На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 125
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Beyond the stars
Да, но Памуккале е в пъти по-интересно като изживяване и виждане /разбира се, мое мнение/. По същия начин бих препоръчала и Ефес, и то с екскурзовод, ако не е от посрещата фирма, от локални такива. Колкото и да четеш, друго е в момента да чуваш нещата, а след това с получените впечатления да прочетеш отново. Аз, лично, много съжалявам, че не мога да повторя тези места отново - бях преди цели 12 г. там, но не ми се ходи в Кушадасъ, от където е малко по-билзко. Аз също съм човек, който иска да види всичко, но някак си с годините се научих да отсявам някои неща /но след предварително проучване/, да си мисля от 7 дни, колко да "похарча" от времето си за допълнителни екскурзии, дали не съм виждала вече нещо подобно.... Но, както написах - всичко е субективно - някой иска да бъде винаги в движение, някой иска просто да помързелува... затова е толкова приятна подготовката за едно пътуване - гледаш, решаваш. Или просто мяташ раницата на рамо /образно казано/  и се впускаш в приключения - и в това има много красота и релакс Peace

На 100% съм съгласна за екскурзовода в Ефес, според мен, когато се посещава историческа забележителност, екскурзовода е задължителен  Wink При посещението на Ефес си купихме и книжка, но тя не съдържаше и 1/10 от информацията, представена от екскурзовода  Peace
Иначе наистина всичко е субективно- аз изпитвам удоволствие от самото пътуване по принцип,в България също пътуваме доста, така,че и 5ч не ме притесняват  Laughing
Всъщност идеята за Бодрум е породена от факта,че освен храма на Аполон не намерих предлагана екскурзия от Дидим, на която не сме ходили. Ако някой има предложения ?  Hug

# 361
  • Варна
Ако от почиващите в Кушадасъ желаят, могат да посетят едно селце на близо е....Шириндже, ще останете приятно изненадани  и е само на около 20 км от Ефес.  Има доста стари дюкянчета, може да си купите качествен зехтин и интересни вина, които може и да опитате преди това  Laughing Просто всичко ако искате пазар  Wink   Бях изненадана, че в това селце има църква  Shocked   всичко е запазено и реставрирано. Ние бяхме с кола, но има и от тия долмушки, от Селчук до селцето.
В Ефес обикаляхме  сами с книга в ръка,  а на хълма при къщата на Дева Мария също, на всякъде има достатъчно инфо поне на 3 езика....Но за времето на ваканцията, не може всичко да се обиколи и види... затова посетете Шириндже и хвърлете паричка във фонтана на църквата,  това е знак че отново ще се върнете там  Peace

Намерих интересен пътепис за Шириндже,  в потвърждение на думите на Весела селцето наистина изглежда чудесно. Една възможност за тези , които пътуват със собствен транспорт да го посетят. Всъщност пише, че има и долмуши до там.

http://patepis.com/?p=16521

# 362
E, колко много дрехи ви трябват за море за 1 седмица? Разбира се, ако не сте с деца, там положението е сериозно, но все пак - по цял ден на плажа, вечер панталонки, тениска..
Ами синът ми е на 12 ,но все още  не е особено прилежен към дрехите си, та се преоблича всеки ден.....ми не знам, аз винаги влача много дрехи.

Не се притеснявай за дрехите, аз си имам същия младеж в къщи, но летните дрехи не са обемисти. Важното е няколко чифта бански, че понякога се протриват по пързалките от много пускане Grinning

И както не сте претенциозни в яденето и само вечеряте, после ще очакваме отзиви и съм сигурна в качването на някое друго киилце, защото в Турция всичко е по много и е все вкусно! Там се и закусва и обядва и вечеря и се ядат междинно гюзлеми и айрян Wink.

О, по отношението на килцата съм се прежалила....то и без това от въздуха даже пълнея  Joy

# 363
В албума за Кушадасъ на първа страница, имам малко снимки от дюкянчетата и атмосферата на Шириндже...  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613235.30
Споменавам го, защото не е предлагано като тур програма за българските туристи. На мен една позната ми го препоръча и решихме да го посетим, защото беше нещо ново, а Ефес и Памуккале вече ги бяхме обиколили в предишни почивки. 

# 364
Шириндже се предлага и за българските туристи.

# 365
Тъй като нашата почивка наближава, имам едно питане към почивалите в Палома Клуб Султан. Някъде бях чел, че почиващите в хотела могат да ползват безплатно и съоръженията и заведенията на другия хотел от веригата Палома - Паша Резорт, който също е в Йоздере. Дали действително е така?

# 366
Тъй като нашата почивка наближава, имам едно питане към почивалите в Палома Клуб Султан. Някъде бях чел, че почиващите в хотела могат да ползват безплатно и съоръженията и заведенията на сестринския хотел Палома Паша Резорт, който също е в Йоздере. Дали действително е така?

Ние сме почивали в Палома Султан, но честно казано не съм чувала такова нещо, а и не го вярвам. Освен това съм сигурна, че няма да имате потребност от това. Повярвай ми!  Grinning Ако имаш конкретни питания за хотела съм насреща. Може и на лични.

# 367
  • София
За тази година сме резервирали хотел в Анталия, Сиде, в хотел Fulya Resort Spa 5*. За първи път въобще ще ходим на море в Турция, та по този повод ще съм много благодарна ако някой е посещавал въпросният хотел да сподели всякакви отзиви и впечатления от изкарването си там. А също и отзиви относно времето, за по-точно ще сме там втората седмица от юни.   bouquet

# 368
Тъй като нашата почивка наближава, имам едно питане към почивалите в Палома Клуб Султан. Някъде бях чел, че почиващите в хотела могат да ползват безплатно и съоръженията и заведенията на другия хотел от веригата Палома - Паша Резорт, който също е в Йоздере. Дали действително е така?
Двата хотела са на около 3-4 км един от друг и са много различни. Няма как да се ползва общо базата. Били сме в Палома паша. На 06.06. вечврта заминаваме за Палома Клуб Султан със собствен транспорт. Вие от кога сте там?

# 369
Никъде не мога да намеря отзиви за Club Hotel Falcon **** - Лара-Анталия,а почивката наближава  Simple Smile
Някой бил ли е там или поне чувал ли е нещо за този хотел

# 370
  • София
Никъде не мога да намеря отзиви за Club Hotel Falcon **** - Лара-Анталия,а почивката наближава  Simple Smile

http://www.holidaycheck.com/hr/e755b63c-3cd3-3de0-9cb9-2c78257b3 … 93bd-ca1122dbe5dc

Тук провери ли отзивите?

# 371
  • Beyond the stars

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g658661-d295921-Reviews- … ranean_Coast.html
http://www.tophotels.ru/main/hotel/al4797/

П.С. А на каква база избирате хотел ако не на отзииви ?  newsm78

# 372
Двата хотела са на около 3-4 км един от друг и са много различни. Няма как да се ползва общо базата. Били сме в Палома паша. На 06.06. вечврта заминаваме за Палома Клуб Султан със собствен транспорт. Вие от кога сте там?

Това го четох в трипадвайзора като отзив на една английска туристка от преди седмица. В смисъл - че са ходили на разходка до Пашата и ако някой иска може да се възползва от "съоръженията" на другия хотел (поне аз така си го преведох - ето какво е написала буквално:
If you want a relaxing holiday with activities this is definitely the place to go and the walk to the sister hotel (Pasha) is well worth the walk and you can go in and use the facilities.
А иначе ние сме точно преди вас - от 31.05.2014 до 07.06.2014.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 17:10 от cska_kazanlak

# 373
  • Резерват "Северозапад"
Ще чакам с нетърпение отзивите ви от Паломата  bouquet....ние сме чак от 25-ти август.

# 374
Към Alleisha!!!Има ли домусче от хотел Pine Bay Holiday Resort до Кушадасъ?!Каква е цената?Има ли проблем с едри пари?Ако помоля за стая на втория етаж на вилите дали биха ми удовлетворили желанието?Благодаря!!!
Да, има долмушка - номер 1. Спира на входа на хотела. Много са редовни. Цената е 2,75 лири.
Проблем с пари не сме имали.
За стаята. Помолете. Дори да не удовлетворят желанието ви първия ден, опитайте пак. Въпрос на свободни стаи е.

П.П. Входа за Ефес е 30 лири. При всички положение по-добре е да се посети самостоятелно. Е, без екскурзовод. Но има книги.

П.П.П. Когато бяхме в Дидим отидохме до Бодрум. Помогна ни фирмата посрещач и нейния представител, за което и сега   bouquet
Много благодаря!!!
И аз да питам нещо:колко време се пътува от Милас до Кушадасъ-защото сме със самолет и за трансфера от летището до хотела чувам различни неща(|Pine Bay)

Общи условия

Активация на акаунт