Отговори
# 615
Може да се смени АГ, личния лекар трябва да даде ново направление за преизбор. Аз предната бременност го смених в 5 месец.

# 616
с миналата бременност платих пакет 420лв. Сега пак ще платя.

По здравна каса се поемат два видеозона и .... мерене на кръвно и килограми горе долу. А като си платих пакета м гледаха на видеозон всеки път - през 2-3 седмици. А накрая - всеки ден. Обаче в този пакет на влиза БХС и феталната морфология. Та дефакто едно 600лв ми стъпи цялото проследяване. Но не съжалявам Simple Smile.

# 617
mimi_vn Да не си при Христова в Санита? Само при нея съм чувала, че иска пари в началото

Честито на всички сърчица от днес!

# 618
адичка аз както казах съм ходила при него с първата бременност, но имах друг основен лекар който ме следеше и беше на раждането.  Съветвам те и ти да не оставаш само с него, а да потърсиш някой който се занимава и с раждане.  Иначе той е според настроението веднъж ти обяснява като на идиот, веднъж се зъби. А с нашия хормонален статус това не е добре Simple Smile

# 619
Момичета, някоя от вас има ли мнение относно Клиника Щерев или Фемина? В дилема съм къде да ми следят бременността, искам да е на място с наистина добра техника и професионалисти. Ще съм много благодарна, ако споделите мнение   bouquet

Прочети моите мнения в профила ми назад където съм писала, имам наблюдения и за двете места. Накратко не прави грешката да ходиш във Фемина!!!

# 620
  • Червено знаме 11:)
Олеее, без да искам познах едното мамче:)))
Няма да разкривам още кое.Света е малък:)

# 621
  • Велико Търново
Честито на новите сърчица!  baby_neutral
Габии и на мен ми изписаха Дуфастон заради леко кървене, но само една опаковка за седмица. Аз реших да не го пия, но сега всичко си е ок надявам се. Нямам търпение за прегледа ми в сряда  Praynig

Danna, кой е следил първата ти бременност в Търново? Аз съм при Ангелов.

Относно смяната на АГ за ЖК, може да се смени с второ направление от джипито.  Аз не съм чувала за такива пакети, а моят лекар нищо не ми обясни за ЖК.  Каза само ще се мерим, ще се теглим и ще гледаме как е бебето, но за да го гледаме всеки месец явно трябва да плащам, въпреки, че той нищо не спомена, но нали си имаме право само на 2-3 видеозона...

# 622
mimi_vn Да не си при Христова в Санита? Само при нея съм чувала, че иска пари в началото

Честито на всички сърчица от днес!
Да при нея ходих няколко пъти. Незная да има нито Зд или път 4 д и да иска 300 лева. Аз като отида при Балев 2 по 70 лв май няма смисъл да се записвам при нея. Има ли мами от Варна да са се ориентирали вече. запознати ли сте за застраховките здравна грижа. Найстина ли поемат разходите по бременността

# 623
Хора, а аз съм чувала, че можеш да смениш АГ-то само веднъж, т.е. още едно направление имаш право само..нз дали е вярно newsm78 Това ще означава, че трябва да изберем внимателно второто АГ

Кукумицина, а мен док ме прати във Фемина за БХС..Кажи какво не им е наред, да знам да си избера друго място.

# 624
  • Варна
mimi_vn, аз имам застраховка здравна грижа от работодателя ми и като им писах на Булстрад да ги питам, ми отговориха следното:

"Във вашето покритие няма опция за проследяване на бременност. Ако междувременно възникне необходимост от консултация по проблем, който касае вас, може да се възползвате от възможностите, които ви дава продуктовото ниво."

Може и при мен да не покрива, заради вида на застраховката, не знам.
В сайта им има телефон за такива въпроси, можеш да се обадиш да попиташ.

Лек и успешен ден на всички.  Simple Smile Аз за жалост съм на работа, че днес нали е работен ден. А тук във Варна вали ужасно! Sad

# 625
 Hug мами

Suprema радвам се, че всичко е наред! Hug
Freesia аз съм за втора бременност в Щерев и съм много доволна! За Фемина знам от моя приятелка, че е много доволна от проследяването. Но не е раждала там.

Относно хаповете - на мен док ми остави Дуфастон и Утрогестан до 12-ТА седмица, каза задължително да ги пия. Ношпа-то каза да спра. На мен всичките ми ги изписаха, когато ходих по спешност. Знае ми симтомите и й се доверявам Peace Никога не ми е изписвала излишни лекарства или прегледи.

Моят пакет за проследяване е 729 лв. и включва всички изследвания по време на бременността + запис на тонове.  Ето точно какво включва:
http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=330&lang=bg

Хубав ден от мен! Simple Smile

# 626
Добро утро на всички и лек ден, аз вчера бях на лекар, имам си и първата снимка на бебето, не се видя сърце, доки каза че още е много рано едва в 6 седмица съм, точно колкото ми показват и калкулаторите в нета. Следващият преглед е на 30.05, така че се надявам тогава да се види нещо повече. Честито на всички който са видели тупкащите сърчица.   

# 627
Синева, Кукумицина, благодаря ви за мненията!   bouquet Ще посетя Щерев и ще видя как е, пък после ще решавам, имам 2 седмици  Simple Smile  А там дали работят в събота?  newsm78

# 628
Да, работят, естествено  Peace
Най-добре си запиши час като се обадиш на рецепцията.

# 629
baby83 честитооо Hug едновременно сме с теб засега Wink На мен ми каза в 12 г.с. на био-хим. скрининг да отида м/у другото..и мен ме озадачава, защото навсякъде пише, че ранният БХС е в 12-та точно. Имаш време, може да попиташ на следващия преглед.

Здравей Simple Smile Мерси ,че си ми писала!  Hug Сега четох за БХС в сайта на майчин дом. Там обесняват, че: "БХС в I-ви триместър на бременността (11 до 13+6 г.с.) БХС I"  и "БХС във II-ри триместър на бременността (15 до 19+3 г.с.) БХС II ".  Тоест моята лекарка ме изпраща да ми се направи във 2-рия триместър. Само където в зачатие не ме показва, че ще съм 15 г.с. тия дати, когато ме праща , а края на 13-та - началото на 14 г.с.  newsm78 . Демек тогава може да не съм нито за БХС I, нито за БХС II ...посредата такова никакво. Не знам откъде започват тези разминавания, не би трябвало да ги има.

Общи условия

Активация на акаунт