На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 055
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Никой не е казал че българите, носещи домашната си ракия, са по-лоши от туристи, които са вечно пияни, шумни и повръщат в басейна. Ясно е че такова невъзпитание не харесва никому  Peace  Не търсете вола под теле сега!

# 346
alinnna - няма да ви се наложи храна отвън. Хубава е храната има много салати, десерти, всичко...Просто за тези няколко дни, които бяхме, всеки ден беше една и съща храна с малки изключения. Аз хич не съм претенциозна към храна - всичко ми хареса /добре си похапнах там  Embarassed/, но моя приятел само мрънкаше  #2gunfire
И ние не сме претенциозни, дори много малко хапваме. Приятелят ми  е основно на мюсли и салатки....но аз се притесних да не е пък съвсем оскъдна. Дори по принцип за нас ОИ не е подходящ като неядящи хора, но не можах да намеря 5-звезден в Мармарис, който предлага само закуска и вечеря.........затова се спряхме на Грийн нейчър....

# 347
  • Beyond the stars
А някой може ли да препоръча екскурзии в Анталия. Какво трябва да посетим. Колко струват екскурзиите,шопинг центрове и т.н. Ние ще бъдем в Лара,Анталия

Информативно -предлаганите екскурзии от сайта на агенцията, с която пътувахме миналата година , просто за ориентир.

Анталия - сити тур + водопадите-22 Е
Памуккале - 55 Е
Демре, Мира, Кекова-55 Е
Рафтинг -45Е
Перге, Аспендос, Сиде -55Е
Турска вечер -32Е
Шопинг - Терра Сити /Мигрос/ -17 Е

Пак подчертавам, че е чисто информативно, това намерих   Peace Вече ходилите могат да препоръчат къде и какво  Wink

alinnna Турският all in е всичко друго, ама не и оскъден  Laughing Виж гръцкият е друга бира...

П.С. И спри да се притесняваш за всяко нещо, ще си изкрате много добре  Hug

# 348
Никой не е казал че българите, носещи домашната си ракия, са по-лоши от туристи, които са вечно пияни, шумни и повръщат в басейна. Ясно е че такова невъзпитание не харесва никому  Peace  Не търсете вола под теле сега!
С тази разлика, че след "желаните" гости  басейните и около тях
си остават тяхна маркирана територия.
Колкото до предпочитания алкохол внесен в хотела - не пречи на никой,
а кеф цена няма ! Аз също плащам за кефа си и държа на него.

# 349
Красива Белла ,   bouquet
 Tatjana, харесваме или не....бизнеса си е бизнес. Просто ние сами трябва да успяваме да  се настройваме според обстоятелствата  Mr. Green  Поне хотелите в Турция, в които сме почивали са имали достатъчно място и алтернатива за това. А решиш ли човек да търси косури, ще ги намери....и винаги ще се намерят виновни за това........но не преценяваме, дали за парите които сме платили за съответния продукт, не искаме твърде много  Wink  

# 350
А някой може ли да препоръча екскурзии в Анталия. Какво трябва да посетим. Колко струват екскурзиите,шопинг центрове и т.н. Ние ще бъдем в Лара,Анталия

Информативно -предлаганите екскурзии от сайта на агенцията, с която пътувахме миналата година , просто за ориентир.

Анталия - сити тур + водопадите-22 Е
Памуккале - 55 Е
Демре, Мира, Кекова-55 Е
Рафтинг -45Е
Перге, Аспендос, Сиде -55Е
Турска вечер -32Е
Шопинг - Терра Сити /Мигрос/ -17 Е

Пак подчертавам, че е чисто информативно, това намерих   Peace Вече ходилите могат да препоръчат къде и какво  Wink

alinnna Турският all in е всичко друго, ама не и оскъден  Laughing Виж гръцкият е друга бира...

П.С. И спри да се притесняваш за всяко нещо, ще си изкрате много добре  Hug
Ами за първи път водя домочадието с мен и като ги знам какви са мръньовци.....затова се притеснявам  ooooh!

