Нашите кухни - тема 53

• 95 096
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде на път....
t_ilieva, кухнята на снимката с вратички от масив или МДФ е?

МДФ фурнир явор.  Peace

# 196
  • Стара Загора
Здравей те на всички.Днес получих проекта си и искам да си кажи те мнението си

# 197
  • Стара Загора
Нещо не успях да ги пусна и пак ще пробвам
http://nelinka1.snimka.bg/holidays/kuhnya-proekti.454348.33201064

# 198
  • Отвъд алеята зад шкафа

Много е хубав проектът на кухнята  Peace

# 199
  • София
nelinka_stz, на пръв поглед изглежда много приятно. Лично аз бих предпочела да оставя свободно мясот от двете страни на керамичния плот.

# 200
  • Раковски
Здравейте, предстои ни да поръчаме кухня и имам следната идея:
- врати на горни шкафове - МДФ лак - бял(или крем)
- врати на долни шкафове - ПДЧ - бяло мат(или крем) с релеф(дървесен)
- плот и гръб - дървесен цвят тъмен дъб.
Какво мислите за различните материали на вратичките - горни лак  и долни мат?
Измислихме го така, т.к. горните врати се ползват по-рядко и няма да се зацапват много, а долните, които се зацапват повече ще са по-удобни за почистване от ПДЧ матирано, няма да остават пръсти... а и няма да е прекалено "лакирана" кухнята.

Кажете какво имате предвид мдф лак, боядисан МДФ или готов лъскав материал (акрил, полиглос, полиестер и други производни)

# 201
Относно разликата да почистваш лак (гланцова повърхност) или пдч мат. Ние имаме гланцова(акрил май беше), бяла. Е, няма по- лесно чистене за мен. С едно минаване с мокра кърпичка всичко е готово. А и на бялото пръстчета не си личат почти, не е като другите цветове. Чистила съм и мат пдч, с дървесен релеф и без, нищо общо няма. Ако не ви харесва лакирания ефект, препоръчвам мат боя. Също се чисти много лесно.
Вие си знаете най- добре кое ще ви хареса, дадох мнение само за почистването.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 09:29 от Kua

# 202
  • Пловдив
nelinka_stz доста е шик Simple Smile

# 203
  • sofia
От чисто практична гледна точка - така поставени спотовете на тавана в кухнята се обезсмислят, защото, когато някой застане до плота горните шкафове ще спират светлината към плота, а и човекът също ще пречи (ще му светят на темето).

Като "окастрен" ми изглежда горния ред. Нека дизайнерът ви да направи визуализация и с по-високи шкафове и може и една без горен ред - също ще изглежда добре. И няма ли да е по-добре, ако се махне луфта между тавана и стената над горните шкафове? Освен, ако няма някаква функция.

ПП: Забележките не са към теб, а към "дизайнерските" решения, които много често са в противоречие с елементарната практичност.

# 204
  • СОФИЯ

Кажете какво имате предвид мдф лак, боядисан МДФ или готов лъскав материал (акрил, полиглос, полиестер и други производни)
Конкретното предложение е за фолиран МДФ, но може и боядисан - на мен ми изглеждат еднакви, не знам каква е разликата и кое е за предпочитане. Питането ми е основно за комбинацията  горни вратички лак и долни - ПДЧ с релеф като дървесно, като цветовете ще са еднакви - бяло или крем(още не сме уточнили), дизайнерски дали е възможна такава комбинация?

# 205
  • София
Благодаря ви от сърце за мненията остава да стигнем до момента за избиране на изпълнител. Като см отново на тази тема, ще ви пиша как се развиват нещата Simple Smile
Лек ден и приятен уикенд ви желая Simple Smile

# 206
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Тук вече няколко пъти получих полезни съвети, затова отново идвам с молба. Утре, може би, ще трябва да уточним какви вратички ще слагаме на шкафчетата. Няма накъде да мърдам, този път трябва да имам решение, но все още не съм избрала конкретно.

Показвам пода:

тук не е фугиран, само за представа на цвета го показвам.
 Бихте ли дали идея какви вратички цветово биха му подхождали. Искам по-светъл нюанс на кафяво, бежово....Вратичките ще са Модекс, МДФ, само това засега мога да кажа.

# 207
  • sofia
neli mar4, нещо по-светло, както си казала бежово клонящо към слонова кост.
Имай предвид, че цветовете на плота и гърба също оказват влияние на общата картинка.
Нюансите на пода са много меки и приятни, поне на снимка.

# 208
И според мен бежаво в тъмен плот подобен на плочките (които много ми харесват).

Следя ви от извесно вереме и чета, за да събера малко инфо. Ще правим кухня за една къща. Но тъй като кухнята там ще се ползва ограничено сме с по-нисък бюджет.

# 209
  • Русе
Много светла кухня и плот и гръб максимално като пода. Харесва ми много и на мен, макар че не съм фен на плочките въобще.

Общи условия

Активация на акаунт