На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 181
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Аз водих дъщеря ми за първи път в Турция, когато беше на 10г. и  не сме имали никакви проблеми.Иначе, при всичките ни пътувания е имало малки деца в автобуса, от бебе до всякакви възрасти и честно казано, децата понасят много по-добре пътуването.Автобуса спира на всеки 3 часа за по 30 мин, а и много често ако има повече дечица, пускат детско филмче и така.Но всичко си зависи от детенцето...просто трябва да се запасите с хапчета за повръщане(ако има такъв проблем),книжки, някоя играчка и най-вече, търпение Simple Smile

# 436
Аз пак да питам.Пътуващите с автобус и малки деца-как се оправяте с пътя?
Не е малко близо 12 часа и ние възрастните все ще се оправим,но с малки деца? newsm78
Колко малки?

# 437
Аз пак да питам.Пътуващите с автобус и малки деца-как се оправяте с пътя?
Не е малко близо 12 часа и ние възрастните все ще се оправим,но с малки деца? newsm78
Миналата година дъщеря ми беше на 2 г., а синът ми на 10 г. Нямахме никакъв проблем с пътуването.  Обикновено пътуването е нощен преход и децата спят.

# 438
  • Varna
Благодаря за бързия отговор.
Знам,че всеки е с различни предпочитания,но за ходилите вече в Турция-кой курорт бихте ми препоръчали?
Става въпрос за края на септемрви и искаме да се възползваме от плаж.Ако има в хотела и хубав детски кът ще е прекрасно.Кушадасъ,Мармарис , Анталия или Бодрум?

# 439
  • Варна
Да се включа и аз с въпрос,има ли някой,който е пътувал до Анталия,Белек с кола,интересува ме,колко часа е пътя,ограничения на скоростта,камери,ще се опитаме така да сметнем тръгването,че да преминем Истанбул по тъмно,през нощта фериботите пак ли са през 30 мин./1 час или са по-нарядко,тръгваме от Варна Praynig

# 440
Момичета може би тук не е точното място,но искам да попитам нещо. До сега винаги сме организирали почивките си сами,но тази година решихме да пътуваме за Турция чрез ТА със самолет. Ще пътуваме на 24.05.Дала съм капаро и на 15.05 трябва да платя останалата сума. До почивката остават 10 дни. Въпросът ми е: след като платя цялата сума освен фактура какво друго трябва да ми даде Туроператорът.Договор или...? Съжалявам за малко глупавия въпрос но все пак се дават много пари и ме е  страх от евентуална измама,а ТА не е от най-извесните,тъй като живеем в по-малък град. Благодаря предварително

Договорът се подписва и дава при внасянето на капарото, защото в него са описани условия, задължения, санселиране, неустойки.... Така както сте внесли парите, знаете ли какво ви гарантира фирмата, какви са нейните задължения, вашите права newsm78 Вярно е, че ние, клиентите, обикновено почти нямане права, но все пак.... Писмено потвърждение на резервацията имате ли?
Ами не,нищо не сме подписали,само ми дадоха фактура за капарото,но сега определено ще изисквам някакъв вид договор . Агенцията се казва Дейзи Травъл.Не съм чула никакви отзиви за тази агенция до сега. Иначе в офиса си разполагат с каталози на по големите ТА като емералд и т.н. Дано не се опитат да ни изментят.Не знам как да подходя следващия път

# 441
Здравейте,  разглеждам последните дати за почивка в Турция- октомври- 10, 17.
 Но имам опасения, че тогава вече обслужването, храната, ще са различни от активният сезон. Имам впреднид 4, 5 звездни хотели .
Бихте ли споделили и вашето мнение.

# 442
  • Варна
Здравейте,  разглеждам последните дати за почивка в Турция- октомври- 10, 17.
 Но имам опасения, че тогава вече обслужването, храната, ще са различни от активният сезон. Имам впреднид 4, 5 звездни хотели .
Бихте ли споделили и вашето мнение.

Според мен зависи от хотела,например в Мирада дел Мар се потвърдиха твоите притеснения,обаче в Турана  и Аква Фентъзи всичко беше наред,тази година ще напиша и за Папилон Белвил,във всичките хотели съм била в този период ,3.10,13.10 Peace

# 443
ESSTELA ние ще сме в Дидим в същият период от 03,10 до 10,10 и съм в ужас да не е студено  Confused Би ли споделила за времето?   bouquet

# 444
Чак 3 часа не е, но е доста, но пък това е рая на магазините, аутлетите, бутиците, в продължение на километри са, говоря за D550, който е нещо като главен път през града.
Вие по магистралата ли минахте и ли по друг път?

# 445
Чак 3 часа не е, но е доста, но пък това е рая на магазините, аутлетите, бутиците, в продължение на километри са, говоря за D550, който е нещо като главен път през града.
Вие по магистралата ли минахте и ли по друг път?

Виж в Гугъл мапс къде е шосе D550, минава напряко през града.

# 446
  • Варна
ESSTELA ние ще сме в Дидим в същият период от 03,10 до 10,10 и съм в ужас да не е студено  Confused Би ли споделила за времето?   bouquet

За Дидим не мога да кажа,по това време през далечната 2008 бяхме в Кушадасъ,рано сутрин и вечер си беше за връхна дреха,а през деня се разбивахме на аквапарка,за плажа нямаше време Peace

# 447
evhen, билети за фаст ферито само онлай се купуват.  http://www.ido.com.tr/  Ще проверите разписанията, има лятно и зимно, зимното влиза в сила мисля края на септември.  Коли се качват разбира се, просто таксата за колите е различна и доста голяма, разделени са на 4Х4, леки и бусиве.  За останалите пасажери има билети и си запазвате места. Шофьора е безплатно, но има место и за него. Преди 2 г връщайки се от Кушадасъ се качихме в 15.30 ч  на ферибота от Бъндарма около 17. ч пристигнахме в Самбула...Трябва да си минимум 30 мин преди часа за качване. Та тогава навигацията ни вкара в някакъв кроен квартал на Измир, и така ни обърка, че после се наложи да летим до Бъндарма. Не е евтино, но пък е бързо и удобно. Избягва се оня скапан път през планината. Пак с тия ИДО пътувахме от Истанбул до Бурса, за да избегнем трафика и от там за Анталия. Тогава сутринта в 7.30 се качихме в 9.30 вече бяхме се изнизали от ферибота и в 16 ч  се бяхме настанили в хотела в Анталия, като се има в предвид, че част от пътя е в ремонт....сигурно вече е ок, с техните темпове на строежи....

# 448
  • Plovdiv
Знам,че всеки е с различни предпочитания,но за ходилите вече в Турция-кой курорт бихте ми препоръчали?
Става въпрос за края на септемрви и искаме да се възползваме от плаж.Ако има в хотела и хубав детски кът ще е прекрасно.Кушадасъ,Мармарис , Анталия или Бодрум?
За края на септември с деца  почти е задължително да изберете Анталия,за да няма изненади!

# 449
  • Varna
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт