Отговори
# 600
  • Варна
Честито на всички с добри новини от прегледите! Simple Smile

Аз имам следния въпрос: И аз като вас от притеснение вчера на прегледа забравих да питам дали да пия още Дуфастон (беше ми го изписала за всеки случей, защото в началото имах 2 плодни сакчета, от които само едното се разви). Та така де, изпих вече 2 опаковки и се чудя дали да продължавам. Вчера на прегледа каза, че всичко вече е в норма и бебчо се развива чудесно. На някоя от вас изписвали ли са с предишна бременност Дуфастон и до кога го пихте? Много ме е яд, че забравих да питам.. ама...  newsm78 Пък сега събота и неделя няма да мога да открия по телефона АГ-то, защото имам само стационарния телефон в кабинета.

# 601
Ели, радвам се, че всичко е наред при теб  Hug
Имам предложение за заглавие, ако ви харесва:
"Лято, слънце, плаж, море, Декемврийско бебе в мен расте"  Joy Току що ми хрумна

Габии, аз нямам представа, но утре е работен ден, може би трябва да пробваш да звъннеш.

# 602
Габи Моето предположение е, че няма да го спираш поне до 12-та седмица щом ти е изписан още в началото. Аз имам изписах Утрогестан от началото и ми казаха онзи ден на прегледа, че ще го слагам до 12-та седмица, за всеки случай. Не го спирай в никакъв случай на твоя глава! Hug

# 603
И аз мога да се похваля вече със сърчице!  Peace Heart Eyes Доки каза, че всичко е наред според седмицата, в която съм - 8ма гс. Термин на 19 Декември! Simple Smile
Пусна ми един куп изследвания и утре трябва да ги направя (кръвна група, васерман, взе ми проба, но не каза за какъв тип изследване е, също и пълна кръвна картина, стерилна урина, имаше и още, но не успях да запомня всичките).
За  Sick каза само да нося винаги в чантата си солети или други сухи неща, за да мога да си взема нещо малко като усетя ,че ми става лошо. Споменах и за болките от време на време (само 2-3 пъти съм имала) и каза ако са постоянни да пия но шпа.
Каза в 15 г.с., че се прави по желание биохимичен скрининг в Майчин дом (платен е изцяло, ще трябва да проверя колко струва), а в 21 г.с. се ходело на 3D или 4D.
Това което ме озадачи беше, че досега седмиците вървят точно както са и в зачатие.орг, но 15-та и 21-ва се разминават вече  newsm78

# 604
  • Варна
Ели, благодаря за инфото, ще си купя още една опаковка и ще пия още малко, докато успея да се свържа с лекарката! Simple Smile

baby83
, честито за сърчицето! Simple Smile

# 605
baby83[/b], честито за сърчицето! Simple Smile

Мерси Simple Smile  Hug

# 606
Здравейте, и аз вече се записвам. Термина ми е 8.12.14г. Днес бях отново на лекар и видях бебока вече за 2 ри път. Ходих на частен преглед но от др път вече женска консултация. Стана ми интересно обаче че д-р ми каза че ЗК не поема всички необходими изследвания. Ок. Но ми предможи пакет с който тя работи от 300 лв и не я разбрах точно какво ми включва това. Искам да ви попитам дали има и др такива случай. С първото си дете нямах такива пакети. Ако искаш да те гледат на видеозон си плашташ 30 лв. А тук няма ако искаш ами направо ти казват 300 лв. Чудя се дали изобщо да ходя при нея. Има ли други мами от Варна? На къде сте се ориентирали?

# 607
Djulia, супер новина. Честито и леко бременеене, че накрая сигурно ще ти е доста тежичко! Simple Smile

Радвам се, за всички, които са били на преглед днес и са чули добри новини.

mimi_vn, добре дошла! Аз съм от Варна и още не съм се записала за наблюдение, но една позната също ми каза, че при регистрацията са й искали 300 лв за всички изследвания. И много се учудих, честно казано, но не я питах къде е ходила да се записва. Предната бременност ми я следиха в Търново и не са ми искали такива пари.

Аз днес се пробвах да взема направление, но не ми дадоха. Усетиха се, че не е минал 1 месец от предишното, да му се не види. А пък в понеделник си уговорих час за преглед, тъй като ще пътуваме и исках преди това да се попрегледам. Но лекарката ми каза, че щом съм бременна, не би трябвало да ми вземат пари за прегледа и можело да се уговоря с АГ-то да му занеса по-късно направлението.  newsm78 Ще видим...

# 608
Djulia чудна новина Simple Smile Честито

Адичка ти все пак при Иванов ли отиде?

# 609
baby83 честитооо Hug едновременно сме с теб засега Wink На мен ми каза в 12 г.с. на био-хим. скрининг да отида м/у другото..и мен ме озадачава, защото навсякъде пише, че ранният БХС е в 12-та точно. Имаш време, може да попиташ на следващия преглед.

boryanashy , при него съм, да. Обаче не съм много доволна засега - не ми обяснява нищо, отговаря ми с половин уста, днес даже ми се изрепчи като попитах нещо... Rolling Eyes Там съм, защото личната лекарка е в МЦ Доверие, сега търся други варианти да се прехвърлям след като ми излязат всички изследвания, които пуснах днес.

# 610
Честити на всички новите сърчица  Hug
Аз съм на преглед едва в края на юни, дотогава ще изперкам. Може пък да поискам по-рано за успокоение...

# 611
Djulia, супер новина. Честито и леко бременеене, че накрая сигурно ще ти е доста тежичко! Simple Smile

Радвам се, за всички, които са били на преглед днес и са чули добри новини.

mimi_vn, добре дошла! Аз съм от Варна и още не съм се записала за наблюдение, но една позната също ми каза, че при регистрацията са й искали 300 лв за всички изследвания. И много се учудих, честно казано, но не я питах къде е ходила да се записва. Предната бременност ми я следиха в Търново и не са ми искали такива пари.

Аз днес се пробвах да взема направление, но не ми дадоха. Усетиха се, че не е минал 1 месец от предишното, да му се не види. А пък в понеделник си уговорих час за преглед, тъй като ще пътуваме и исках преди това да се попрегледам. Но лекарката ми каза, че щом съм бременна, не би трябвало да ми вземат пари за прегледа и можело да се уговоря с АГ-то да му занеса по-късно направлението.  newsm78 Ще видим...

Danna, най вероятно утре ще звънна да питам Даниела Станева какви условия има за женска консултация.
На мен днес д-р ми каза че 12-та седмица е първия скрининг. Имам още 1 седмица да избера при кой ще ходя. Някой знае ли дали можеш ако не си доволен да си смениш д-ра при който си водиш ЖК?

# 612
Момичета, някоя от вас има ли мнение относно Клиника Щерев или Фемина? В дилема съм къде да ми следят бременността, искам да е на място с наистина добра техника и професионалисти. Ще съм много благодарна, ако споделите мнение   bouquet

# 613
  • Варна
mimi_vn, някоя от мамите тук беше казала, че има възможност да смениш АГ-то, което те следи, като си вземеш ново направление от личната. За по-сигурно питай твоето джи-пи. Simple Smile

# 614
mimi_vn, някоя от мамите тук беше казала, че има възможност да смениш АГ-то, което те следи, като си вземеш ново направление от личната. За по-сигурно питай твоето джи-пи. Simple Smile

И аз така знам.

Общи условия

Активация на акаунт