На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Чета и се чудя....Как може да се пита какво ще е времето от дата до дата  newsm78
Кой може да каже!
Виждате колко е динамично времето. Нима всяка година на 13-ти май температурите са едни и същи?
Пожелавам на всички позитивна нагласа и прекрасна почивка!

# 451
Пътували сме и през Истанбул, с Фаст Ферито до Бандарма...

За мен най-трудно е качването и спускането на планината Ида и после заобикалянето на Едремитския залив, по някое време намерихме начин малко да спестим от обиколката му, минаваме плътно покрай брега, от Акчай  излизаме директно на Бурхание.
Гледах на картата пътя Акчай-Бурхание и питам какво е качеството на пътя, позволена скорост, натовареност на движението - такива неща? Ще съм ти благодарна за повече информация. Simple Smile

# 452
Здравейте искам да попитам как седи въпроса с паркирането в Кушадасъ- покрай long i ladies beach и покрай центъра- чудя се в коя част да избера хотел. Може ли свободно да се паркира в курорта ? Благодаря Ви.

# 453
  • Варна
Здравейте искам да попитам как седи въпроса с паркирането в Кушадасъ- покрай long i ladies beach и покрай центъра- чудя се в коя част да избера хотел. Може ли свободно да се паркира в курорта ? Благодаря Ви.

Двете места са коренно различни!!!
Според нас самия Кушадасъ за почивка не става и най -  малкия му проблем е паркирането - гаден плаж , мръсно море , бетон и гълчава. Я идете в Ичмелер - малко повече път ама в пъти по добре.Simple Smile

# 454
  • София
В Турция бяхме през 2008-ма, надявам се да навия домочадието
това лято да сме там, така че се записвам да следя.
Размечтах се...

# 455
  • Beyond the stars

Всеки хотел си има паркинг, не съм чувала за проблем с паркирането  Peace
Честно казано аз не бих почивала в градски хотел (хотел в самият курорт), независимо за кой курорт говорим, но въпрос на вкус  Wink
Повечето хотели са на 7-8-10 км извън курортите, което е доста добър вариант според мен  Wink

# 456
sweety_cherry, пред хотелите има паркинг, но за града е неподходящо да обикаляш с колата. Има бусчета, които минават на определено време и те стоварват на центъра.  Хубавия плаж е при хотелите Аква, Сърмели и Ричмонд. Плажната ивица е страхотна, морето често ....но само тава... и доста далече от ситито.  
 peterky2002, подкрепям мнението, Ичмилер е за предпочитане  Peace
ndimitrova, преминаването на планината и опасния участък, пътя е тесен, натоварен и с много завои. Там просто винаги има колона, няма как да развиваш скорост, спазваш ограниченията......А ако има и няколко камиона пред вас, въоръжете се с търпение.  Но гледката на спускането е страхотна, залива пред теб........Всичко е застроено, скорост не може да развиваш кой знае каква, има и доста светофари....Така че, правилата и там са валидни  Wink   друг е въпроса дали има възможност да се нарушават без да те глобят  Laughing  Този участък го минаваме или рано сутрин или късно вечер, уж тогава не е така натоварено  Mr. Green

# 457
  • Варна
Честно казано аз не бих почивала в градски хотел (хотел в самият курорт), независимо за кой курорт говорим, но въпрос на вкус  Wink
Повечето хотели са на 7-8-10 км извън курортите, което е доста добър вариант според мен  Wink

Точно за това става въпрос.Има достатъчно много градски хотели които трудно стават за нормален отдих сред бетон , кофти плаж и в мръсен затворен залив и по нищо не могат да се сравнят с хотелите на Лейди бийч.Верно че е далеч от града ама той и без това е скучен Sad
Ако ви трябва по хубав град не случайно препоръчах Мармарис и квартала му Ичмелер с по хубавите хотели.Има страхотна Марина с невероятни таверни в средиземноморски стил.Родос е на час път с корабче и т.н. и т.н.

# 458
  • Beyond the stars

Точно за това става въпрос.Има достатъчно много градски хотели които трудно стават за нормален отдих сред бетон , кофти плаж и в мръсен затворен залив и по нищо не могат да се сравнят с хотелите на Лейди бийч.Верно че е далеч от града ама той и без това е скучен Sad
Ако ви трябва по хубав град не случайно препоръчах Мармарис и квартала му Ичмелер с по хубавите хотели.Има страхотна Марина с невероятни таверни в средиземноморски стил.Родос е на час път с корабче и т.н. и т.н.

Именно  Hug Пък мисля,че 2-3 разходки до курорта са достатъчни, повечето хотели така добре ти запълват времето, че хич не усещаш 7-10 дни  Sunglasses

# 459
Чета и се чудя....Как може да се пита какво ще е времето от дата до дата  newsm78
Много е просто - хора, които НЕ са ходили в тези дати просто искат чуят мнението хора, които са посещавали хотела в този период. Разбира се, че времето няма как да се предвиди  Peace

# 460
За времето  през октомври....... миналата година след 20 септември тук в Б-я беше много студено, октомври продължи така. На 4 октомври тръгнахме за Турция с дебели дрехи. После първите 3 дни си беше хладно  за нас. Бяхме все още с якета.
и оттам нататък 30 градуса през деня.
Само да вметна че по това време-  след 20 септември 2013.  На Балканите минаваше студен фронт. Така че всичко е на късмет.
Ако тази година няма такъв фронт- 30 градуса през деня не мърдат, та дори и за Кушадасъ.

# 461
Ние миналите години напускахме хотелите около 16-17 септември....Стоим и чакаме рейса през хотела в 16,00 часа, някакъв термометър пакзваше 34 градуса - изпукахме от жега  Twisted Evil
На следващия ден слизаме на Александър Невски - 15 градуса  Crossing Arms Стуууууд бррр

# 462
  • Русе
Ние миналите години напускахме хотелите около 16-17 септември....Стоим и чакаме рейса през хотела в 16,00 часа, някакъв термометър пакзваше 34 градуса - изпукахме от жега  Twisted Evil
На следващия ден слизаме на Александър Невски - 15 градуса  Crossing Arms Стуууууд бррр
При нас беше така миналата година на 29-ти юни - тръгнахме от Кушадасъ на 37 градуса, а още преди Одрин ни заваля проливен дъжд, България ни посрещна с доста ниски температури и много дъжд. Ако щете ми вярвайте, но на 30-ти юни като се прибрахме палихме камина, бяхме се "нацепили от студ" по презрамки и със сандали.
Така, че времето си е непредвидимо, независимо за кой месец говорим.

# 463
Така е, така е, viki1974, права си  Heart Eyes Дано уцелим време тази година. Решили сме Дидим отново, но ще изчакаме halfprice офертите на Емералд Peace

# 464
Vesselaa, аз се интересувам от пътя Акчай-Бурхание, който минава по крайбрежието и спестява преминаването през Едремит. А през планината минаваме всяка година и вече сме свикнали и със завоите, и тесния път.

Общи условия

Активация на акаунт