На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
stefibgg,  а и за всички които ще пътуват със собствен транспорт, препоръчвам ферибота Гелиболу-Лапсеки. Защото тези са на 30 мин, а другите на Чанаккале са на кръгъл час, чакането е по малко.
И още нещо важно за бързото пътуване, внимавайте да не влезете в Измир  ooooh!  че поне 2-3 ч не ми мърдат да обикаляте там.....На всички детелини следите табелите AYDIN. Още в началото на града има едно малко кръгово, миналата година имаше и ремонт там, но предполагам вече е ок,та там  се качвате на магистралата. До края на града е безплатна. След това всеки сам решава дали да остане на бързия път или да продължи по  алтернативен път, но не го препоръчвам.

# 421
Чак 3 часа не е, но е доста, но пък това е рая на магазините, аутлетите, бутиците, в продължение на километри са, говоря за D550, който е нещо като главен път през града.

# 422
Не мога да се редактирам, внимавайте на Гелиболу, според мен  има два терминала, старият си и един друг на Gestas, които дори и напълнени, стоят и си чакат разписанието, нашата GPS-ка знаеше само този на Gestas /мръсници, всичко искат да заграбят,сигурно са си платили, а аз винаги съм на старната на по-слабите Close/.
На отиване беше светло и видяхме табелката, въпреки протестите й, но на връщане ни закара до другия .

# 423
  • Варна
stefibgg,  а и за всички които ще пътуват със собствен транспорт, препоръчвам ферибота Гелиболу-Лапсеки. Защото тези са на 30 мин, а другите на Чанаккале са на кръгъл час, чакането е по малко.
И още нещо важно за бързото пътуване, внимавайте да не влезете в Измир  ooooh!  че поне 2-3 ч не ми мърдат да обикаляте там.....На всички детелини следите табелите AYDIN. Още в началото на града има едно малко кръгово, миналата година имаше и ремонт там, но предполагам вече е ок,та там  се качвате на магистралата. До края на града е безплатна. След това всеки сам решава дали да остане на бързия път или да продължи по  алтернативен път, но не го препоръчвам.

Весела, напълно съм съгласен стеб, но пък при Чанаккале ще имат удоволствието да видят от ферибота Троянския кон  ( от филма), който е до пристанището, осбенно ако е вечер . Целият  е осветен и не е гледка за изпускане. Между другото там протока е най-тесен и се пътува само десетина минути.
Но всеки сам си решава от къде да мине.  Simple Smile

# 424
а автобусите от агенциите за кушадасъ откъде минават
или нямат еднакъв маршрут  newsm78

# 425
Тц, още едно твърдо "Не" за Чанаккале, един единствен път съм го ползвала, в 5 часа след обяд, първо докато се добереш до плаца са светофари, светофари, сфетофари, минава се през града и имам чуството, че пристанището е на топ центъра  после половин час на пека и... забравихме за къде сме тръгнали. Те рейсовете заради това само през ноща  го минават, не знам защо, но всички пътуват от там.

# 426
  • София
Много ви благодаря за инфото.   bouquet  bouquet  bouquet

# 427
evhen, има два да, и на   Гелиболу-Лапсеки и частен Гелиболу-Чардак, явно сте попаднали на втория....Просто споделям, нямам намерение да споря  Wink  Всичко е въпрос на избор, както е казала  ninoto  Peace  Последните 5 години почиваме в Турция и винаги с кола я кръстосваме.  
Пътували сме и през Истанбул, с Фаст Ферито до Бандарма,  има толкова пътища, но просто зависи как и къде ще решиш да спреш и отделиш време за шопинг  Wink  и почивка.

# 428
Има ли вариант да се стигне до Кушадасъ, без да се минават завоите при Айвалък?

# 429
  • София
Ние миналата година се загубихме в Измир и беше един малък кошмар  #Crazy (просто се отклонихме от главната  магистрала и нямаше излизане  часове наред ) .
Значи да държим път D550 ли?
А, и аз бих препоръчала Турция да се минава само през нощта ,през деня трафика е ''зверски"  #2gunfire  .

# 430
В никакъв случай да не се влиза в Измир, аз ви казах, от къде ни прекара ГПС-а, но явно му бяхме дали най-краткия път, целта е да се заобиколи Измир по околовръстното.

# 431
Пътували сме и през Истанбул, с Фаст Ферито до Бандарма...

Разкажи ми малко повече, цени помниш ли за феритбота, нали качват коли, че тази година на път ще останем два дни в Истанбул и от там нататък трябва да сглобявам маршрута, 260 км се спестяват с ферито, но като цени и време как идва, че не намирам в нета инфо.
За мен най-трудно е качването и спускането на планината Ида и после заобикалянето на Едремитския залив, по някое време намерихме начин малко да спестим от обиколката му, минаваме плътно покрай брега, от Акчай  излизаме директно на Бурхание.

# 432
Момичета може би тук не е точното място,но искам да попитам нещо. До сега винаги сме организирали почивките си сами,но тази година решихме да пътуваме за Турция чрез ТА със самолет. Ще пътуваме на 24.05.Дала съм капаро и на 15.05 трябва да платя останалата сума. До почивката остават 10 дни. Въпросът ми е: след като платя цялата сума освен фактура какво друго трябва да ми даде Туроператорът.Договор или...? Съжалявам за малко глупавия въпрос но все пак се дават много пари и ме е  страх от евентуална измама,а ТА не е от най-извесните,тъй като живеем в по-малък град. Благодаря предварително

# 433
Момичета може би тук не е точното място,но искам да попитам нещо. До сега винаги сме организирали почивките си сами,но тази година решихме да пътуваме за Турция чрез ТА със самолет. Ще пътуваме на 24.05.Дала съм капаро и на 15.05 трябва да платя останалата сума. До почивката остават 10 дни. Въпросът ми е: след като платя цялата сума освен фактура какво друго трябва да ми даде Туроператорът.Договор или...? Съжалявам за малко глупавия въпрос но все пак се дават много пари и ме е  страх от евентуална измама,а ТА не е от най-извесните,тъй като живеем в по-малък град. Благодаря предварително

Договорът се подписва и дава при внасянето на капарото, защото в него са описани условия, задължения, санселиране, неустойки.... Така както сте внесли парите, знаете ли какво ви гарантира фирмата, какви са нейните задължения, вашите права newsm78 Вярно е, че ние, клиентите, обикновено почти нямане права, но все пак.... Писмено потвърждение на резервацията имате ли?

# 434
  • Varna
Аз пак да питам.Пътуващите с автобус и малки деца-как се оправяте с пътя?
Не е малко близо 12 часа и ние възрастните все ще се оправим,но с малки деца? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт