Нашите кухни - тема 53

• 94 665
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
  • Раковски
Може и да стане, но вратите трябва да са прави, не заоблени. Свободностоящите хладилници сложени в шкаф умират по-бързо. Друг проблем е, че шкафа ще е широк (над 60 см) и по-дълбок и ще настърча пред другите шкафове.

# 676
Здравеите, имам казус който не знам как да го реша - правим нова кухня, обаче не искам да сменям хладилника. Дали мога на хладилника си да монтирам нови врати като за вградените хладилници , които се закачат на дървената плоскост/врата/ ? Не ми се иска сводобностоящият хладилник да го вкарвам в шкаф - да отварям една врата, после друга. и знаете ли къде се продават само врати?

Когато хладилника е вграден в шкаф вратичката му посредством механизъм се закрепя към вратата на шкафа и се отварят заедно с едно движение. Въобще не е проблем според мен, но както прецениш. Във всеки по-голям магазин за мебели би могла да го видиш нагледно имат изложени хладилници вградени в шкаф и сама да се убедиш, че не е толкова гадно.

# 677
те самите врати са заоблени и не може да се закачат...според мен  Rolling Eyesа на вградените  хладилници вратите са прави. Хладилника не е стар - Индезит е , но ми се ще да не се вижда - бял е , а другите ел. уреди са иноксови.....или да смена вратите с иноксови, а страниците с ПДЧ и без гръбче, за по - добра вентилазия? newsm78

# 678
  • Пловдив
Има и друг вариант, да го облепите с фолио, но трябва да се направи много хубаво, за да не стане на мехурчета. Ето, намерих и тема по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228226.0;topicrefid=20  Peace

# 679
  • Варна
Здравеите, имам казус който не знам как да го реша - правим нова кухня, обаче не искам да сменям хладилника. Дали мога на хладилника си да монтирам нови врати като за вградените хладилници , които се закачат на дървената плоскост/врата/ ? Не ми се иска сводобностоящият хладилник да го вкарвам в шкаф - да отварям една врата, после друга. и знаете ли къде се продават само врати?
Моя хладилник е точно така-вкаран в шкаф защото е доста стар и нямах възможност да го сменя като правихме кухнята. Вече година няма проблеми, отзад шкафа няма гръб за по добра вентилация. Моята кухня прави 3 чупки, на 3 стени е и не си личи толкова че шкафа е малко по-дълбок. Единственото неудобство е че отварям две врати. Но визуално изглежда много добре.

# 680
Момичета,  за тези които сте решили да правите барплот в кухнята имайте предвид, че барплота много намалява стаята визуално, което на проекта не личи и непрекъснатото му заобикаляне започва да дразни по някое време. Аз ползвах кухня с барплот на който имаше мивка над 10 години и стаята изглеждаше като кутийка. Сега като го махнах видях многото предимства без него. Стаята изглежда просторна и широка и е много по удобно без него, защото на ден се налага да го заобикаляш по над 15 пъти. Така, че ако имате достатъчно място за мен кухня на буквата Г е в пъти по практична. Освен разположението на уредите трябва да се помисли и за разположението на шкафовете според това какво ще се слага вътре. Аз сега виждам, че успях да направя много практична кухня. Около мивката и миялната съм сложила шкафовете за чиниите и посудата, а около котлона шкафовете за продуктите и подправките. Като готвя всичко ми е на една ръка разстояние, даже не е нужно да се помествам от мястото си. Друго много удобно нещо в кухнята е поставка за чинии. Аз се чудех дали да я спестя, но се указа много удобна. Виждаш всички чинии и си взимаш тази която ти трябва. Не трябва да вдигнеш 10 чинии сложени една върху друга за да извадиш най-долната. Дано да съм била полезна на всички които се чудят как е най-удобно.

# 681
Здравейте, и аз да се включа с въпрос към по опитните от вас. Обикалям по различни фирми и ми казват различно мнение за долната част на кухнята - едни казват че е по добре да е МДФ а други ПДЧ. В крайна сметка кое е по устойчиво във времето? Иска ми се да нямам кантове или по скоро кантовете да бъдат нещо такова: http://www.mebeli-grudev.com/en/gallery.php  на втория ред първата снимка се виждат чекмеджетата и начина им на отваряне. Въпроса е при такова отваряне дали ако е ПДЧ с кант ще се разлепи канта след време? Моля помогнете ми Sad

# 682
  • ГОре на черешата...
Модекс нямат кант Peace.

# 683
знаете ли кои фирми във варна работят с модекс? тази която ми е фаворит за сега не работи с тях Sad

# 684
  • Варна
Може ли тези от вас, които имат фурни с пиролиза да споделят дали е това е екстра, която си заслужава. Че е хубаво да има, не споря, но чак пък толкова ли хубаво е.  Mr. Green

Интересува ме също ако такава фурна е монтирана в колона, забелязали ли сте дали се нагрява много ПДЧ-то? Чудя се дали ще е проблем за свободно стоящия хладилник, който ще е лепнат за тази колона. А и не си представям да ползвам пиролизата повече от 2-3 пъти годишно.
 Проблема ми е, че харесах 2 фурни на еднаква цена в момента, тъй като тази с пиролизата е на промоция, но на другата дизайна много ме грабва. Иначе другите им характеристики са идентични. И се чудя, дали пък е такова предимство пиролизата, за да направя компромис с визията.  newsm78

# 685
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз купих фурна с пиролиза на Аристон Хот Пойнт, но все още не е монтирана. Ти на кои марки гледаш?

# 686
Може ли тези от вас, които имат фурни с пиролиза да споделят дали е това е екстра, която си заслужава. Че е хубаво да има, не споря, но чак пък толкова ли хубаво е.  Mr. Green

Интересува ме също ако такава фурна е монтирана в колона, забелязали ли сте дали се нагрява много ПДЧ-то? Чудя се дали ще е проблем за свободно стоящия хладилник, който ще е лепнат за тази колона. А и не си представям да ползвам пиролизата повече от 2-3 пъти годишно.
 Проблема ми е, че харесах 2 фурни на еднаква цена в момента, тъй като тази с пиролизата е на промоция, но на другата дизайна много ме грабва. Иначе другите им характеристики са идентични. И се чудя, дали пък е такова предимство пиролизата, за да направя компромис с визията.  newsm78
Ползвам фурна с пиролиза от година и половина....е няма такова улеснение! Пускам и на сутринта само забърсвам с влажна кърпа, става като нова Simple Smile с препарат и на ръка никога не съм постигала такова качество на почистване, пък и става без грам усилие Simple Smile не съжалявам нито за стотинка за тази
фурна, така че съветвам с чиста съвест  Peace колкото до това колко често ще се ползва пиролизата зависи колко често готвиш и колко е замърсена фурната. Фурната сама си преценява кога е дошъл момента за чистене и изписва това на дисплея  Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 17:09 от huliganka

# 687
  • Варна
С пиролизата е на Електролукс
http://www.technopolis.bg/b2c/details/707534/P11110101~1/Furna-z … OLUX-EOC-3430-COX

Другата, която хапесвам като визия доста повече е на Candy
http://www.technopolis.bg/b2c/details/708610/P11110101~1/Furna-z … 25-VX-/-MAXI-OVEN
https://www.youtube.com/watch?v=zjkgP6Z3CfA

За Канди прочетох хубави неща, италиански са и някак ми вдъхват доверие. Електролукса е ясен, то си е едно от най-хубавите на БГ пазара. Другото, което ме дърпа към Канди е (но не съм сигурна, тъй като не откривам точно описание на функциите), че при нея май има функция долен реотан с вентилатор, а при Електролукса май няма. Някой ако има тези фурни да каже.  Praynig

За пиролизата съм убедена, че никой не съжалява. Въпросът е, толкова ли хубаво е, вече държите ли фурните ви да имат задължително пиролиза. Иначе, с изключение на лятото, готвя само на фурна, но пък не съм някакъв вихър в кухнята. С постоянно зает мъж и злоядо дете как да е иначе.  Mr. Green Но пък знае ли човек, това ми е първата собствена кухня, може да ми дойде някаква особена муза за готвене.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 17:52 от Lady April

# 688
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз взех тази - http://zora.bg/hotpoint-ariston/fk-1039el-p.20-xha-s/19223

Чистенето на фурна е в топ 3 на най-омразните ми домакински задължения, а готвя много на фурна. Така че се надявам пиролитичното почистване да си заслужава разликата в цената.

# 689
  • Варна
Gadamer, много е хубава фурната.  Peace

Аз се поправям за Електролукса, има си долен нагревател + вентилатор.
"Функции за готвене на фурната: Горен нагревател + грил + вентилатор, Грил, Осветление, Горен + долен нагревател, Горен нагревател + грил, Вентилатор + пръстеновидна зона, Вентилатор + пръстеновидна зона + долен нагревател, Вентилатор + осветление, Дъно".

Общи условия

Активация на акаунт