Нашите кухни - тема 53

• 95 567
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Никой не се изказа за аспиратори  Laughing Може би сте коментирали преди...

Сега да питам за идея.
Какво да измислим като вид временна батерия за мивка в кухнята newsm78 Т.е. идеята е,че веднага няма да почна да си правя кухнята,а ще ми трябва мивка за съдовете.Та...т.к. е нова строителство няма стара такава да я ползвам.
Мислим да вземем стар шкаф с мивка,но батерията как да направим Thinking

# 556
Къде ти е батерията- на стената или на плота?

# 557
  • Пловдив
Ами...по принцип ще е на плота,но това като я правим цялостно кухнята.Сега не мога да си го представя как ще е  Rolling Eyes

# 558
  • София
mystic woman въпросът е откъде са подведени тръбите? Ако в момента са по-ниско от 80-85 см, значи на плота, вземате стар шкаф или нови само 1-2 модула, някаква китайска батерия за 20-на лв. /шумни са, но иначе си работят/.
За аспиратора - каква е квадратурата на помещението, то от това зависи. За вграждане, стенен, каминен тип, какъв предпочитате?  Разгледай на Тека, добри са, на добри цени и малко по-нешумни от марковите Фабер примерно  Simple Smile

# 559
  • Пловдив
 Peace Благодаря!Да,нещо такова ще е с мивката,по-ниско са.

А помещението общо с кухн.кът е към 28кв.м.Само кухнята е 5,90кв.

# 560
  • Варна
Здравейте момичета,някой случйно да си е правил сам (ММ де Simple Smile) кухнята?
Искаме да сменяме нашата,правена и о**ана от майстор преди 8 години.Не ни се рискува с "майстори" пак,а за фирма няма финанси.ММ смята,че може да се справи и не била такава голяма философия.Дали тук има минали по този път да споделят?
П.П И все пак,свестен/ни майстор във Варна,който да работи перфектно за малко/нормално пари Mr. Green?

# 561
  • ГОре на черешата...
Цитат
ММ смята,че може да се справи и не била такава голяма философия.

След това, което видях вкъщи, не смятам, че правенето на кухня НЕ е "голяма философия", напротив!

Аз съм на принципа всеки да прави това, което е учил, може и разбира, иначе специалисти по всичко - бол Wink.

# 562
  • Пловдив
И аз мисля,че не е за всеки работа  Wink Имам наблюдения,щото ММ е учил за това и го работи/като има време/.Като гледам какви са изчисленея...и смятане...нали всичко трябва да е точно,за да напаснат елементите.

п.п. Бих помогнала,но сме в Пловдив  Peace

# 563
  • на североизток от Рая
 По въпроса за кухните и правенето от мъжете ни: моят мъж би се справил с повечето неща, стига да има техниката. Всичко умее, не преувеличавам. И разсъждава, най-важното. Има забележки към работата на дърводелеца ни, но си премълчава, заради добрите отношения. Иначе газификация, ВиК инсталации, мазане, си направи сам. Плочките ги оставихме на майстор, защото не беше лепил досега. Но като видя как става, установи, че и той може, но просто по-бавно ще го свърши. Така че си зависи от мъжа , уменията му  и желанието. А когато правиш нещо за в къщи, ще има старание и ще е изпипано.

На някои майстори само името им  е"майсторе". За жалост, край мен има доста хора, които са опарени от такива "майстори".

# 564
В една фирма ми казаха, че няма проблем пералнята да се скрие зад вратичка 70см. в друга ми казват, щяла да провисне. Наистина ли при размер след 60 см трябва да се слагат две врати? вече се обърках тотално в различните фирми ми казват различни неща. до сега няма такива, които на 100% да могат да изпълнят това, което искам.

# 565
  • София
Втори път не бих поискала половинката ми да прави кухня. Златни ръце има. Всичко каквото захване му се получава и кухнята му се получи, но - не. Не сучайно има хора, които правят кухни и им се плаща за тази цел. Да, приятно е да си гледаш кухнята и да знаеш, че сам си си я направил, но не искам да си представям ако кухнята не беше от ИКЕА и трябваше да разнасяме плоскости за рязане, кантиране, разпробиване... От една страна би отнело доста повече време, а от друга страна би усложнило доста повече изчисленията и всичко. 

# 566
Момичета, дайте съвет за аспиратор - Тека или Пирамис?

Спряла съм се на два мощни модела, защото имам мнооооого дълъг път (около 3 м и с 3-4 чупки по 90 градуса) без да знам дали мощността ще компенсира това. Но ми се иска и да не е много шумен, защото помещението е най-обитаваното от всички вкъщи.

http://www.meritbg.com/52211/items/itemId/20623/categoryId/7172

http://www.meritbg.com/52211/items/itemId/16101/categoryId/7176

И изобщо много ме обърква това, че в техническите данни двете фирми дават различни числа:
Тека:

"Максимален капацитет",
"Капацитет при свободен изход"'
"Капацитет по UNE-EN-61591",

а Пирамис - само    "Капацитет".

Знаете ли "пирамиското" капацитет на кой показател на Тека отговаря?...  newsm78

# 567
"Капацитет по UNE-EN-61591"

# 568
  • Варна
Lorenca, сигурна ли си? Дълго време проучвах аспираторите и в сайта на Пирамис никъде не беше упоменато, че въпросния капацитет е по Европейския стандарт.  newsm78

# 569
Lady April ,

Така съм чела.
Аз съм с Фабер Simple Smile Там е един показател.

Доп.

Извадка от каталога за абсорбатори на Тека

Абсорбационен капацитет според Норма UNE EN 61591
Измерва се абсорбационния капацитет на абсорбаторите Тека според нормата UNE EN 61591, при следните стандартни условия за обем 3 м³ и налягане 15 Pa в стандартна инсталация при 30 см въздушен изход с вертикална тръба 1 метър, извивка на 90 градуса и хоризантална тръба 1 метър.

Капацитет на абсорбатора при свободен изход
Измерва се капацитета на изхода на абсорбатора без никаква инсталация.

Максимален капацитет на засмукване
Максималният капацитет на засмукване е теоретичния капацитет, който мотора може да генерира при оптимални условия.

Общи условия

Активация на акаунт