Мама и тате с нетърпение чакат вече да прегърнат малкото ЮНСКО човече - 14

• 30 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • София
В акта за раждане се пише единствено града, в който е родено детето.

Аз не съм съгласна с това!В акта за раждане на сина ми си пише и моя адрес ,макар че с баща му (лека му пръст) нямахме брак Детето се пише там където е родено (града) но адреса взема на майка си !
Хмм, явно това е нещо ново. Аз гледах акта за раждане на брат ми, ама то е било преди 18 години, явно има промяна..

# 511
Връщам се от консултация бебето е 2300 кг  Simple Smile Коремчето му леко изостава с няколко дена и докторката ми каза , че бил гладен .Аз се храня умерено и малко ми стана смешно това нейно изказване.
Белисима  Hug Hug Hug страхотна новина

# 512
Адреса на майката по лична карта или го вземат от медицинските документи, защото незнайно защо в медицинската база данни аз излизам със стария адрес.

# 513
  • София
sky половината време си без гащи, заради техните прегледи  Crazy все тая ще е с какви превръзки ще си  hahaha
Е, колко пъти те преглеждат след раждането Rolling Eyes Shocked

# 514
В акта за раждане се пише единствено града, в който е родено детето.

Аз не съм съгласна с това!В акта за раждане на сина ми си пише и моя адрес ,макар че с баща му (лека му пръст) нямахме брак Детето се пише там където е родено (града) но адреса взема на майка си !
Хмм, явно това е нещо ново. Аз гледах акта за раждане на брат ми, ама то е било преди 18 години, явно има промяна..

явно е по различно сега виж Белисима какво каза!!! сина ми е 8 години и половина и преди беше така сега ... не знам Thinking

# 515
  • София
Белисима, много се радвам за вас Simple Smile Дано за празниците да сте в къщи с бебчо.

За Акта за раждане- когато се роди детето се записва в регистъра на болницата. В 7 дневен срок болницата изпраща инфо по служебен път до общината по адресна регистрация на майката за издаване на акта и ЕГН. Според закона акта се съставя в общината, където бебето е родено. Ако постоянния адрес на един от родителите съвпадне с мястото на раждане на детето тогава акта се получава в общината по постоянен адрес. Ако постоянния адрес и на двамата родители не съвпада с този на болницата тогава акта се взима от общината където е родено бебето.

Ако родителите имат брак трябват 2 лични карти +акт за брак. Ако нямат брак трябва 2 лични карти + нотариално заверена декларация за припознаване от бащата.

# 516
sky половината време си без гащи, заради техните прегледи  Crazy все тая ще е с какви превръзки ще си  hahaha
Е, колко пъти те преглеждат след раждането Rolling Eyes Shocked

Всеки ден през целия престой плюс времето за смяна на превръзка за секциото и тоалет при вагинално раждане  Laughing

По закон го четох как е с вписването на детето, и издаването на акт за раждане, но това което обяснявам е последното от болницата. Нито моят, нито адреса на бащата съвпадат с общината където се  намира болницата. Изрично питаха на кой адрес искам да запиша детето. С цялата тая бумащина имам лошото чувство, че ще обиколя цяла София, докато. намеря акта за раждане на младши  Crazy

# 517
Белисима, много ми стана интересно с гащите - ако съм без и от мен текат разни нелицеприятни неща, ще ходя омазана или? Според мен е въпрос на болница, за МД съм чувала че изискват да няма бельо, че да е по-удобно за прегледите. Но там където съм се насочила, няма такива щуротии (уж! Simple Smile ) ,защото не ми го побира акъла как става на практика това с развяването... Simple Smile Та нали нощницата ще е първата оцапана работа в такъв случай (затова ли трябват повечко?). Голям фарс с тия нашите АГ-та, ей!  ooooh!   Laughing

# 518
  • София
Значи трябва да търсиш акта за раждане по общината на болницата.

# 519
sky първите 24 часа изкарах без бельо. После като те качат в родилно слагаш гащи и си ок. Искат да ги махаш само за визитация, но понеже в МД започват от 8.00 да влизат по стаите и да крещят като гламави ощо взето до 9.00 и кусур седиш без бельо. После няма проблем да се облечеш. Иначе първите часове си с един лигнин и е голямо мазане   Sick

Значи трябва да търсиш акта за раждане по общината на болницата.

Ще кажа със сигурност, като го намеря и взема. От болницата казаха да отида в общината по адрес на бащата  Peace

# 520
  • София
При секциото по-малко кръв ли тече след това или както при нормалното раждане?

# 521

Момичета, почерпете се за наше здраве. Малкото човече вече диша без апарат  newsm76  bigdance2

Най-хубавата новина за днес newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 522
Момичета моля ви кажете какво да правя Sad
от сутринта все ми се мокрят бикините не с течение а с вода не усещам да е урина
защото бебка един път ме ритна и малко пишнах но сега не е така ,Моля споделете някой ако знае дали могат да текът водите малко по малко и пречи ли на бебка

# 523
Момичета, почерпете се за наше здраве. Малкото човече вече диша без апарат  newsm76  bigdance2

Belisima ,  Bravoooooooooo  newsm51 Two Hearts  Gift

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 07:57 от Магдалена Величкова

# 524
Момичета днес май времето се очертава хубаво за разходки  Hug Надявам се,че всички сте добре и бебоците не бързат да идват  Praynig
Искам да ви попитам един малко формален въпрос,когато майката и бащата нямат сключен брак,бащата си припознава детето,но на чии адрес ще се води бебето  Rolling Eyes понеже от години живея в Пловдив с мъжа ми,но по лична карта адреса ми е в друг град,трябва ли да си сменя адреса по лична карта в Пловдив,или просто записваме бебка на адреса на бащата,където и аз си жевея де,но не по документ  Shocked

Избираш си. Ние сме на различни адреси по лична карта, а живеем на трети адрес без адресна регистрация  Crazy Писахме малкия на адреса на баща му. Ако искаш да го пишете на настоящия си адрес им трябва жълт лист, че живеете там.

Момичета, почерпете се за наше здраве. Малкото човече вече диша без апарат  newsm76  bigdance2

Белисима много се радвам за вас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт