вас.

А аз тепърва я започвам.

Дали ще можете да ми помогнете с разпределението на уредите в кухнята.

Тепърва ще търся фирма-изпълнител на кухни (и там ще имам нужда от съветите ви).

Предварително благодаря за помощта.

Скрит текст:

# 260
  • Раковски
Тя тая ще е от лесните, кажи какви уреди ще имаш и къде е водата и комина (ако има).

# 261
Коминът е съборен - бил е на мястото на долния десен ъгъл. Сега абсорбаторът ще излиза някъде в дясно на схемата, след носещата стена (цялата част след носещата стена ще е усвоената тераса).

Водата - трябва да е в дъното на схемата, в дясно от вратата.

Желателно е да има пералня, миялна, хладилник, фурна, котлони, абсорбатор.

shadowman  много съм ти благодарна!

# 262
  • Раковски
Кухнята ще е 3,40/3,40? От вратата до носещата стена. Съдомиялната,пералнята и хладилника за вграждане ли ще бъдат всичките или само част от тях.

# 263
Да, 3.40/3.40. Смятам да ползвам мястото и след носещата стена - 1.20 е - може би има място за хладилник и още нещо. Идеята ми е да вградя всички уреди.

# 264
  • Раковски
 На първо четене може да се направи така, в мястото след носещата стена (1,20) се прави вграден хладилник и килер (шкаф за съхранение на продукти с рафтове, чекмеджета зад врата или изтеглящ механизъм), тук е важно има 60 см до прозореца. На същата стена може да се разположи фурната с котлоните, като фурната може да се качи на по-горно ниво. Кухнята ще стане голяма и трябва да прецените долния ред как ще е, тоест къде ще има чекмеджета (големи за съдове) и къде врати, в ъгъла се прави ъглов шкаф на буквата Г за да се оползотвори на 100% мястото. Разбирам, че водата е на стената с вратата, на тази стена може да се предвидят пералнята и съдомиялната, те трябва да са близко до водата, тоест до шкафа с мивката.
 Това на първо четене, един проект би бил добре за да се види визуално как би изглеждала цялата тази работа.

# 265
  • Балчи-Варна
момичета имам нужда от съвети помощ  Praynig
дойде време да поръчвам кухнята и сега не мога да се реша за цвета...От самото начало бях решила,че ще е мдф-лак...-това ок,исках да е изцяло бяла,само гърба на кухнята да е с контрастен цвят...обаче сега си мисля и се чудя
1.че ще е мдф-да категорично
2.но така като е бяла-на снадките където са кантовете-нали остава тънка бразда-та там няма ли да се пълни с мръсотия и да стои черно???? newsm78 
почвам да си мисля за друг цвят вратички.....
стените на кухнята са боядисани в патешко жълто,уредите за вграждане са инокс ,абсорбатора е бял. ламинат дървесен цвят....моля давайте идеи,какво,как да комбинирам.....мерси

# 266
  • Отвъд алеята зад шкафа
момичета имам нужда от съвети помощ  Praynig
дойде време да поръчвам кухнята и сега не мога да се реша за цвета...От самото начало бях решила,че ще е мдф-лак...-това ок,исках да е изцяло бяла,само гърба на кухнята да е с контрастен цвят...обаче сега си мисля и се чудя
1.че ще е мдф-да категорично
2.но така като е бяла-на снадките където са кантовете-нали остава тънка бразда-та там няма ли да се пълни с мръсотия и да стои черно???? newsm78  
почвам да си мисля за друг цвят вратички.....
стените на кухнята са боядисани в патешко жълто,уредите за вграждане са инокс ,абсорбатора е бял. ламинат дървесен цвят....моля давайте идеи,какво,как да комбинирам.....мерси

Не мисля, че кухнята ще се зацапа дотолкова, че да стои черно някъде по снадките. Според мен бял цвят е добър избор.

Аз харесвам и такава комбинация:

По принцип на жълто много отива сиво, но това е цвят, който е по-нехарактерен:

# 267
  • sofia
МДФ не се ли боядисва изцяло и ръба си стои леко заоблен? Мисля, че само ПДЧ-то се кантира.
Поне това са ми наблюденията от мострите по магазините.
Иначе пълненето с мърсотия не мога да си го представя  newsm78

# 268
  • Раковски
МДФ-а се използва за основа на лъскавите плочи като акрил, полиглос, полиестер, пвц фолио и подобни които се режат и кантират, мдф се и боядисва

# 269
Здравейте, искам да попитам някой купувал ли е модулна кухня? Трябва ми долен шкаф за мивка с едно кухо с дължина 80, най-много 90 см, но всички които гледам са или 100 или 110 см, а мястото ми е ограничено. Чудя се ако взема шкаф 100 см, някой майстор дали не може да ми го резне до 80 см newsm78
Ето за такъв шкаф питам
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт