Нашите кухни - тема 53

• 95 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • Раковски

Кажете какво имате предвид мдф лак, боядисан МДФ или готов лъскав материал (акрил, полиглос, полиестер и други производни)
Конкретното предложение е за фолиран МДФ, но може и боядисан - на мен ми изглеждат еднакви, не знам каква е разликата и кое е за предпочитане. Питането ми е основно за комбинацията  горни вратички лак и долни - ПДЧ с релеф като дървесно, като цветовете ще са еднакви - бяло или крем(още не сме уточнили), дизайнерски дали е възможна такава комбинация?

Различни неща са фолираните и боядисаните врати.

# 211
Интересува ме някой ползвал ли е за кухненски плот и гръб цвят Малави на Егер?
http://www.asko.bg/images/novo.php?path=products/0.15224400%201349171474.jpeg

# 212
Харесва ми и егер H3739ST15 Butcher block walnut, но не мога да го намеря, в Салекс казаха, че го няма.
http://center-mebel.pl/picture/m/2/3077/1343393531.jpg

# 213
Здравейте, голямо четене падна на последните десетина теми на "Нашите кухни". Успях да направя проекта на кухнята, но не мога да реша от какъв материал да бъдат вратичките на шкафовете, така че, моля за помощ- МДФ на Модекс или ПДЧ на Кaindl.
Дайте ми предимства и недостатъци, защото се наслушах на противоречиви мнения.

# 214
  • ГОре на черешата...
Здравейте, голямо четене падна на последните десетина теми на "Нашите кухни".

А, голямо, аз изчетох всичките  Mr. Green.

Аз избрах врати Модекс - ходих по мебелните магазини, гледах, изгледах хиляди снимки в нета докато накрая просто не се влюбих безвъзвратно в една кухня. дотолкова, че моята я правя почти същата. Модекс са много красиви на външен вид, а и доколкото ми обясниха и по-здрави и качествени от ПДЧ - най-малкото нямат кант, съответно няма опасност той да се отлепи.

Каролинка, аз не бих сложила подобен декор за плот, особено за гръб - като паркет ми стои, а като влезеш в кухнята погледът ти първо се спира на гърба.

# 215
Абе гледам, че много предпочитате тези вратички Модекс, та не съм наясно те по ваши размери ли се правят или проекта трябва да се съобрази с някакви техни размери? И като срокове по-дълги ли са принципно за изработка от майсторите, отколкото с ПДЧ примерно? И естествено оскъпяването ме интересува дали е много голямо. Корпуса от какво се прави в такъв случай, ако вратичките са от модекс, някакво едноцветно пдч, или... ????

# 216
  • ГОре на черешата...
Вратите се правят по вашите размери, корпусът обикновено е от едноцветно ПДЧ, то няма смисъл и от другото, защото не се вижда. За оскъпяване - да, има, не е огромно обаче. За сроковете - то и двата варианта няма как да станат от днес за утре, въпрос на договорка си е с майстора...

# 217
някой може ли да ми каже това ПДЧ какъв цвят е /на коя фирма
http://www.leo-designbg.com/index.php?MhObg5KvM1K7QBafUBSHUNOfgN … RGrgNSzM5Obg9Wngl

# 218
Имаш право, Мариета, но не мога да се спра на подходящи гръб и плот, нищо не ме грабва, а нямам време. Би ли показала снимка на кухнята, която ти е харесала, може и на лични.

# 219
  • Раковски
http://www.leo-designbg.com/index.php?MhObg5KvM1K7QBafUBSHUNOfgN … RGrgNSzM5Obg9Wngl

1. Орех лион - Кроношпан
2 Орех дижон натур - Егер
3 Орех венеция - Каиндел
4 Орех лион - Фалко

Всички декори са с еднаква шарение, само се различават в тоновете на цветовете, едни по-светли а други по-тъмни. Според мен кухнята е с кроношпански орех лион.

# 220
  • на североизток от Рая
 Шадоумен, на нашия под какъв цвят вратички за шкафчетата би препоръчал? Имаме затруднения. Подът е имитация на дърво, дали е удачно и вратичките да са имитация на дърво. Не ги искам едноцветни, МДФ ще са, това поне знам. И искаме светъл тон. Във вторник трябва вече да кажем какво сме избрали на нашия майстор, като в капан съм.  ooooh!

Ето го пода, вече сте го виждали.  Laughing

Скрит текст:

# 221
Neli mar4 нашия под е същия като вашия само, че най тъмния цвят плочки. Аз поръчах кухня - долни шкафове дърво и горни ванилия със светъл плот и гръб. Много исках да част от кухнята да ми е дърво, защото не си падам по цветните. Така стана тъмен под, по светло дърво шкафове и отгоре най-светло. Т. като аз не успях да преценя точно цвета на дървото майстора взе една плочка и каза че ще го съчетае цвета с пода за да си отива. Кухнята ми е с малък прозорец и е тъмна и затова исках интериора да е в светлата и топлата гама. Тази седмица я чакам и дано остана доволна от резултата.

# 222
  • Раковски
Шадоумен, на нашия под какъв цвят вратички за шкафчетата би препоръчал? Имаме затруднения. Подът е имитация на дърво, дали е удачно и вратичките да са имитация на дърво. Не ги искам едноцветни, МДФ ще са, това поне знам. И искаме светъл тон. Във вторник трябва вече да кажем какво сме избрали на нашия майстор, като в капан съм.  ooooh!

Ето го пода, вече сте го виждали.  Laughing

Скрит текст:

Това ми е слабото място признавам, ся ще правя кухня в нас и вече два месеца се чудим каква ще е. Инак на това кафявото нещо бежаво винаги ще върви.

# 223
  • София

1. Орех лион - Кроношпан
2 Орех дижон натур - Егер
3 Орех венеция - Каиндел
4 Орех лион - Фалко

Всички декори са с еднаква шарение, само се различават в тоновете на цветовете, едни по-светли а други по-тъмни. Според мен кухнята е с кроношпански орех лион.

А как се постига в ъгъла на колоната (външния) да няма лайсна или да е кантирано?

# 224
  • Раковски
Детайлите се режат под 45 градуса и се слепват и всичко е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт