Искам да споделя съвсем скорошен проблем с киста на яйчника. Както всички, които са се сблъсквали с този проблем, и аз преживях притесненията на тази диагноза в рамките на 3 месеца. Имах т.нар. фоликулярна киста, според лекаря, доста голяма 3.4 - 4.4 см, която в рамките на 3 проследявания след лечение с дуфастон 2 пъти и гестодет, както и популярната рецепта на Петър Димков намаля до 2.3-3.3 см Отварата я пих 30 дни редовно и смятам, че тя ми помогна най-много. На 4 път кистата вече я нямаше. Но преди това лекарят ме кара 2 пъти да правя кръвни изследвания за туморен маркер, които така и не направих, беше ме страх, защото като ми вземат кръв от вената припадам.
Пиша всичко това, защото много момичета се съгласяват на операция на такива кисти още от началото и след това много често те пак се появяват. Просто изчакайте и не се поддавайте на агитациите на някои лекари и уверенията им, че кистите не изчезват ако са големи, не бързайте с операцията, опитайте всички възможни лечения и чак тогава, ако няма успех.
Ето и рецептата на П. Димков
Необходими са билките:
бял равнец;
турта;
невен.
В един литър вода добавяте по една супена лъжица от трите билки. Варите 3-4 минути, запарвате 20 минути и прецеждате.
Лечебната напитка се пие три пъти дневно преди ядене по 300 милилитра в продължение на един месец.
Дано да съм успяла да ви вдъхна кураж и скорошно оздравяване на всички с този проблем!