Нашите кухни - тема 53

• 95 034
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
  • В градината...
а за "среден нюанс" дъб сонома става

# 76
  • софия
Да се включа за аспираторите, имам Тека CNL2002, стар модел е, не зная дали още се намира.
Нооо, толкова шумно чудовище...направо ми иде понякога с голи ръце да го изскубя от шкафа  Crazy
Предишния ми беше Фабер и беше доста по-тих.

# 77
  • Пловдив
Какво ще кажете за такъв тип перденца в кухня. На мен са ми много симпатични. Е не в тези цветове

# 78
Много ми харесват на мен точно този тип пердета. Ние имаме един голям прозорец в кухнята, който е по-скоро от страната на къта с трапезната маса. Понеже прозорецът гледа към двора и се вижда зеленина и нищо друго, обмислям да сложа точно такива перденца, за да не се загуби ефекта от свежата гледка и все пак да запазим естествената светлина на помещението.
Нашата кухня ще бъде свързана с хола и трапезарията под формата на буквата Г, като късата страна на г-то е кухненският бокс с трапезарията, а дългата - холът. Трапезната маса идва като свързващ елемент между двете, заедно с един малък шкаф тип бар плот, който от страната на хола ще има витрина с интересен дизайн, а над него ще висят чаши за вино. От страната на кухнята бар плотът ще бъде като кът за правене на кафе. За съжаление нямам 3 Д проект да покажа, надявам се че си го представяте.
Въпросът ми е при такова разположение какво мислите за различни цветови комбинации на кухнята и хола? Тоест, кухнята планираме да бъде в по-светлата гама, а холът (диван, секция, холна маса) - в по-тъмната. Бар плотът ще бъде съобразен с цветовете на хола, това е сигурно, само още се чудя за трапезната маса, но мисля и тя да бъде тъмна. От хола няма пряка видимост към кухнята - ще се вижда крайният шкаф с фурната и микровълновата.

# 79
И ние вече сме накрая на ремонта. Кухнята ще дойде към средата на месеца  нямам търпение вече. А и толкова време без кухня е много кофти. С готвенето се оправям някак си, но миенето на чинии в банята е много неудобно. Още малко и се надявам после да имам една много удобна кухня.

# 80
  • В градината...
Мерита, това не са ли римски щори  newsm78

Скрит текст:

# 81
# 82
Здравейте, дами  Flutter
Имам един бърз въпрос - предстои ни поръчка на кухня и искаме да е от дърво, но някои хора твърдят, че "не си заслужава", защото дървото се "подувало" и изгнивало в течение на годините на употреба. Някой има ли представа дали това е така, за да се спрем "у време", както се казва  newsm78

# 83
  • София
Защо ги слушаш? Винаги ще има хора "за" и "против" едно нещо. Единственият минус на дървото е, че е доста скъпо дори само вратичките да са масивни. След като сте преценили, че можете да си го позволите - действай. Ако е обработено както трябва дървото се отплаща с поколения. Кухня с вратички от масив изглеждат като нови след пповече от 15 години употреба при нашите.

# 84
  • Русе
Естествено, че ще си я направите както ви харесва. Как ще слушате други хора. Моят опит с цената на масива е, че не е кой знае колко повече от скъпото пдч, лакираните разни там неща (дето не можеш да ме накараш да си ги вкарам вкъщи). Веднъж най-вероятно ще правиш кухня, така че си я направи на теб да ти харесва. Мен никой не можа да ме спре да си направя масив максимално всичко вкъщи - дограми, под, кухня, хол (следват спалня и детски). По-добре бавно, но както искам. На двора продължаваме с масива Simple Smile.

# 85
Здравейте, някой правил ли е мебели, кухня при Ломбардо, София?

# 86
  • В градината...
Ако кухненските вратички са от масив /дъб, който е едно от най-добрите дървесини/, една вратичка 60/70 е около 100лв. Ако вратичката е от ПДЧ /при една сравнително висока цена на ПДЧ от 100лв. за плоча, защото има и по 70 да речем/, вратичка с тези размери с рязане и кантене излиза около 20лв.
Разликата е 5 пъти приблизително.

# 87
Много ви благодаря за отделеното време, момичета  Peace В събота ще поръчаме нашата дървена кухня, дано да останем доволни  Praynig

# 88
  • София
Здравейте, гледам последните няколко страници сте коментирали настилки имитация на дърво.
В  къщи сложихме лалинат, като само под кухнята е гранитогрес и двете настилки се срещат малко преди крачетата на шкафовете и с декоративната летва отпред се крие този преход. Доволна съм от решението за "дърво" в кухнята, тъй като ходя боса и не ми е студено сега. Изпускала съм разни тежки неща и още не съм успяла да го нараня . И за да е съвсем реклама ще кажа, че е на Егер, серията с малките ламели с 4-странна фаска.  
Ето как изглежда до шкафовете. Между другото тук се вижда как осветява ЛЕД лентата, за която не е вкопана:
 http://media.snimka.bg/s1/2396/031036261.jpg?r=0
ето и самата ЛЕД лента скрита от Г-образната лайсна
http://media.snimka.bg/s1/2399/031041269.jpg?r=0

ЙоТо, не само дървото, но и другите дървесини могат да се подуят (ако се наранят или не са добре изработени и се намокри)

И да се оплача на свеки са и направили кухня, ама "ма'сторите" са си оставили ръцете до раменете и са и одрали кожата.
Първо бяха проблеми с техниката - за пореден път се убеждавам нищо - от Лекс груп. Добре и думах аз "вземи си Беко" ама като не слуша. 3 пъти и сменяли фурната накрая е инокс вместо бяла и пак има разминаване между вратата и панела. Абсорбаторът мяука колкото да загарне е работи, нищо не усеща като си сложиш ръката.
Оказа се, че моята и нейната кухня няма почти разлика в цената за еднаква дължина, при положение, че при мен материала е по-скъп, имам няколко по-завъртяни механизми (за около 300 лв.) + моя хладилник е вграден, отгоре на всичко са сложили най-тънкия кант. Ама мъжо вика "мълчи, всичко е супер, че ще вдигне кръвното." Недомислици бол, неизпипани неща също. И това фирма с опит и традиции в провинцията. Embarassed

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 16:57 от Desem

# 89
  • Русе
Не е съвсем така цената. За една и съща кухня ми искаха 5000 лв за хубаво ПДЧ (без барплота, колона, осветление и някои детайли). Масивът ми излезе по-малко 7000 лв като масив освен вратите са и козирка на тавана, масивна греда, бар плот, детайли, които от пдч не могат да станат такива каквито аз искам, обличане на прозореца. Кухнята е 9 м. Това определено не е  5 пъти разлика в цената.
И има голяма разлика в цената на масива от фирма - прекупвач и фирма производител.

Общи условия

Активация на акаунт