Мама и тате с нетърпение чакат вече да прегърнат малкото ЮНСКО човече - 14

• 30 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Gugito радвам се че си си харесала  Hug
Момичета, днес ходих на ФМ , всичко е наред 2110 гр тежим, обаче лекарката ме хвърли във филми  - каза ми че са много околоплодните води и ме посъветва да си изследвам кр захар на гладно и след храна. На гладно е ок, миналата седмица правих за глюкоза и беше 3.8 при горна граница 6.1 newsm78. Досега моето АГ все казваше, че са в норма и сега ме хвърли в размисъл. Мами, коя от вас имаше многоводие и как се оправихте ooooh!
аз имах много околоплодни води, два пъти правих глюкозотолерантния тест, накрая ми изписаха едни свещички индометацин, и водите от 7.8 паднаха на 6.7, което пак било към горна граница, но е доста по добре от 7.8 (максимума е 8 ). Но бебето ми върви по едро и каЗаха че при по едри бебета, било нормално да има повече води.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 21:27 от malkoMishe

# 571
  • София
При мен едното бебе имаше повече води, но с индометацин се нормализираха.

# 572
Катрин77 и аз до сега само в Лина пусках, там ми излезнаха под нормата, вчера пуснах в РАмус и са в нормата. Незнам на кои да вярвам. На 01 ще ходя при докторката за болничен и ще я питам и тя какво мисли, ако трябва ще ги потретя изследванията. Искам и една микробиология да си пусна че течението ми леко жълтее, ама незнам сега почивните дни дали ще работи някоя лаборатория.

Да попитай и лекарката какво ще те посъветва.На мен също ми взе микробиология предния път.Сега на 01.05 мисля да отида в Девата от 12 до 13ч в деня на отворените врати-да поразпитам подробности за раждането и да огледам.А след това на 09.05 съм на преглед при докторката,нали се виждаме на 2 седмици вече-и май това ще ми е предпоследния преглед ,после още веднъж около 21-22.05 и това е ще влизам последната седмица за секцио-ако устискам разбира се дотогава.Колко бързо лети това време,момичета.Кога беше октомври като си видях положителния тест. newsm78

# 573
Ааааа това с омазването на чаршафите ме уби, добре де ако си омажа чаршафите какво правим? Белисима моля те сподели, сменят ли ги или се въргаляш в тях
Даваш 4-5 лв на санитарката и ти ги сменят на секундата, иначе и 2 месеца да си там- не ти ги сменят Mr. Green

Чудно  #2gunfire

# 574
  • София
Нищо необичайно за държавна болница Sick

# 575
Да, но е много жалко в такъв момент да гледат на теб като на подвижна касичка ...

# 576
  Gaggi Това магазинче за което говориш срещу Св. екатерина има ли си някакво име и за София става въпрос нали ?

Белисима супер много се радвам че малкия вече диша самичък , дано да продължава така да расте бързо и скоро да си бъдете удома Simple Smile

# 577
KalioBalio благодаря за топлото посрещане! Simple Smile
Обръщам се към всички  мами,тъй като все още не мога да разбера точната дата на термина ми,знам с сиг. 1-вия ден на последната ми менструация която беше на 8 октомври 2013 г. а Д-р Цонева 1-во ми вика че на 8-ми юли ми е термина (това беше още на 1-вите прегледи) после ми каза че бебето варяло с 2 седмици напред и щяло да се роди на 27 юни (тоест в момента по нейни изчисления съм в 31-ва седмица),а калкулаторите в нета изчисляват че бебето ще се роди на 15 юли (показват че съм в 29 седмица) и последно кое е вярно нз Sad моля ви помогнете ми

утре съм на преглед,преди 7 дни бях при друг лекар и ми казаха че бебето тежи около 2 кг,утре ще разбера колко още е наддало Simple Smile)

# 578
Мами не се залъгвайте с килограмите нашата кака трябваше да е около 4кила и......всъщност се роди точно 3050кг -мерилката явно не е много точна всичко е предположение.

# 579
Терминът си е термин.Той се определя според датата на последната менструация, а не по размерите на бебето.Не се "измества" според това дали бебето върви по-напред или по-назад  Crazy Това са изчисленията на машините /УЗ/, според това колко са измерили съответните мерки на бебето, които пак не са много точни.
То иначе, мамите с по-дребнички бебета ще вземат да станат с юЛски термин, а тези с по-едрички - с майски  Crazy   

# 580
На мен пък не ми казаха коефициенти на многоводието- жената погледна 4д-то и каза, че щом се виждало ясно личицето значи имало повече вода Tired . И каза, че всичко е наред с бебчето, не върви по-напред само с няколко дни, и аз като се зачетох в нета, какви неща пише за това мнговодие-преждевременно раждане, малформации на плода, инфекии в утробата, диабет ooooh!. Направо да изкука човек, чак се чудя защо ли ходих на тоИ преглед. Утре ще видя дали ще намеря моя лекар, да ме види и той...

# 581
Терминът си е термин.Той се определя според датата на последната менструация, а не по размерите на бебето.Не се "измества" според това дали бебето върви по-напред или по-назад  Crazy Това са изчисленията на машините /УЗ/, според това колко са измерили съответните мерки на бебето, които пак не са много точни.
То иначе, мамите с по-дребнички бебета ще вземат да станат с юЛски термин, а тези с по-едрички - с майски  Crazy   

и аз така си помислих но всички ми казват  да слушам лекарите те си разбирали от работата и нямало да ме подведат..
Благодаря ви за отговорите Simple Smile)

# 582
Ааааа това с омазването на чаршафите ме уби, добре де ако си омажа чаршафите какво правим? Белисима моля те сподели, сменят ли ги или се въргаляш в тях  Sick

Не искаш да знаеш  Mr. Green

Ааааа това с омазването на чаршафите ме уби, добре де ако си омажа чаршафите какво правим? Белисима моля те сподели, сменят ли ги или се въргаляш в тях
Даваш 4-5 лв на санитарката и ти ги сменят на секундата, иначе и 2 месеца да си там- не ти ги сменят Mr. Green

Или вдигаш скандал до Бога  hahaha

# 583
Аз специално питах за чаршафите и ми казаха, че ако си поискаш, ще ти ги сменят винаги. То и така е логично.

# 584
Аз специално питах за чаршафите и ми казаха, че ако си поискаш, ще ти ги сменят винаги. То и така е логично.

"Недейте да лежите върху олекотените завивки. Нали не си мислите, че се сменят след всяка родилка." Това е при положение, че нямаше пликове, в който да сложат олекотените завивки. 7 дни никой не смени нищо въпреки всички скандали и някакъв надпис, че трябва да се сменят всеки ден. Оказа се, че това важи за подложките, които слагат заедно с едни чували (защото нямат други найлони, под дупето ти, за да не цапаш долните чаршафи) . Ревеше ми се.  Няма да казвам, че почти цяла нощ в родилна зала изкарах върху мокрите чаршафи, защото никой не ме отрази да ги смени. Чак призори, след като приплаках на една сестра санитарката се довлече с триста зора да ми даде лигнин и да смени чаршафа, като мрънкаше какви били тия води дето текат, че съм намокрила цялото легло  #Crazy В реанимация се разигра същата драма какви сме лигли да искаме да ни сменят парчетата и защо сме изцапали ( при все, че часове наред нямаш никаква чувствителност от кръста нагоре ). Както някой беше писал в последните постове - след раждане в държавна болница нищо не може да те учуди, като успяват да ти смачкат всичко...

Изживяването там е школовка за самочувствието, духът и себеуважението ти (след този ден малко неща могат да ме унижат в живота).

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 23:46 от Bellisima82

Общи условия

Активация на акаунт