Киста на яйчника - не бързайте с операция

• 9 943
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте мили момичета,
Искам да споделя съвсем скорошен проблем с киста на яйчника. Както всички, които са се сблъсквали с този проблем, и аз преживях притесненията на тази диагноза в рамките на 3 месеца. Имах т.нар. фоликулярна киста, според лекаря, доста голяма 3.4 - 4.4 см, която в рамките на 3 проследявания след лечение с дуфастон 2 пъти и гестодет, както и популярната рецепта на Петър Димков намаля до 2.3-3.3 см Отварата я пих 30 дни редовно и смятам, че тя ми помогна най-много. На 4 път кистата вече я нямаше. Но преди това лекарят ме кара 2 пъти да правя кръвни изследвания за туморен маркер, които така и не направих, беше ме страх, защото като ми вземат кръв от вената припадам.
Пиша всичко това, защото много момичета се съгласяват на операция на такива кисти още от началото и след това много често те пак се появяват. Просто изчакайте и не се поддавайте на агитациите на някои лекари и уверенията им, че кистите не изчезват ако са големи, не бързайте с операцията, опитайте всички възможни лечения и чак тогава, ако няма успех.

Ето и рецептата на П. Димков
Необходими са билките:

бял равнец;

турта;

невен.

В един литър вода добавяте по една супена лъжица от трите билки. Варите 3-4 минути, запарвате 20 минути и прецеждате.

Лечебната напитка се пие три пъти дневно преди ядене по 300 милилитра в продължение на един месец.

Дано да съм успяла да ви вдъхна кураж и скорошно оздравяване на всички с този проблем! Grinning

# 1
Забравих да уточня, че вместо турта аз правих отварата с коприва.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 2
Браво за резултатите Simple Smile И аз съм на мнение,че трябва да се пробва всичко преди да се стигне до операционна. Билките много помагат Peace

# 3
Как се спасих от малките кисти? памучни тампони със зехтин във влагалището 7 дни далече от мензиса. Вероятно ще е добре и за такава голяма киста като описаната по-горе.
Имах поликистозни яйчници- Имах понякога болки. Не ми попречи на забраменяванията, въпреки мненията на големите и скъпи лекари.
След процедурата на следващия мензис започна да изтича кафява течност като стара съсирена кръв, понякога на парчета. Изобщо нетипичен мензис. Следващия беше супер-
След 2-3 месеца повторих но този път със кокосово масло , отново последва такъв мензис - само кафяво отначало до края-
Направих си 2 прегледа. Няма и помен от кисти Слава Богу!

Желая ви бързо  и лесно решение и споделяйте!

# 4
Как се спасих от малките кисти? памучни тампони със зехтин във влагалището 7 дни далече от мензиса. Вероятно ще е добре и за такава голяма киста като описаната по-горе.
Имах поликистозни яйчници- Имах понякога болки. Не ми попречи на забраменяванията, въпреки мненията на големите и скъпи лекари.
След процедурата на следващия мензис започна да изтича кафява течност като стара съсирена кръв, понякога на парчета. Изобщо нетипичен мензис. Следващия беше супер-
След 2-3 месеца повторих но този път със кокосово масло , отново последва такъв мензис - само кафяво отначало до края-
Направих си 2 прегледа. Няма и помен от кисти Слава Богу!

Желая ви бързо  и лесно решение и споделяйте!

От нещо друго си била болна Simple Smile
Какво общо има между "спкя" и киста на яйчника  newsm78

# 5
Майка съм на 7г. дете, но след три годишен стерилитет, във връзка с който от един момент нататък всеки месец съм била по няколко пъти на преглед с вагинален ехограф при гинеколог. Затова съвсем отговорно твърдя, че за месец и половина ми се появи киста която растеше толкова бързо, че лекарката отлагайки по лични нейни причини операцията ми позволи на кистата да унищожи единия ми яйчник и едната тръба напълно. 
Преди операцията кистата беше вече 7 см., а две седмици по-рано - по-малко от 4 см.
Туморните маркери пък както името им подсказва са важни защото могат да ориентират специалиста според стойностите си каква е кистата и да насочат към правилното лечение. Страхът от вземането на кръв не ми се струва добър аргумент да не се направи назначеното от лекар изследване. Моят туморен маркер беше завишен, но не с много високи стойности и въз основа на тези резултати очаквахме кистата да е ендометризна, което хистологията потвърди. А ендометриозата е серизно заболяване за което трябва да се вземат мерки веднага.
По мое време лечението беше в продължение на 6м. с хормонален препарат който се използва и в онкологията и струваше 3000 лв. Имаше квота и се отпускаше безплатно на 100 жени годишно на възраст до 35г. след представяне на  съответната документация. Моя протокол излезе ден след крайния срок за подаване на документите за определен период от годината, през който период обаче 100 жени бяха получили одобрение и така за един ден закъснение не ми отпуснаха лечението.
Чудесно е че при авторката проблемът с кистата е намерил такова леко разрешение, но друга жена може да закъснее фатално с правилното лечение подведена от предложените тук рецепти и това да й коства много.

Желая успех на всички, които се борят с този проблем

# 6
Може ли малко по подробна информАЦИЯ за поликистозните яйчници, понеже и на мен ми ги откриха преди 2 месеца и сега пия Фемодем-противозачатъчни, като ги свърша трябва да отида на преглед отново при гинеколога? Simple Smile

# 7
Прочети ми поста по-нагоре. Аз бях с поликистозни яйчници. Това е информация от преживял. В нета има още информация. На мен не ми попречи да забраменея , да износя нормални деца и да ги родя нормално. Болеше ме обаче ...

Общи условия

Активация на акаунт