# 351
точно се чудех защо хората носят бутилки с ракия като са на олинклузив, но след две страници разбрах
е всичкия алкохол ли не става-бира, уиски, водка  newsm78
това направо си е новия бай ганьо Joy

Според мен не бева да си правиш извода, че алкохола в Турция не става. Всичко е въпрос на предпочитания и нивото на хотела.
Например за мен при престоя си в Турция през последните 6 години нямам никакво разочарование в тази насока. Дори в последната година, когато бяхме на ултра олл инклузив, започвахме с йени ракъ със салатка, след това бяло или розе с рибата, а след вечеря коктейл или уиски /сто гайди или подобно/ Simple Smile Ох пак ми се приходи, но ще почакам до Септември. Всяка от напитките беше качествена. През деня мъжете бяха на биричка или джин, също без оплаквания.
НИКОГА не сме носили алкохол и честно казано не съм и виждала някой да го прави!

# 352
E, колко много дрехи ви трябват за море за 1 седмица? Разбира се, ако не сте с деца, там положението е сериозно, но все пак - по цял ден на плажа, вечер панталонки, тениска..
Ами синът ми е на 12 ,но все още  не е особено прилежен към дрехите си, та се преоблича всеки ден.....ми не знам, аз винаги влача много дрехи.

Не се притеснявай за дрехите, аз си имам същия младеж в къщи, но летните дрехи не са обемисти. Важното е няколко чифта бански, че понякога се протриват по пързалките от много пускане Grinning

И както не сте претенциозни в яденето и само вечеряте, после ще очакваме отзиви и съм сигурна в качването на някое друго киилце, защото в Турция всичко е по много и е все вкусно! Там се и закусва и обядва и вечеря и се ядат междинно гюзлеми и айрян Wink.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 17:05 от zhorchy

# 353
Към Alleisha!!!Има ли домусче от хотел Pine Bay Holiday Resort до Кушадасъ?!Каква е цената?Има ли проблем с едри пари?Ако помоля за стая на втория етаж на вилите дали биха ми удовлетворили желанието?Благодаря!!!
Да, има долмушка - номер 1. Спира на входа на хотела. Много са редовни. Цената е 2,75 лири.
Проблем с пари не сме имали.
За стаята. Помолете. Дори да не удовлетворят желанието ви първия ден, опитайте пак. Въпрос на свободни стаи е.

П.П. Входа за Ефес е 30 лири. При всички положение по-добре е да се посети самостоятелно. Е, без екскурзовод. Но има книги.

П.П.П. Когато бяхме в Дидим отидохме до Бодрум. Помогна ни фирмата посрещач и нейния представител, за което и сега   bouquet

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 17:39 от Alleisha

# 354
Към Alleisha!!!Има ли домусче от хотел Pine Bay Holiday Resort до Кушадасъ?!Каква е цената?Има ли проблем с едри пари?Ако помоля за стая на втория етаж на вилите дали биха ми удовлетворили желанието?Благодаря!!!
Да, има долмушка - номер 1. Спира на входа на хотела. Много са редовни. Цената е 2,75 лири.
Проблем с пари не сме имали.
За стаята. Помолете. Дори да не удовлетворят желанието ви първия ден, опитайте пак. Въпрос на свободни стаи е.

П.П. Входа за Ефес е 30 лири. При всички положение по-добре е да се посети самостоятелно. Е, без екскурзовод. Но има книги.

П.П.П. Когато бяхме в Дидим отидохме до Бодрум. Помогна ни фирмата посрещач и нейния представител, за което и сега   bouquet
Много благодаря!!!

# 355
Като стана въпрос за екскурзии, някой да знае кога е старта на summer season в Турция ?
Понеже гледам някаква междуградска автобусна линия Дидим-Бодрум, която я пускат само summer season Simple Smile
Въпросът е дали този сезон е след 15.05 или не  newsm78
Пък искаме да разходим самосиндикално до Бодрум, живот и здраве  Sunglasses

Гугъл дава разстоянието 100 км. в едната посока, но времетраене - 2 ч. - може би заради пътищата, завоите newsm78 . Да пътувате 200 км., 4 часа за един ден? Не че градчето не си заслужава, но не е и нещо толкова невероятно, но въпрос на виждане Sunglasses

https://maps.google.com/local?q=from:%D0%94%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0 … p;hl=bg&gl=gb

# 356
  • Бургас
Van4otka, miss july, ragazza благодаря ви за екскурзиите!

# 357
  • Beyond the stars
Цитат на: Вълшебство (link=topic=778448.msg28139109#msg28139109 date=1399627807
Като стана въпрос за екскурзии, някой да знае кога е старта на summer season в Турция ?
Понеже гледам някаква междуградска автобусна линия Дидим-Бодрум, която я пускат само summer season Simple Smile

Гугъл дава разстоянието 100 км. в едната посока, но времетраене - 2 ч. - може би заради пътищата, завоите newsm78 . Да пътувате 200 км., 4 часа за един ден? Не че градчето не си заслужава, но не е и нещо толкова невероятно, но въпрос на виждане Sunglasses

https://maps.google.com/local?q=from:%D0%94%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0 … p;hl=bg&gl=gb
Знам ама пътуването е нещо което ни най -малко не ме плаши  Sunglasses Да не говорим за 100 км и 2 ч.  Peace
Все пак Памуккале от Кушадасъ е над 3 часа в посока и пак за един ден ..

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 23:13 от Вълшебство

# 358
Цитат на: Вълшебство (link=topic=778448.msg28139109#msg28139109 date=1399627807

Знам ама пътуването е нещо което ни най -малко не ме плаши  Sunglasses Да не говорим за 100 км и 2 ч.  Peace
Все пак Памуккале от Кушадасъ е над 3 часа в посока и пак за един ден ..

Да, но Памуккале е в пъти по-интересно като изживяване и виждане /разбира се, мое мнение/. По същия начин бих препоръчала и Ефес, и то с екскурзовод, ако не е от посрещата фирма, от локални такива. Колкото и да четеш, друго е в момента да чуваш нещата, а след това с получените впечатления да прочетеш отново. Аз, лично, много съжалявам, че не мога да повторя тези места отново - бях преди цели 12 г. там, но не ми се ходи в Кушадасъ, от където е малко по-билзко. Аз също съм човек, който иска да види всичко, но някак си с годините се научих да отсявам някои неща /но след предварително проучване/, да си мисля от 7 дни, колко да "похарча" от времето си за допълнителни екскурзии, дали не съм виждала вече нещо подобно.... Но, както написах - всичко е субективно - някой иска да бъде винаги в движение, някой иска просто да помързелува... затова е толкова приятна подготовката за едно пътуване - гледаш, решаваш. Или просто мяташ раницата на рамо /образно казано/  и се впускаш в приключения - и в това има много красота и релакс Peace

# 359
Ако от почиващите в Кушадасъ желаят, могат да посетят едно селце на близо е....Шириндже, ще останете приятно изненадани  и е само на около 20 км от Ефес.  Има доста стари дюкянчета, може да си купите качествен зехтин и интересни вина, които може и да опитате преди това  Laughing Просто всичко ако искате пазар  Wink   Бях изненадана, че в това селце има църква  Shocked   всичко е запазено и реставрирано. Ние бяхме с кола, но има и от тия долмушки, от Селчук до селцето.
В Ефес обикаляхме  сами с книга в ръка,  а на хълма при къщата на Дева Мария също, на всякъде има достатъчно инфо поне на 3 езика....Но за времето на ваканцията, не може всичко да се обиколи и види... затова посетете Шириндже и хвърлете паричка във фонтана на църквата,  това е знак че отново ще се върнете там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт